Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe u de beste retailontwerper kiest voor uw winkel

Ontwerp voor verkopen, niet kijken


Een vriend en mentor van mij, Rick Segel (auteur van de Retail Business Kit voor Dummies en co-auteur van The Retail Sales Bible) en ik besprak de verbroken verhouding tussen 'interieur' ontwerpers en 'retail' ontwerpers. Ik blijf steeds meer retailers horen die een chique binnenhuisarchitect inhuren om de winkel opnieuw te doen en ze zien geen omzetstijging. Het is een gemakkelijke vergissing om te maken. We denken dat een ontwerper een ontwerper is. Maar we vergeten dat retail over gaat selling niet over op zoek.

Je winkel kan er verbluffend uitzien, maar als het niet is bedoeld om te verkopen, dan doe je er niets aan.

Net als elk beroep zijn er specialiteiten waar het bedrijf of de persoon op is gericht. Terwijl iedereen een winkelruimte kon ontwerpen; er is een Visual Merchandiser voor nodig om het goed te doen. Een visual merchandiser is iemand die zich specifiek richt op de detailhandel. Ze zijn getraind in retailprincipes en richten hun ontwerp op verkopen versus winnen. Alleen omdat de woordontwerper in de titel voorkomt, betekent dit niet dat ze retail kunnen doen. Vergeet niet dat een winkel ontworpen moet zijn om te verkopen, niet er goed uit te zien. Het winnen van prijzen voor ontwerp betaalt de rekeningen niet.

Ik zal hier enkele voorbeelden van geven.

Retail-ontwerp is fout gegaan

Er was een winkel die $ 47.000 betaalde om een ​​professionele groep interieurwinkelontwerpers te laten herbouwen, opknappen en opnieuw de verkoop van een zeer succesvol kledingbedrijf in de detailhandel te stimuleren.

Hoewel het goed ging in de winkel, vond de winkelier dat het tijd was om te upgraden voordat klanten begonnen te merken dat de winkel 'gedateerd' leek. Ze gingen op zoek naar het juiste bedrijf in het hele land.

De ontwerper die ze selecteerden, onthulde hun ideeën. De meeste werden heel goed ontvangen, maar er waren een aantal prime-selling-gebieden die om "esthetische redenen" waren verwijderd. Of zoals de hoofdontwerper het uitlegde: "om gebieden te openen met accentstukken die klanten in de juiste stemming brengen om te kopen."

Twee maanden nadat de verbouwing was voltooid, kwam een ​​razende telefoontje van de winkelier in Rick binnen en klaagde dat haar verkoop sterk was gedaald. Ze zei dat het raar was omdat iedereen dol was op de nieuwe look van de winkel. Ze kopen gewoon minder. Ze stuurde foto's van voor en na en het werd heel duidelijk. De ontwerpers hadden alle merchandise verwijderd in de gebieden met het meeste verkeer!

Het was mooi, maar mooi verkoopt niet altijd. We stelden voor dat ze naar de ontwerper zou gaan en uitleggen wat er was gebeurd en dat ze het zeker zouden corrigeren. De ontwerper kleineerde haar opmerkingen en vertelde haar dat 'dit de manier was waarop de meest succesvolle winkels in New York en in de LA-regio het allemaal deden.'

De eigenaar antwoordde: "maar ik zou kunnen ophouden om daar op te wachten." Toen kregen we de panische oproep van de winkelier om te vragen wat hij moest doen. Om eerlijk te zijn, we kregen de call omdat Rick het bedrijf had aanbevolen. Onze reactie was eenvoudig: "Ga naar de eigenaar van het bedrijf." Ja, dit bedrijf is groot en doet alle soorten ontwerpwerk, maar we wisten dat de eigenaar van het ontwerpbureau dat wilde weten. Maar ze wilde hier niemand in de problemen brengen, maar haar omzet daalde met 38 procent.

De eigenaar van het bedrijf reageerde. Artistieke accentstukken werden verwijderd en de prime selling-ruimte werd opnieuw de belangrijkste verkoopruimte; toch zag de winkel er fris en nieuw uit - alles wat ze in het begin had geprobeerd te bereiken.

Ik heb dit artikel misschien niet geschreven als het niet direct onder Ricks neus werd herhaald. Rick woont in een golfgemeenschap met een typische pro-winkel die overhemden, ballen, tassen, enz. Verkoopt - alles wat je verwacht in een golfwinkel. Deze winkel was echter in slechte staat van onderhoud en huurde een ontwerper van de bovenste plank in om de winkel te verfraaien, op te knappen en te herontdekken.

Net als in het bovenstaande verhaal heeft deze ontwerper het grootste deel van de verkoopruimte verwijderd en om nog erger te maken, heeft ze het gebied voor beste verkopers vervangen door tafels, stoelen en een bank om een ​​'loungeruimte' te maken. Dit nieuwe gebied kan best intimiderend voor een buitenstaander die binnenloopt zonder iemand te kennen of erger dat een vrouw wordt "uitgecheckt" door elke man die in de lounge zit.

De koopwaar was naar de achterkant van de winkel gedegradeerd, die nauwelijks verkeer krijgt. Dit is zo'n gemakkelijke oplossing en we zijn er zeker van dat de zeer getalenteerde ontwerper van het clubhuis de aanpassing zal maken.

Visual Merchandiser of Interior Decorator?

Te vaak denken binnenhuisarchitecten dat ze Visual Merchandisers zijn. Zij zijn niet. Maar het maakt weinig uit wat u of ik denkt. Bij binnenhuisdecoratie is het gewoon een kwestie van smaak. In visual merchandising moet je rapporteren aan een hogere autoriteit - het rinkelen van het register. Heb je de omzet verhoogd of alleen de esthetiek verhoogd?

Kijk, dat is de sleutel tot elke professionele visual merchandising. Het is begrijpelijk dat aanpassingen moeten worden aangebracht om situaties te laten werken. Alle ontwerpers maken fouten. De zwakken zullen erop aandringen dat ze gelijk hebben en de groten controleren op succes en corrigeren om succes te verzekeren. Deze situatie zal ongetwijfeld worden gecorrigeerd en de verkoop zal terugkeren naar het niveau van voordien.

Het ding dat het hier slecht maakt, is dat een pro-shop logo-merchandise verkoopt. Dat betekent dat minder verkopen minder merkherkenning genereren. Die verkoop en toekomstige leden zijn voor altijd verloren. Het kan dus een impact hebben op hen, zelfs meer dan alleen de lagere omzet van vandaag.

In beide verhalen zien we dat ontwerpers met goede bedoelingen slechte beslissingen nemen. De typische binnenhuisarchitect probeert prijzen te winnen met hun ontwerpen. U probeert steeds hogere verkopen te behalen. Hier zijn enkele vragen te stellen bij het kiezen van een ontwerper voor uw winkel:

1. Hoeveel jaar hebben ze retailontwerp gedaan?

2. Hoeveel winkels hebben ze voltooid?

3. Wat waren de resultaten voor en na de verkoop? (Geen afbeeldingen.)

4. Wat is hun filosofie bij het ontwerpen van een winkel?

5. Wat is hun proces? (Val niet voor het slim geëtiketteerde 4-delenplan Krijg meer informatie over de practica.)

6. Wie gaat aan het project werken? Wat is hun ervaring met retail? (Huur geen bedrijf in dat retail heeft gedaan en een team krijgt dat dat niet heeft gedaan.)

7. Hoe meten ze het succes? Hoe zullen ze zeggen dat ze het goed gedaan hebben? (Zorg ervoor dat het overeenkomt met de jouwe.)


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Het Bouncepercentage van e-commerce begrijpen en maximaliseren

✔ - Technologie gebruiken voor groei en agentbehoud

✔ - Om een ​​nieuw voedingsproduct te lanceren, Zoek eerst uw niche


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!