Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Belastingen voorbereiden voor uw accountant

Wat uw belastingadministrateur nodig heeft om uw inkomstenbelasting voor te bereiden


Voor veel bedrijven is het hebben van een accountant om hun inkomstenbelastingaangifte voor te bereiden de meest verstandige optie. We hebben niet allemaal de tijd om experts op het gebied van inkomstenbelasting te worden - en fouten kunnen kostbaar zijn. Dus waarom geen expert inhuren om de klus goed te klaren en uw angst te verminderen?

Om het werk goed te doen, moet uw accountant of inkomstenbelastingvoorbereider echter alle benodigde belastinggegevens ruim van tevoren hebben, bij voorkeur georganiseerd. U wilt uw belastingaftrek maximaliseren en uw aangifte vóór de deadline laten indienen om boetes te voorkomen.

De meeste individuen en bedrijven moeten hun belastingheffing uiterlijk 30 april in Canada hebben. Als u zelfstandige bent, heeft u tot 15 juni de tijd om zonder sanctie in te dienen. Maar alle verschuldigde belastingen zijn nog steeds betaalbaar op 30 april.

Hier leest u hoe u uw belastinggegevens voor uw accountant kunt voorbereiden.

Gemeenschappelijke bedrijfsdocumenten die uw belastingaccountant nodig heeft

 • Jaarrekening voor de onderneming inclusief winst-en-verliesrekeningen, resultatenrekeningen, balansen en kasstroomoverzichten.
 • Payroll-informatie (als u werknemers heeft)
 • Bedrijfskosten (reiskosten, reclamekosten, huur, nutsvoorzieningen, kantoorbenodigdheden, onderhoud, telecommunicatie, internetkosten, grondstoffen en verzending).
 • Kosteninformatie voor motorvoertuigen. Dit verwijst naar elk zakelijk gebruik van auto, bedrijfskosten, rijlogboek voor voertuigen met gereden bedrijfskilometers, enz.
 • Toevoegingen of verkopen van activa gedurende het jaar, zoals grond, gebouwen, voertuigen, machines, enz.

 • Bedrijfsgebruik-van-huisdetails - als uw huis uw hoofdvestiging is, of u gebruikt de werkruimte in uw huis om uw bedrijfsinkomen te verdienen en regelmatig te gebruiken om klanten, klanten of patiënten te ontmoeten.

Uw belastingaccountant heeft ook belastingaangiften nodig zoals:

 • De kennisgeving van waardering van vorig jaar en / of de belastingaangifte van vorig jaar. Dit geeft uw accountant een momentopname van uw winst of verlies van het voorgaande jaar en vertelt hem of haar welke inhoudingen u al hebt of nog niet hebt gedaan.
 • Alle belastingen die u in het voorgaande jaar in termijnen hebt betaald.

Andere gegevens die uw belastingadviseur mogelijk nodig heeft, zijn afhankelijk van of uw bedrijf een eenmanszaak of partnerschap is - in welk geval u een T1 (persoonlijke) aangifte inkomstenbelasting zult indienen - of een vennootschap met rechtspersoonlijkheid - in welk geval u hem of haar zult vragen bereid een T2 voor (zakelijk). Voor een T1-aangifte heeft uw belastingaccountant ook alle relevante persoonlijke informatiebriefjes en belastinggerelateerde documenten nodig, evenals de zakelijke. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • T4-slips (als u zowel een baan als een zakelijk inkomen hebt)
 • T4A commissies en zelfstandigen
 • T5013 Partnershipinkomen
 • T3 inkomen van Trusts
 • T5 beleggingsinkomen
 • RRSP-bijtbonnen
 • Donaties aan liefdadigheidsinstellingen
 • Medische en tandheelkundige ontvangsten
 • Informatie kinderopvang

Hoe u geld kunt besparen op de kosten van uw accountant

Accountants worden per uur betaald, dus hoe harder u hun baan maakt, hoe meer het u gaat kosten. De kosten variëren op basis van de grootte van uw bedrijf en de mate waarin uw accountant of bereider uw aanvraag moet voltooien om uw terugkeer te voltooien. Deze kosten kunnen variëren van een paar honderd dollar tot duizenden.

Hier zijn enkele tips om uw boekhoudkundige factuur te verminderen:

 • Verzamel al uw kassabonnen en informatie en zorg ervoor dat u ze bij de hand hebt wanneer u uw accountant ontmoet. Op het moment van belasting zijn accountants in gesprek en werken ze normaal gesproken tegelijkertijd aan verschillende belastingbestanden. Als u alle informatie hebt om uw terugkeer in één sessie te voltooien, neemt hun tijd af.
 • Wees zo georganiseerd als je mogelijk kunt. U kunt bijvoorbeeld clipgroepen van bonnen samen typen en een post-it-note plaatsen met de categorie bovenaan. Hoe minder uw accountant te weten moet komen, hoe minder tijd zij aan uw bestand zal besteden. Als u uw accountant een groot vak of een map met ongesorteerde ontvangstbewijzen, onkosten, enz. Overhandigt, worden uw administratiekosten aanzienlijk hoger.

 • Vat waar mogelijk samen en noteer waar mogelijk en controleer uw resultaten dubbel. Cheques, facturen, zakelijke uitgaven - alles moet worden gecategoriseerd en getotaliseerd. Sorteer al uw informatiegroottes op type. Uw fiscaal accountant laten organiseren en tellen is de dure manier om te gaan.
 • Als u meerdere bedrijven heeft, moet u er rekening mee houden dat u afzonderlijke inkomsten- en uitgavencijfers voor elk bedrijf nodig hebt, omdat bedrijfsinkomsten door individuele bedrijven moeten worden vermeld op het T1-formulier.
 • Praat met uw accountant over hoe u uw informatie beter kunt indelen om hun werk gemakkelijker te maken.

 • Gebruik uw accountant voor belastingadvies. Een accountant kan u adviseren over belastingplanning, zoals hoe u uw tegoeden of kortingen of manieren om uw bedrijfsfinanciën te herstructureren, kunt optimaliseren om uw belastingdruk te verminderen.

En vergeet niet dat het hebben van een aangifte inkomstenbelasting u niet zoveel kost als u denkt wanneer u de rekening ziet. Het is een legitieme zakelijke uitgave!

Boekhoudsoftware kan besparen op boekhoudkosten

Boekhoudsoftware ontworpen voor kleine bedrijven kan vele aspecten van het runnen van een bedrijf vereenvoudigen, evenals besparen op administratiekosten. Met de cloudgebaseerde boekhoudpakketten van nu kunt u al uw boekhoudgegevens op één plek bewaren en uw accountant er tijdens belastingtijd rechtstreeks online toegang toe verlenen. Behalve het bijhouden van uitgaven en inkomsten, kan de boekhoudsoftware ook payroll, tijd en facturering uitvoeren en zo nodig overzichten van inkomsten, kasstromen en balansen genereren.

Mythen over belastingaangiften voor bedrijven

Veel mensen denken dat ze geen aangifte hoeven doen als ze minder dan $ 5.000 verdienen of als hun bedrijf geen winst heeft gemaakt. Beide gevallen zijn onjuist. Je moet nog steeds een bestand indienen, ongeacht het bedrag dat je hebt gemaakt, zelfs als het een verlies was. In dit geval kunt u dat bedrag aan compensatie gebruiken voor andere inkomsten. En als u geld hebt verdiend, maar minder dan $ 5.000, bent u mogelijk nog steeds in de steek voor bijdragen uit Canada Pension Plan (CPP) - het aandeel dat u en uw werknemers verschuldigd zijn (u betaalt beide) wordt berekend op uw belastingaangifte.


Video Van De Auteur: Boekenonderzoek Belastingdienst

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Identificeren van hiaten in de markt voor uw kleine onderneming

✔ - De waarheid en mythes over netwerkmarketing

✔ - Verdienen van commissies van het uitvoeren van een jobvermeldingenbord


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!