Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe u uw emotionele intelligentie voor het bedrijfsleven kunt verbeteren


Veel mensen denken dat intelligentie allesbehalve is om de kwaliteit van een persoon te evalueren of toe te schrijven aan hun succes. Je hebt echter waarschijnlijk iemand ontmoet die slim en succesvol is, maar moeilijk om mee om te gaan. Misschien zijn ze negatief of veeleisend. Misschien luisteren ze niet goed en neigen ze anderen de schuld te geven voor problemen. Dit soort mensen hebben hersens, maar geen emotionele intelligentie.

Wat is emotionele intelligentie?

Elke volgeling van Napoleon Hill weet dat het vermogen om gedachten te beheersen belangrijk is voor succes in zaken en leven. Maar vaak begint het beheersen van gedachten met het beheren van gevoelens en attitudes, wat de essentie is van emotionele intelligentie.

De term emotioneel quotiënt (EQ) werd eind jaren tachtig gebruikt, maar het concept werd begin jaren negentig verder bestudeerd door twee onderzoekers, Peter Salavoy en John Mayer. Ze gebruikten de term 'Emotionele Intelligentie' (EI) om 'een reeks vaardigheden te vertegenwoordigen die naar wordt verondersteld bij te dragen aan de accurate beoordeling en expressie van emoties in zichzelf en anderen, de effectieve regulatie van emotie in zichzelf en anderen, en het gebruik van gevoelens om te motiveren, plannen en bereiken in iemands leven. "Later populariseerde Daniel Goleman de term in zijn boek, Emotionele intelligentie: waarom het meer kan uitmaken dan IQ.

In essentie gaat emotionele intelligentie over het kunnen herkennen en begrijpen van je emoties en die van de mensen om je heen en ze te kunnen beheren op een manier die productief en gezond is.

Mensen met een goede emotionele intelligentie zijn:

 • Zelfbewust: ze begrijpen hun emoties en kunnen ze daarom beter beheren.
 • Zelfregulerend: ze kunnen even nadenken over hun gevoelens in plaats van impulsief te handelen.
 • Gemotiveerd: ze zijn productief en effectief in het behalen van korte- en langetermijndoelen.
 • Empathisch: ze kunnen de gevoelens en gezichtspunten van anderen herkennen zonder oordeel, wat hen goed maakt in het werken met en leiden van anderen.
 • Sociaal Adept: zij zijn meestal teamspelers en zijn aanspreekbaar en vriendelijk.
 • Veerkrachtig: ze weten dat het leven gevuld is met ups en downs en dat ze de downs kunnen overleven. Ze laten niet toe dat uitdagingen hen ervan weerhouden hun doelen te bereiken.

Om emotionele intelligentie te hebben, moet je leren hoe je:

 1. Herken emoties in jezelf en anderen: wat voel je? Wat voelen anderen? Dit vereist het begrijpen van emotionele signalen, zoals een snelle hartslag wanneer boos, en signalen van het gezicht of het lichaam van anderen.
 2. Begrijp je emoties: waarom voel je je zo?
 3. Evalueer je emoties: is je emotionele reactie geschikt?
 4. Reageren op je emoties: hoe kun je met je emoties werken om een ​​positief resultaat te beïnvloeden?

Emotionele intelligentie gaat niet over het proberen te vermijden of negeren van negatieve gevoelens, maar in plaats daarvan, om ze te begrijpen en te beheren op een manier die nuttig is in uw leven. Je kunt bijvoorbeeld boos zijn dat iemand je een slechte beoordeling heeft nagelaten of om een ​​terugbetaling heeft gevraagd, maar tieren en razende mensen voelen zich nog steeds slecht. Reageren door de recensent of klant aan te vallen, doet uw bedrijf pijn.

In plaats daarvan kunt u stoppen om de juistheid van de beoordeling te evalueren of terug te komen (misschien is er iets dat u kunt oplossen) of herkent u gewoon dat u niet iedereen altijd blij kunt maken en naar de volgende verkoop kunt gaan.

Waarom is emotionele intelligentie belangrijk in een thuisbedrijf?

Het runnen van een bedrijf aan huis is een emotionele achtbaan van hoogte- en dieptepunten, wendingen en bochten, en vaak loop-de-loops. Zonder goed emotioneel management, zul je een hete puinhoop zijn. De realiteit is dat veel mensen die niet succesvol zijn in een thuisbedrijf moeite hebben met het beheren van hun negatieve emoties. Ze nemen falen en gebruiken het om te stoppen met stoppen.

Je emoties zullen een grote rol spelen in je eigen bedrijf omdat ze van invloed zijn op hoe je:

 • Voel over uw bedrijf. Als je succes hebt, zul je je goed voelen, maar wanneer je falen, teleurstelling en frustratie ervaart, zul je je waarschijnlijk ongemotiveerd voelen en misschien denken over stoppen.
 • Gedragen. Als u zich depressief voelt, is het moeilijk om te werken, wat van invloed kan zijn op uw productiviteit.
 • Behandel anderen. Gevoelens van frustratie of woede kunnen op anderen worden gericht, zelfs als ze er niet bij betrokken zijn.

Wanneer heeft u goede emotionele intelligentie nodig in uw bedrijf?

Emoties spelen altijd een rol in je leven, hoewel ze soms neutraal lijken. Wanneer emoties echter het risico lopen om in extremen over te gaan die van invloed kunnen zijn op hoe je je kunt gedragen of anderen kunt behandelen, is het wanneer je goede emotionele intelligentie nodig hebt.

Dit omvat wanneer u:

 • Tegenslagen, mislukkingen of frustraties
 • Strakke deadlines
 • Ontvang negatieve feedback of kritiek
 • Moeilijke klanten of klanten
 • Onvoorziene verandering
 • Beperkte middelen, zoals een lage cashflow of een grote factuur

Over het algemeen ben je productief als je je succesvol en zelfverzekerd voelt, dus je denkt misschien niet dat positieve emoties je kunnen vertragen. Als je echter zo zelfverzekerd bent dat je beslist om succes te boeken, is de kans groot dat je problemen zult hebben. Succes in een bedrijf aan huis wordt verkregen door regelmatige, aanhoudende inspanningen. Terwijl je sommige op momentum kunt kusten, bijvoorbeeld, als je ziek bent of op vakantie gaat, kun je daar niet eeuwig op vertrouwen. Dus zelfs als je je goed voelt, moet je ervoor zorgen dat die emoties je niet laten verslappen.

Hoe Emotionele Intelligentie te Verbeteren

Hoewel er een debat is tussen natuur versus opvoeding in menselijke ontwikkeling, is de conventionele gedachte dat de meeste mensen worden geboren met een temperament dat invloed heeft op hoe zij naar de wereld kijken en handelen. Sommige mensen zijn reactionair, terwijl anderen de dingen op de voet volgen. Sommige mensen zien het glas half leeg, terwijl anderen het halfvol zien en zich gezegend voelen om in de eerste plaats een glas te hebben.

Als je emotionele reacties op uitdagingen neigen naar het neigen naar het negatieve, maak je dan geen zorgen. Je kunt je emotionele intelligentie verbeteren. Hier zijn 10 manieren om je emotionele intelligentie te bouwen.

 1. Wees zelfbewust: Leer je gevoelens te herkennen. Dit betekent aandacht schenken aan fysieke signalen die vaak een emotionele basis hebben, zoals lethargie wanneer depressief, of spanning wanneer gestrest.
 2. Reageren niet: Dit kan het moeilijkste onderdeel zijn van het verbeteren van emotionele intelligentie, omdat emotionele reacties vaak automatisch en gewoonte zijn. In plaats van je impuls over te laten nemen, neem je even de tijd om na te denken en vervolgens doelbewust te reageren.
 3. Ken je triggers: Een van de beste manieren om te veranderen hoe je reageert op emotionele hoogte- en dieptepunten is weten wat de oorzaak is. Als je eerste reactie op een slechte recensie defaitistisch denken is, kun je door dat te weten beter jezelf uit negatieve zelfpraat praten. Beter nog, u kunt triggers zo mogelijk proberen te vermijden. Lees bijvoorbeeld geen recensies.

 1. Empathie ontwikkelen: Leer jezelf in andermans schoenen te zetten. Zonder empathie lijkt u egocentrisch en onverschillig.
 2. Leer positief te zijn: Dit kan met name moeilijk zijn als je emotioneel gestoord bent, maar hoe meer je je op het goede in het leven en het bedrijfsleven kunt concentreren, hoe gelukkiger je zult zijn.
 3. Neem kritiek goed: In plaats van negatieve opmerkingen als een persoonlijke afvang te nemen, luister en reflecteer je wat er wordt gezegd. Evalueer of de opmerking de moeite waard is. Als dit het geval is, gebruik het dan om uw product of dienst te verbeteren of om u beter te gedragen. Als dat niet het geval is, zegt u dank u en gaat u verder.

 1. Wees veerkrachtig: Als je in de problemen raakt, spring dan weer omhoog. Als je je angsten, frustraties en mislukkingen opgeeft, ben je ongemotiveerd en voorkom je dat je je volledige potentieel in het bedrijfsleven en het leven bereikt.
 2. Heb persoonlijke verantwoordelijkheid: Als het de schuld is van iedereen dat uw bedrijf niet succesvol is, is het tijd om een ​​baan te vinden. Ja, krachten van buitenaf kunnen invloed hebben op je inspanningen, maar uiteindelijk is jouw succes aan jou. Als er iets misgaat, bezit het dan, repareer het en blijf op weg naar je doel.

 1. Wees een actieve luisteraar: Luister niet alleen wat er wordt gezegd, maar let echt op, niet alleen op de woorden, maar ook op de toon en lichaamstaal.
 2. Let op hoe je communiceert: De toon- en woordkeuze kunnen van invloed zijn op hoe anderen op u reageren. Echte leiders zijn geweldige luisteraars (# 9) en ook geweldige communicators.

Onderschat niet de kracht van emotionele intelligentie om uw bedrijf te verbeteren. Hoe beter je de emotionele ups en downs van het bedrijfsleven en het leven kunt weerstaan, hoe gelukkiger en zelfverzekerder je zult zijn, en hoe beter relaties zullen zijn.

Artikel Inhoudsopgave Ga naar sectie

Uitbreiden

 • Wat is emotionele intelligentie?

 • Waarom het belangrijk is voor bedrijven

 • Wanneer je emotionele intelligentie nodig hebt

 • Emotionele intelligentie verbeteren


Video Van De Auteur: Tony Robbins's Top 10 Rules For Success (@TonyRobbins)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Welke boetes legt de IRS op?

✔ - De grootste Crowdfunding-sites van Money Raised

✔ - Verzamelen op basis van een kleine claim


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!