Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe u een restaurantlease onderhandelt


De meeste restauranteigenaren hebben niet veel startkapitaal, en velen huren hun restaurantlocatie. Het huren van een restaurant heeft verschillende voordelen. U hoeft zich geen zorgen te maken over een grote hypotheekbetaling (u moet wel zorgen maken over huur), belastingen of onderhoud van gebouwen. Voordat u echter een huurcontract tekent, of dit nu voor de lange of voor de korte termijn is, maakt u uw huiswerk. Zoek uit of de verhuurder iemand is met wie je een werkrelatie wilt hebben. Ontdek waarom de ruimte vacant is. Controleer ten slotte of de ruimte geschikt is voor een restaurant.

Een voormalig kantoor of winkel heeft mogelijk niet de noodzakelijke vereisten voor een erkend eetbedrijf.

Voordat u een restaurantruimte huurt

Als u van plan bent uitgebreide renovaties uit te voeren op een locatie, moet u eerst nagaan of de ruimte zelfs door de inspectie zal gaan. Breng de brandweercommandant, gezondheidsinspecteur en codebeambte (code enforcement officer) om precies te vertellen wat er moet gebeuren. Na alle eerste bezoeken zult u merken dat renovaties te duur zullen zijn om die specifieke locatie te rechtvaardigen.

Mogelijke problemen bij het renoveren van een ruimte voor een nieuw restaurant zijn:

  • Gebrek aan openbare badkamers: ADHA-badkamers vereisen een bepaalde hoeveelheid boxen per zitplaats en ze moeten allemaal ADHA-conform zijn. Als alles wat je hebt een eenzitter is, is er dan genoeg ruimte om meer badkamers toe te voegen?
  • Gebrek aan ventilatie van buitenaf: restaurantkeukens produceren veel rook, vet en geurtjes. Daarom is ventilatie noodzakelijk, niet alleen om de eetkamer rookvrij te houden, maar om de keuken een gezonde werkomgeving te houden. Het vinden van ventilatie buitenshuis kan een probleem zijn in oudere gebouwen in de binnenstad.
  • Geen afval ophalen: restaurants produceren veel afval. Is er een plaats voor een afvalcontainer in de buurt? Of kunt u delen met andere lokale bedrijven?

Als uw locatie de eerste inspectiefase passeert, bespreek dan met uw verhuurder welke reparaties hij bereid is te dekken. Nogmaals, als de ruimte zich in een hot-to-trotbuurt bevindt, betaal je misschien bijna alles. Als de ruimte echter leeg is, kunt u de verhuurder er voorzichtig aan herinneren dat u niet hoeft te betalen voor renovaties en reparaties die u aan het einde van de leaseperiode niet kunt meenemen. Als u bijvoorbeeld leidingen voor leidingen of verwarming moet bijwerken, blijven deze bij het gebouw.

Als een verhuurder weigert, kan dit een teken zijn om elders naar een restaurantlocatie te zoeken.

Doe een controle van de verhuurder en de locatie

Vraag andere huurders in het gebouw naar hun ervaring, zowel met de bouwlocatie als met de verhuurder. Vraag of de verhuurder gemakkelijk is om mee te werken en of hij problemen snel behandelt. U kunt ook vragen naar de voors en tegens van de locatie, evenals hun gedachten over een nieuw restaurant dat het gebouw binnengaat. Neem natuurlijk alles wat andere huurders zeggen met een korrel zout. Als ze denken dat een restaurant een fantastisch idee is, onthoud dan dat het hun mening is, geen feitelijk feit.

Onderhandelen over een restaurantlease

Afhankelijk van de locatie van de restaurantruimte die u wilt huren, heeft u wellicht vrij veel ruimte om over uw huurovereenkomst te onderhandelen, evenals uw maandelijkse huurbetaling. Als de locatie een drukke sector in de binnenstad is die vol bloeiende bedrijven is, hebt u misschien geen huurruimte met een huurovereenkomst.

Als een plek enkele maanden leeg is geweest, kun je waarschijnlijk onderhandelen met de maandelijkse huur of de eerste paar maanden (je opstartfase) gratis krijgen. Vergeet niet, de verhuurder wil bedrijven in het gebouw. Dat is de enige manier waarop hij inkomsten uit zijn gebouw kan genereren. Het hebben van een bedrijf in het gebouw zal andere bedrijven aantrekken en de waarde van zijn eigendom verhogen. Het is dus in zijn voordeel om u in dat gebouw te krijgen.

Gemeenschappelijke lease-onderhandelingen omvatten:

  • Geen huur betalen tot het restaurant voor zaken open is
  • Pro-rating huur. U betaalt een zeer lage huurprijs het eerste jaar van de huurovereenkomst en verhoogt deze vervolgens elk jaar daarna.
  • Inclusief reparatie van gebouwen in de huur. Als u belangrijke reparaties uitvoert aan het sanitair of de verwarming, vraag dan of ze kunnen worden afgetrokken van uw reguliere huur. De meeste verhuurders geven liever een maand gratis of een lagere huurprijs dan contant geld om reparaties uit te voeren.

Zodra u en uw verhuurder overeenstemming hebben bereikt over wat hij gaat doen, zorg dan voor een plan dat onverwachte reparaties mogelijk maakt. U bent bijvoorbeeld halverwege de installatie van de afzuigkap en ventilatie in de keuken wanneer uw aannemer u informeert dat er nieuw leidingwerk moet worden geplaatst. U moet een overeenkomst hebben dat uw verhuurder deze onvoorziene kosten zal dekken.

Voorwaarden van het Restaurant Rent Lease

Sluit jezelf niet in een erfpachtovereenkomst, althans niet het eerste jaar dat je zaken doet. Als je restaurant faalt (moeilijk om over na te denken, maar een noodzaak om te overwegen), wil je niet worden opgesloten in vier jaar huur die je niet kunt betalen. Een lease-overeenkomst is een wettelijk bindend document en de verhuurder is in zijn recht om u te dagvaarden voor de rest van de huur, of op zijn minst de huur die verschuldigd is tot nieuwe huurders in gebruik nemen, als u in gebreke blijft. Als de ruimte die u wilt huren alleen beschikbaar is met een langetermijnlease (langer dan een jaar of twee), moet u er lang over nadenken of het echt het risico waard is.

Een pro-zakelijke verhuurder zou bereid moeten zijn om te beginnen met een jaarhuur en daar te werken. Als de verhuurder weigert te onderhandelen, zullen ze waarschijnlijk niet eenvoudiger te werken zijn in de toekomst en meer moeite dan de ruimte waard is.

Leasingruimte voor een nieuw restaurant biedt ondernemers veel voordelen, waaronder lagere opstartkosten dan een hypotheek en overheadkosten. Echter, alleen omdat u niet de eigenaar van de ruimte bent, betekent dit niet dat u akkoord moet gaan met alle voorwaarden van een leaseovereenkomst. Vergeet niet dat bij het huren van een restaurantruimte de lease een juridisch en bindend document is. Er moet zorgvuldig worden gekeken naar de huurkosten, de duur van de huurovereenkomst en de kleine lettertjes van wie wat betaalt.

Artikel Inhoudsopgave Ga naar sectie

Uitbreiden

  • Voordat u een restaurantruimte huurt

  • Doe een controle van de verhuurder en de locatie

  • Onderhandelen over een restaurantlease

  • Voorwaarden van het Restaurant Rent Lease


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 4 Kwalificaties om deel 8 te ontvangen

✔ - Tips voor het organiseren van communautaire voedselfestivals

✔ - Voordelige voordelen en stafincentives voor retailers


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!