Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe u zichzelf als ondernemer betaalt


Het is gebruikelijk om ondernemers te horen praten over 'een salaris krijgen' van hun bedrijf, maar dat is niet de manier waarop de meeste bedrijfseigenaars betaald worden door het bedrijf.

Het woord 'salaris' komt vaak voor wanneer het over werknemers gaat, maar de meeste ondernemers nemen geen salaris als werknemer. Hoe u zichzelf uitbetaalt, hangt af van het juridische type van uw bedrijf.

Een spreadsheet die laat zien hoe bedrijfseigenaren zichzelf betalen

Eigenaar / bedrijfstype

Hoe te nemen $

BelastingteruggaveZelfstandige belasting?

Partner

Distributief aandeelPlan K-1 voor 1040

Ja

Enige eigenaarTrekniet op belastingaangifteJa
LLC met één lidTrekniet op belastingaangifteJa
LLC met meerdere ledenDistributief aandeelPlan K-1 voor 1040Ja
BedrijfseigenaardividendenDividendinkomen op 1040niet op dividenden
S bedrijfseigenaarDistributief aandeelPlan K-1 voor 1040Ja
Corporate exec / medewerkerSalarisW-2 inkomen op 1040VAIS belasting als werknemer

Bedrijfseigenaar Draw vs. Distribution

Let op de termen "tekenen" en "distributieve deel" in de bovenstaande tabel. Het verschil tussen een trekking en een uitkering is aanzienlijk voor fiscale rapportagedoeleinden. Een eenmanszaak of LLC met een enkel lid kan geld uit het bedrijf halen; dit wordt een gelijkspel genoemd. Het is een boekhoudkundige transactie en deze wordt niet weergegeven in de belastingaangifte van de eigenaar. Een distributie- of distributieaandeel daarentegen moet worden geregistreerd (gebruikmakend van schema K-1, zoals hierboven vermeld) en wordt weergegeven in de belastingaangifte van de eigenaar.

Enige eigenaren nemen een gelijkspel

Als je een bent eenmanszaak u bent geen werknemer en u neemt geen salaris in de vorm van een regulier salaris. Geen VAIS-belastingen (sociale zekerheid / Medicare) worden afgetrokken en er wordt geen federale of staatswinstbelasting ingehouden. Een eenmanszaak krijgt "betaald" door een uitkering te nemen van de winst van het bedrijf. Bedragen die door een eenmanszaak uit een onderneming worden gehaald, kunnen een trekking worden genoemd omdat deze bedragen uw kapitaal (eigendoms) rekening aftrekken.

Lees meer over hoe de draw van de eigenaar werkt.

Partners nemen uitkeringen van winst

EEN partner in een partnerschap krijgt ook geen salaris betaald. Ze nemen uitkeringen uit partnerwinsten en worden belast op basis van hun aandeel in die winst op hun aangifte inkomstenbelasting vennootschapsbelasting. Hoe winst wordt verdeeld in een partnerschap of LLC hangt af van de taal van de samenwerkingsovereenkomst of LLC-exploitatieovereenkomst.

LLC-eigenaren nemen een trekking of verdeling

Eigenaars van naamloze vennootschappen (LLC's) ("leden" genoemd) worden niet als werknemers beschouwd en nemen geen salaris als werknemer. LLC-eigenaren met één lid worden beschouwd als eenmanszaken voor belasting- en inkomensdoeleinden, dus ze nemen een gelijkspel als een eenmanszaak. LLC-leden met meerdere leden worden beschouwd als partners in een partnerschap, dus ze nemen een distributie.

Eigenaars krijgen dividenden

Een eigenaar van een corporation of s corporation is een aandeelhouder en als een aandeelhouder neemt hij of zij dividenden op wanneer het bestuur van de vennootschap besluit om ze te betalen. Maar veel groeiende bedrijven geven geen dividend maar zetten de winst van het bedrijf terug in groei.

Bedrijfseigenaren die in het bedrijfsleven werken krijgen een salaris

Bedrijfsleiders die betrokken zijn bij de dagelijkse gang van zaken moeten een salaris ontvangen en er moet loonbelasting worden betaald over dat salaris. Daarnaast kunnen aandeelhouders van S Corporation aanvullende uitkeringen van winst van het bedrijf doen.

Hoeveel te nemen van uw bedrijf

Bedrijfseigenaren die tekenen of winstuitkeringen doen, kunnen elk bedrag dat ze willen van hun bedrijf meenemen. Natuurlijk moet u geen geld nemen dat nodig is om werknemers te betalen, zakelijke leningen af ​​te betalen of andere rekeningen van het bedrijf te betalen.

Een redelijk salaris voor een officier in een bedrijf of S Corporation

Sommige bedrijven proberen de salarissen van bedrijfsfunctionarissen te verbergen om belasting op arbeid te voorkomen, maar de IRS zegt dat bedrijfsfunctionarissen een redelijk bedrag moeten krijgen. De IRS heeft richtlijnen opgesteld voor het bepalen van een redelijk salaris, gebaseerd op ervaring, taken en verantwoordelijkheden, bestede tijd, vergelijkbare bedragen betaald aan anderen die vergelijkbaar werk doen en andere factoren.

Hoe ZZP-belasting werkt voor ondernemers

Zelfstandige belasting is het equivalent van VAIS belasting (sociale zekerheid en Medicare) voor ondernemers. Het bedrag aan zelfstandige belasting dat moet worden betaald, is gebaseerd op de winst van het bedrijf; als het bedrijf in een jaar geen winst maakt, is er geen zelfstandige belasting verschuldigd.

Eigenaars van eenmanszaken, partnerschappen en LLC's nemen geen salaris, dus heeft elk geld dat ze van het bedrijf nemen geen aftrek of inhouding voor (1) VAIS-belastingen (sociale zekerheid en Medicare), (2) federale inkomstenbelasting, of (3) inkomstenbelasting.

Bovendien worden door het bedrijf geen andere belastingen op werk betaald voor deze distributie aan een bedrijfseigenaar.

Natuurlijk zijn deze belastingen nog steeds verschuldigd en betaalbaar. Enige eigenaren, partners en LLC-leden moeten als zelfstandige belasting betalen wanneer zij hun persoonlijke belastingaangifte voor het jaar voltooien. De zelfstandigenbelasting wordt berekend en opgeteld bij de verschuldigde inkomstenbelasting; zelfstandige belasting wordt betaald aan de IRS samen met federale inkomstenbelastingen.

Hoe inkomstenbelasting wordt afgetrokken van betalingen aan bedrijfseigenaren

Aangezien betalingen aan bedrijfseigenaars (niet inclusief salarissen aan bedrijfsfunctionarissen) niet als loonlijst worden beschouwd, worden federale en staat inkomstenbelastingen niet ingehouden. Bedrijfseigenaren moeten driemaandelijkse geschatte belastingbetalingen doen om boetes te voorkomen.

Ga voor meer informatie over hoe het afdragen van geld uit uw bedrijf van invloed is op uw belastingen, naar dit artikel over bedrijfseigenaarsbeloningen en belastingen.


Video Van De Auteur: Dit is de prijs die je (onbewust) betaalt voor je creatieve vrijheid - Mieneke Kramer

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Voorraadcyclus voor fabrikanten, retailers en distributeurs

✔ - Aanvullende Medicare belastinginformatie voor werkgevers

✔ - 10 Dagelijkse gewoonten van Credit Savvy Business Owners


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!