Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe u uw marketinginspanningen kunt meten


Het klopt dat we marketingdollars uitgeven om tentoon te stellen op beurzen, evenementen bij te wonen, conferenties te houden, webinars te houden, te adverteren en marketingmateriaal voor campagnes te produceren.

Hoe weten we wat we ervoor terug krijgen? Hoe kunnen we de resultaten van onze marketinginspanningen kwantificeren om ervoor te zorgen dat ze het uitgegeven geld waard zijn?

Doelen identificeren

Dit lijkt misschien een makkelijke vraag, maar het is er een die mij vaak wordt gevraagd. Ik heb bedrijven gezien die hun marketinginspanningen niet meten. Laat me zeggen dat dat een grote vergissing is. Hoewel marketing grotendeels trial and error kan zijn, kunt u fouten verminderen door daadwerkelijk berekeningen te gebruiken om te zien welke campagnes de meeste resultaten voor het geld opleveren.

Het is van vitaal belang om een ​​consistent plan en een marketingstrategie te ontwikkelen waarmee u uw marketingcampagnes kunt projecteren, meten en evalueren, zonder dat u gewoonweg blindelings marketingt. Dit is een van de duurste fouten in bedrijven.

In elke marketingcampagne moet u een plan en strategie ontwikkelen die het volgende identificeren:

 • Kwantitatieve en kwalitatieve doelen: Kwalitatieve doelen zijn anders dan kwantitatief omdat ze de promotionele voordelen versus te meten aantallen aanpakken. Uw kwalitatieve doelen moeten betrekking hebben op de perceptie van klanten over uw product en / of dienst. Bijvoorbeeld het verhogen van de waargenomen waarde door een korting aan te bieden of de prijs van uw aanbod te verlagen. Positionering is ook kwalitatief, waar scoort uw product en / of dienst wanneer deze wordt vergeleken met uw concurrenten. U verhoogt de positie van uw product door te informeren over de kwaliteit van het product en / of de service die u aanbiedt. U kunt de positionering ook vergroten door achter een specifieke niche of gerichte markt aan te gaan en die specialiteit als een expertise te presenteren. Bewustzijn is ook belangrijk als het gaat om kwalitatieve gegevens. Je moet een bewustzijn creëren van wat je aanbiedt. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de consument bij u koopt. U kunt het bewustzijn vaak vergroten door reclame-inspanningen. Kwantitatieve marketing gaat over de aantallen. Hoeveel deelnemers, hoeveel eenheden er zijn verkocht of hoeveel leads zijn vastgelegd.

 • Campagne Budget: Wat ga je besteden om de kwalitatieve en kwantitatieve doelen te bereiken die je hebt gesteld? Wat is uw gewenste resultaat als het gaat om dat budget? Wat zullen de uitgaven als een succes beschouwen?
 • Fulfilment en responsstrategie: Hoe gaat u orders en / of diensten uitvoeren en hoe reageert u op degenen die contact opnemen op basis van uw marketingstrategie?
 • Follow-upstrategie: Wat is uw follow-upstrategie? Gebruik je lead nurturing om contact te houden met consumenten die niet meteen kopen? Als ze niet kopen, hoe gaat u dan met hen mee om de koop te sluiten?

 • Volg- en testcriteria voor uw campagne: Afhankelijk van uw doel kunnen de meeste doelen effectief worden gemeten met behulp van een van de drie methoden. Deze methoden omvatten kosten per verkoop, kosten per gekwalificeerde lead en kosten per bezoeker

De kosten berekenen

Zodra u beslist welk resultaat u wilt meten en u de gemaakte kosten voor het evenement hebt; berekenen is eigenlijk vrij eenvoudig.

 • Kosten per verkoop = Bedrag besteed aan gebeurtenis / campagne (A) / aantal verkopen (S) = kosten per verkoop (CPS)
  • Formule: A / S = CPS
 • Kosten per gekwalificeerde lead = Bedrag besteed aan evenement / campagne (A) / aantal gekwalificeerde leads (L) = kosten per gekwalificeerde lead (CPQL)
  • Formule: A / L = (CPQL)
 • Kosten per bezoeker of reactie = Bedrag besteed aan gebeurtenis / campagne (A) / aantal bezoekers of reactie (R) = kosten per bezoeker of respons (CPR)
  • Formule: A / R = CPR

Als u deze formules samen met een ontwikkeld plan voor elke campagne gebruikt, krijgt u de informatie die u nodig hebt om te bepalen of een campagne of evenement effectief was voor uw bedrijf. Als het... gefeliciteerd was! Zo niet, dan is het tijd om de inspanningen van de campagne te bezoeken en uit te zoeken waarom het niet werkte en hoe u het de volgende keer kunt verbeteren. Was het de locatie van het evenement, verkeerde gerichte marketing? Misschien hebben de materialen die je stuurde geen krachtige oproep tot actie?

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​marketingcampagne mislukt en u niet de gewenste resultaten oplevert, maar toekomstige successen zullen komen van het bepalen van wat die redenen zijn.


Video Van De Auteur: Het maakt niet uit hoe de klant bij je komt, maar het gaat erom om vanaf het begin van zijn reis...

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Bedrijfsbelastingaftrek voor personeelskosten

✔ - 3 Documenten die u nodig hebt bij het inhuren van een contractmedewerker

✔ - 10 Feiten over onafhankelijke aannemers


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!