Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe u uw e-mailadres weghoudt van oplichters


Hebt u e-mails ontvangen waarin staat dat u miljoenen dollars hebt gewonnen van een Heineken-loterij of omdat Bill Gates, Mark Zuckerberg of een andere beroemdheid zich willen ontdoen van enkele van die geldverbrandende gaten in hun zakken? Hoe krijgen oplichters uw persoonlijke e-mailadres in handen om u oplichterij- en sweepstakes-oplichting te sturen? Betekent dit dat de sweepstakes die u binnengaat uw informatie verkopen?

Niet noodzakelijk. Elk e-mailadres dat je hebt, zal waarschijnlijk spam ontvangen, of je het nu gebruikt om sweepstakes in te voeren of niet. Hier zijn enkele van de beste methoden die oplichters en spammers gebruiken om u te vinden en hoe ze het moeilijker kunnen maken om uw e-mailadres aan hun lijsten toe te voegen.

 • 01

  Scammers schrapen e-mailadressen van internet

  Beeld van een schimmige hand die bij symbool steelt.

  Als uw e-mailadres openbaar wordt weergegeven in een forumhandtekening, in een reactie op een blog, in een winnaarslijst of ergens anders dat toegankelijk is met een eenvoudige zoekopdracht op internet, kunnen oplichters het vinden. Ze gebruiken programma's om het internet te doorzoeken en verzamelen e-mailadressen massaal.

  Een van de dingen waar oplichters naar zoeken wanneer ze e-mailadressen schrapen is het @ -symbool, omdat alle e-mailadressen een indeling hebben die lijkt op [email protected]

  Om uzelf te beschermen, vermijd om uw volledige e-mailadres overal op het net achter te laten. Gebruik uw e-mailadres niet als gebruikersnaam voor forums of website-aanmeldingen.

  Als je je adres online moet delen, maak het dan moeilijk voor programma's om het te lezen, zodat het voor mensen eenvoudig te begrijpen is, maar moeilijk voor computers. U kunt bijvoorbeeld een gebruikersnaam schrijven op emailhost.com om te voorkomen dat u het @ -symbool gebruikt.

 • 02

  Oplichters sturen spam naar willekeurige e-mailadressen

  Sweepstakes scam e-mails kosten bijna niets om te verzenden, dus oplichters kunnen het zich veroorloven om e-mails naar willekeurige e-mailadressen in bulk te verzenden, in de hoop dat iemand ze ontvangt en beantwoordt.

  Om dit te doen, beginnen de oplichters met een populaire e-mailservice zoals Gmail of AOL en genereren vervolgens enorme lijsten met veelvoorkomende woorden en namen.

  De oplichters kunnen bijvoorbeeld e-mails sturen naar de 100 meest populaire namen en elk geboortejaar voor mensen tussen de 18 en 90. Als uw e-mailadres [email protected] is, ontvangt u een van deze e-mails.

  Om dit soort spam te voorkomen, kunt u proberen een moeilijk te raden e-mailadres te gebruiken, maar dit kan het voor uw vrienden en familie moeilijk maken om uw adres te onthouden. Een andere optie is om de spam die u ontvangt te negeren, zodat de oplichters geen bewijs hebben dat het adres actief is.

 • 03

  Spammers maken valse sweepstakes-locaties om gegevens te oogsten

  Een gemakkelijke manier voor oplichters om uw persoonlijke gegevens in handen te krijgen, is door u ervan te overtuigen deze aan hen over te dragen door een nep-sweepstakes-site te maken. Ze geven misschien zelfs een kleine prijs weg, maar hun primaire doel is om uw persoonlijke gegevens te verzamelen en deze te gebruiken om contact met u op te nemen met zwendel.

  Hoe kun je dit soort val vermijden? Leer hoe je legitieme sweepstakes kunt herkennen voordat je naar binnen gaat door wat onderzoek te doen naar het bedrijf dat de weggeefactie aanbiedt. Houd rode vlaggen in de gaten, zoals websites die er goedkoop uitzien, spelfouten en een slechte grammatica, en vage details over de weggeefactie.

  U moet ook bekend zijn met hoeveel informatie u op deelnameformulieren wilt delen, zodat u niet meer informatie overdraagt ​​dan nodig is om een ​​weggeefactie in te voeren.

 • 04

  Spammers kopen e-maillijsten van Sweepstakes-sites

  Sommige bedrijven sponsoren legitieme weggeefacties, maar gebruiken de informatie die ze ontvangen wanneer u als extra inkomstenbron invoert door de e-maillijsten die zij ontvangen te verkopen.

  Door e-maillijsten te kopen, krijgen oplichters toegang tot uw e-mailadres en kunnen ze u overspoelen met spam.

  Om uzelf te beschermen tegen het hebben van uw informatie verkocht aan andere bedrijven en oplichters, bekijk de regels en het privacybeleid van de sweepstakes die u invoert. Als het privacybeleid ontbreekt, onbetrouwbaar is of als uw informatie wordt doorverkocht, voert u de sweepstakes niet in.

  Lees meer over waar je naar moet zoeken in een goed privacybeleid.

 • 05

  En ze kopen ook e-maillijsten van andere bronnen

  Terwijl sweepstakes oplichters graag lijsten bij willen van mensen die meedoen aan prijsvragen, zullen ze ook heel blij zijn om de kans te nemen dat iemand die geen prijs stelt op scam reageert.

  Sterker nog, die mensen zijn misschien minder goed op de hoogte van de waarschuwingssignalen van zwendel en zwendel, waardoor ze gemakkelijker doelen worden. Dus oplichters kunnen e-maillijsten van elk type bedrijf kopen, niet alleen sweepstakes.

  Om deze reden moet u het privacybeleid lezen van elke site die persoonlijke informatie verzamelt. Voordat u een formulier invult, moet u ervoor zorgen dat het bedrijf waarmee u contact opneemt, uw gegevens niet misbruikt.

  Bovendien moet u een aparte sweepstakes-e-mail gebruiken bij het invoeren van wedstrijden, zodat u weet dat eventuele winmeldingen naar uw andere e-mailadressen niet legitiem zijn.

 • 06

  Scammers hacken in online databases

  Sommige oplichters van sweepstakes halen hun e-maillijsten op door in te hacken in online databases met onvoldoende beveiliging om uw informatie te beschermen. Dit is een moeilijke, dure en risicovolle methode voor hackers om e-mailadressen te krijgen in vergelijking met de andere hier vermelde methoden, maar het gebeurt.

  Om uzelf te beschermen, raadpleegt u het privacybeleid van de websites die u gebruikt om ervoor te zorgen dat persoonlijke gegevens veilig worden opgeslagen en dat uw gegevens niet langer worden bewaard dan nodig is.

  Het is ook een goed idee om veilige wachtwoordpraktijken te volgen en een wachtwoordbeheerder (zoals Roboform of Lastpass) te gebruiken om de schade te beperken die optreedt als uw gegevens worden gehackt.

  U kunt een gelekte e-maildatabase zoals HaveIBeenPwned gebruiken om te zien of uw e-mailadres is gestolen. Als dit het geval is, gebruik dan een nieuw e-mailadres.

 • 07

  Conclusie

  Het is misschien niet mogelijk om te voorkomen dat elke spam-e-mail uw inbox bereikt, maar door deze tips te volgen, kunt u het aantal ongewenste e-mails dat u ontvangt aanzienlijk verminderen. Als je ooit overweldigd raakt door ongewenste e-mails, kun je je afmelden voor mailinglijsten of je e-mailadres van sweepstakes wijzigen en een nieuw e-mailadres gaan gebruiken.


 • Video Van De Auteur: FULL DOCUMENTARY - Euromania - Peter Vlemmix

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Gratis giveaway-sites voor boeken: waar kunt u gratis boeken winnen?

  ✔ - Wat te verwachten - Baby Bump Giveaway

  ✔ - Midwest Living - Winter Getaways Sweepstakes


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!