Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe geld verdienen met online cursussen

10 stappen voor het maken en verkopen van een online cursus


Mensen gaan online om verschillende redenen, waaronder voor entertainment en sociale contacten. Maar internet wordt ook gebruikt om informatie te vinden en nieuwe dingen te leren. Weet u niet zeker hoe u een nieuw stuk software moet gebruiken? Er is waarschijnlijk een videozelfstudie op YouTube. Wil je weten wat je kunt maken voor het avondeten met de drie ingrediënten die je in je koelkast hebt? Controleer Pinterest op een recept.

Deze behoefte aan informatie en instructie heeft een geweldige kans voor u gecreëerd om betaald te worden voor uw kennis. Hoewel sommige mensen dit hebben gedaan door een blog te maken of door boeken te schrijven, is een online cursus een andere methode om wat je weet te verkopen. Online learning zal naar verwachting in 2021 meer dan $ 240 miljard bereiken, volgens Global Industry Analysts.

Veel mensen denken niet genoeg te weten over een onderwerp om het te onderwijzen, maar de waarheid is dat je geen expert hoeft te zijn om een ​​online cursus te maken en te verkopen. Je moet gewoon meer weten dan de meesten. Bovendien zijn de onderwerpen die u kunt bespreken enorm, waaronder kunst of fotografie, persoonlijke ontwikkeling, muziek, tuinieren, koken, marketing, technologie, taal en meer. Veel mensen hebben duizenden dollars per maand verdiend met online cursussen die dingen onderwijzen zoals gitaar, het gebruik van specifieke software of het bakken van brood.

Pros

  1. Nieuwe online cursusplatforms maken het opzetten en verkopen van uw cursus eenvoudiger dan ooit.
  2. Tools en apparatuur die nodig zijn om een ​​cursus te maken, zijn eenvoudiger dan ooit om te gebruiken.
  3. Cursusverkoop kan worden toegevoegd aan een bestaand bedrijf. Als je bijvoorbeeld een blogger bent, kun je een cursus aanbieden die dieper ingaat op je onderwerp. Als u een service aanbiedt, kunt u een cursus aanbieden voor DIY-gebruikers die u niet inhuren.
  4. Biedt een passieve inkomstenstroom. Zodra u uw koers hebt gecreëerd, kunt u deze keer op keer verkopen.
  5. Het kan deel uitmaken van een trechtersysteem om studenten naar uw coachingprogramma of andere services te leiden.

  1. Omdat je cursus online is, kun je studenten van over de hele wereld hebben, in elke tijdzone.

Cons

  1. Online cursussen van hoge kwaliteit bieden verschillende methoden voor het leveren van inhoud, zoals tekst en video, wat enige tijd kan kosten.
  2. Als je een gehoste service zoals Udemy gebruikt, "bezit" je niet de markt of het platform.
  3. Net als bij alle andere ondernemingen die geld verdienen, hangt uw succes af van de behoefte aan of het verlangen naar uw koers en van uw vermogen om uw doelmarkt aan te trekken.
  4. Het kan een uitdaging zijn om je cursus goed te waarderen om je inkomen te maximaliseren, terwijl je het nog steeds betaalbaar maakt voor studenten.

Hoe een online cursus te maken

Als je klaar bent om je te verdiepen in de wereld van online onderwijs, volg dan de onderstaande stappen.

1. Kies een cursusonderwerp

Maak een lijst met dingen die je kent. Misschien vragen uw vrienden en familie u om hulp. Misschien is het een vaardigheid die te maken heeft met je werk (dat wil zeggen hoe je Evernote kunt gebruiken of hoe je productief thuis kunt werken). Heeft u een hobby waar u anderen over kunt leren, zoals aquarel voor beginners of hoe u uw score in golf kunt verlagen?

2. Doe marktonderzoek

Je wilt niet veel tijd besteden aan het maken van een cursus die niemand zal kopen. Veel mensen willen misschien meer weten over uw onderwerp, maar de vraag is; zijn ze bereid om te betalen om het te leren? Voordat u tijd investeert in uw cursus, onderzoekt u wie de beste koper ervoor is en of ze al dan niet klaar, bereid en in staat zijn om het te kopen.

3. Geef een overzicht van je cursus

Als je hebt vastgesteld dat er een markt is die je cursus wil kopen, is de volgende stap het bepalen van wat je in de cursus wilt doen. Door de aard van een cursus moet de inhoud die u verstrekt diep in het onderwerp ingaan en alle belangrijke aspecten behandelen. Een cursus is niet als een blogpost, die vaak slechts de oppervlakte schept.

Om te helpen bij het organiseren van je cursus, denk je in termen van modules en lessen. Een module zou het algemene subonderwerp zijn, met de lessen die de details van dat onderwerp bevatten. Als u bijvoorbeeld een cursus over het starten van een bedrijf aan huis hebt, heeft u mogelijk een module met bedrijfsplannen. Je lessen in die module bevatten 'Hoe je USP te bepalen' en 'Hoe je je doelmarkt kunt identificeren'.

4. Bepaal de beste methoden om je lessen te bezorgen

Er is een verwachting dat online cursussen een verscheidenheid aan lesmethoden zullen bieden, zoals tekst, video, werkbladen, checklists, infographics, audio en al het andere dat informatie levert.

De kunst is om te bepalen welk formaat het beste is voor wat je probeert te onderwijzen. In sommige gevallen kunt u twee methoden voor één les aanbieden. Als u bijvoorbeeld een cursus geeft over het gebruik van Quickbooks, hebt u mogelijk zowel een stapsgewijze tekstinstructie als een videozelfstudie over het installeren en instellen van de software.

5. Maak uw lessen

Het is het meest tijdrovende aspect van het maken van een online cursus. Overweeg een logo of een kleurthema te maken dat in alle lesinhoud wordt weergegeven. Test uw tekstlessen en bekijk uw video's om zeker te zijn dat er geen fouten of problemen zijn.

6. Bepaal hoe je je les verkoopt

Maak voor de meeste controle een website om uw les te hosten en af ​​te leveren. Er zijn scripts voor lidmaatschapssites en WordPress-plug-ins die u kunnen helpen bij het opzetten van een systeem voor het verkopen en leveren van uw cursus.

Voor een snellere, minder technische inspanning kunt u een online cursusdienst gebruiken, zoals Udemy of SkillShare. De betaling van deze sites varieert. Udemy's instructeurs betalen bijvoorbeeld af van hoe de verkoop is gegenereerd (via de marktplaats, een gelieerde onderneming of rechtstreeks van u).

Het voordeel voor deze bronnen is dat u eenvoudig uw cursus uploadt en dat de sites zorgen voor de verkoop aan hun leden / markt, inclusief de verwerking van betalingen. Het nadeel is dat zij de markt en het platform bezitten. Bovendien concurreer je met andere cursusaanbieders, wat kan betekenen dat je de prijs van je cursus moet verlagen om te kunnen concurreren.

Een laatste optie is een service zoals Teachable of Ruzuku, die beide enkele van de voordelen bieden van self-hosted met het gemak en de snelheid van Udemy. Deze opties kunnen eenvoudig worden gemaakt en geüpload, net als de marktplaatsen voor cursusdiensten, maar u kunt uw eigen domein toevoegen en uw school aanpassen zoals in door uzelf gehoste opties. Sommigen bieden hun bronnen gratis aan, met meer toeters en bellen met betaalde plannen. De meeste integreren met PayPal, of u kunt hun betaaldienst gebruiken.

De meeste van de bovenstaande opties vereisen geen exclusiviteit, zodat u uw cursus op meer dan één platform kunt verkopen. Zorg er echter wel voor dat je de servicevoorwaarden leest voordat je je cursus op meerdere platforms aanbiedt.

7. Laad je cursus online

Nadat u uw platform heeft gekozen, uploadt u uw cursus. Als het platform u toestaat om uw koers aan te passen, bijvoorbeeld door een logo of kleurenschema toe te voegen, voegt u ze toe. Het zal u helpen uw unieke merk te creëren.

8. Promoot je cursus

Ongeacht uw platform, moet u uw cursus promoten. Zelfs als je een dienst als Udemy gebruikt, waarbij studenten je kunnen vinden door de Udemy-markt te doorzoeken, wil je je eigen marketing doen.

Begin met het maken van een marketingplan waarin staat wie uw markt is, waar u ze kunt vinden en hoe u hen kunt verleiden om uw cursus te bekijken. Geweldige mogelijkheden voor cursus marketing omvatten sociale media, PPC-reclame, zoals Facebook-advertenties en artikelmarketing. Er zijn ook veel andere gratis en goedkope marketingmogelijkheden.

9. Houd je cursusgegevens up-to-date

Controleer om de paar maanden of je cursusinformatie actueel en relevant is. Verouderde informatie helpt uw ​​studenten niet en kan leiden tot slechte recensies. Vergeet niet om gebroken links naar bronnen te controleren en op te lossen.

10. Spoel en herhaal

Er is geen regel dat je met één cursus moet doorgaan. Als er andere cursussen zijn die u kunt geven in verband met uw oorspronkelijke cursus, maakt u deze. U kunt uw studenten vervolgens doorverwijzen naar deze andere cursussen. Als u bijvoorbeeld een cursus over het schrijven van een mysterie aanbiedt, kunt u een cursus toevoegen over het publiceren van een boek en / of het publiceren van een boek. Je kunt ook nieuwe cursussen maken in totaal verschillende gebieden.

Het maken en verkopen van online cursussen kan best lucratief zijn als u een geweldige cursus kunt bieden en uw doelmarketing kunt bereiken. Bovendien, met gebruiksvriendelijkere en goedkopere middelen om je cursus te hosten, is er geen reden om te voorkomen dat je een online instructeur wordt. Hoewel het enige tijd kan duren om alle lessen in je cursus te maken, kan het, eenmaal geüpload, een winstgevende bron van passief inkomen worden voor je bestaande bedrijf of als een bedrijf op zichzelf.


Video Van De Auteur: HOE KAN IK GELD VERDIENEN MET FACEBOOK?

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Social Media Consulting Zakelijk Voors en tegens

✔ - Geweldige manieren om uw bedrijf groener te maken

✔ - Eenvoudige factuursjabloon voor een klein Canadees bedrijf


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!