Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe een voorstel voor een zakelijke lening presenteren


Er is gezegd dat je nooit een tweede kans krijgt om een ​​goede eerste indruk te maken. En nergens is dat belangrijker dan wanneer u een zakelijk kredietvoorstel presenteert aan een potentiële geldschieter. Maar u kunt uw kansen op het krijgen van een startlening verhogen door deze tips voor het presenteren van de lening te volgen.

Zakelijke leningen zijn de meest risicovolle leningen omdat zaken een riskante onderneming zijn. Opstartleningen zijn zelfs meer risicovol; de Small Business Administration (SBA) zegt dat 50% van de kleine bedrijven in de eerste vijf jaar failliet gaat. Maar een klein bedrijf kan de kans op succes nog vergroten door deze factoren te onthouden:

  • De informatie die u verstrekt aan de kredietgever
  • Hoe je die informatie presenteert.

In dit artikel is een discussie opgenomen over het presenteren van een zakelijk kredietvoorstel aan een kredietverstrekker. De informatie die u verstrekt, moet de vorm hebben van een formeel businessplan. Deze tips gaan ervan uit dat je dat businessplan al hebt opgesteld en dat het perfect, nauwkeurig en volledig is.

Een afspraak maken

Lenders, zoals wij allemaal, zijn drukke mensen. Als u indruk wilt maken op een geldverstrekker, kunt u vooraf bellen en een afspraak maken voor een specifieke tijd. Vraag of het bedrijf nu leent en geef een korte beschrijving van uw bedrijf in één of twee zinnen en waarom u geld wilt, soms een 'elevator pitch' genoemd.

Telefonisch praten bespaart u tijd als de geldverstrekker echt niet geïnteresseerd is, maar onthoud dat banken, kredietverenigingen en andere commerciële geldverstrekkers hun geld verdienen.

zich te formeel kleden

In een situatie waarin u niet zeker weet hoe u zich moet kleden, is het altijd beter om overdressed te zijn dan underdressed. Als u wilt dat uw leningsvoorstel serieus wordt genomen, kleed u dan alsof u serieus bent.

Begrijp wat een geldschieter zoekt

Er is gezegd dat geldschieters geld lenen aan mensen die het niet nodig hebben. In deze moeilijke financiële tijden is het nog meer waar. Een geldschieter wil slechts twee dingen weten:

  • Hoeveel wil je?
  • Hoe kunt u het terugbetalen?

De antwoorden op de eerste vraag worden weergegeven in het bedrijfsplan en de financiële spreadsheets die u zult presenteren. U hebt een balans, een voorgestelde winst-en-verliesrekening (P & L), een break-even-analyse en mogelijk een bron en gebruik van de fondsenverklaring nodig om aan te geven waar het geld vandaan zal komen en waar het zal worden uitgegeven. Grotere bedrijven kunnen een document met zakelijke vereisten gebruiken om te laten zien hoe het geld in een groot project zal worden gebruikt.

De antwoorden op de tweede vraag kunnen worden ontwikkeld terwijl u met de kredietgever praat. Heb begrip van de "4 C's of credit" en wat voor soort krediet een geldschieter zoekt. U moet bijvoorbeeld waarschijnlijk een persoonlijke garantie voor die zakelijke lening verstrekken, wat heel gebruikelijk is voor startups. Als u de persoonlijke garantiedocumenten hebt opgesteld, verhoogt dit uw geloofwaardigheid en de waarschijnlijkheid dat u die lening krijgt.

Wees voorbereid met informatie.

Breng alle informatie die nodig is voor de geldschieter om een ​​beslissing te nemen. Dit omvat persoonlijke informatie over uzelf en eventuele mede-ondertekenaars, naast een bedrijfsplan en financiële documenten. Breng uw persoonlijke financiële verklaring mee.

Als u denkt dat er mogelijk problemen met uw kredietwaardigheid zijn, controleert u uw credit score en krijgt u een gedetailleerd kredietrapport. Als u over activa beschikt die u als onderpand wilt gebruiken, moet u informatie over die activa verstrekken. U wilt de twee bovenstaande vragen van de geldschieter zo volledig mogelijk kunnen beantwoorden.

Wees kort.

Denk aan de twee dingen die een geldschieter wil weten (zie hierboven). Praten over alle prachtige functies van uw bedrijf en hoe u het idee voor het bedrijf hebt gevonden, kost tijd en beantwoordt de vragen niet.

De beste manier om kort en volledig te zijn, is door een samenvatting van uw bedrijfsplan beschikbaar te hebben voor de geldverstrekker om te lezen. Neem enkele zinvolle grafieken of diagrammen op om de financiële projecties die u hebt voorbereid te illustreren.

Plan wat je wilt zeggen.

Je kunt al dan niet de kans krijgen om veel te praten, dus werk aan de omgekeerde piramidemethode die kranten gebruiken: begin met de belangrijkste informatie om de primaire vragen van de geldschieter te beantwoorden. Als u dan tijd heeft en de geldschieter geïnteresseerd lijkt, praat dan meer over uw bedrijf en wat u hoopt te bereiken.

Gebruik een uitleenpresentatie om de volgende beter te maken.

Als u een "nee" antwoord krijgt, stelt u deze vraag: "Onder welke omstandigheden zou u overwegen om een ​​lening te verstrekken aan dit bedrijf? " Als het antwoord zoiets is als: "Wanneer de hel bevriest," ga dan verder. Het kan zijn dat u te veel vraagt, dat u een belangrijk stuk informatie hebt weggelaten, of dat u mogelijk meer onderpand van uw persoonlijke fondsen of mede-ondertekenaar nodig hebt. Elke vergadering kan een leerervaring zijn en de volgende keer een betere ervaring opdoen.

Popnieuw verzonden naar meerdere geldschieters tegelijk.

Het kan u verschillende banken of kredietverenigingen kosten om uw presentatie te verfijnen. Door een lijst met mogelijke geldschieters samen te stellen, ziet u de mogelijkheden. Zoals hierboven vermeld, denk out of the box, inclusief credit unions in uw lijst.

Heb een reserveplan.

Weet wat je kunt doen als je wordt afgewezen door geldschieters. Het hebben van een back-up houdt je stressniveau lager, maakt het minder waarschijnlijk dat je wanhoop vertoont en zorgt ervoor dat je vooruit blijft denken.

Overweeg andere alternatieven.

Als je je lijst met mogelijke geldschieters hebt doorlopen en je hebt nog steeds geen lening, geef dan niet op. Kijk naar andere financieringsbronnen, zoals handelskredieten, familie en vrienden of crowdsourcing. U kunt ook overwegen om uw verzoek te beperken.


Video Van De Auteur: How Big Oil Conquered the World

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Bedrijfswaardering en hoe het werkt

✔ - De Cash Conversion Cycle (CCC) berekenen

✔ - Woordenlijst met marketingbepalingen en definities


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!