Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe uw bedrijf te beschermen tegen fraude


Fraude is een van de meest voorkomende manieren waarop bedrijven geld verliezen. Maar u kunt stappen ondernemen om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van fraude.

De definitie van fraude

Volgens Black's Law Dictionary is fraude het "verkeerd kennen van de waarheid of het verbergen van een materieel feit om een ​​ander ertoe te bewegen te handelen naar zijn of haar nadeel". Merk op dat fraude opzettelijk is; de persoon die de fraude pleegt weet dat de verklaring of omissie niet feitelijk is. Merk ook op dat er twee soorten fraude zijn:

 • Fraude van commissie, waarin iemand een feit vermeldt waarvan zij weten dat het niet waar is "Die auto is nog nooit in een ongeluk geweest", (wetende dat het geweest is) of
 • Fraude van weglating, waarin iemand een materieel (belangrijk) feit verbergt, als in het weten dat een auto een ongeluk heeft gehad en het niet heeft onthuld.

Fraude is meestal een burgerlijke misdaad (één persoon of entiteit tegen een andere), maar in sommige gevallen, met name opzettelijke daden, kan het een criminele kwestie zijn (vervolgd door een overheidsinstantie). Er moet ook worden opgemerkt dat er voor fraude ten laste een verlies moet zijn. Als je een auto koopt van die vent die zegt: "die auto heeft nooit een ongeluk gehad", en je ontdekt dat het een ongeluk was, moet je bewijzen dat je op een of andere manier bent geschaad, misschien omdat de auto niet goed loopt of dat het waardeloos is vanwege schade die je niet hebt opgemerkt.

De verschillende soorten fraude

Fraude kan in veel soorten voorkomen. Hier zijn enkele voorbeelden die van invloed zijn op bedrijven:

 • Faillissiefraude, waaronder het verbergen of onderwaarderen van vermogen, het verbergen van informatie over het bedrijf of het vernietigen van documenten
 • Postfraude, het US Post Office gebruiken om valse verklaringen af ​​te leggen
 • Arbeidsfraude, vervalsing van informatie over een sollicitatie of het niet melden van veroordelingen en misdrijflasten voorafgaand aan huur
 • Verzekeringsfraude, claiming van een letsel of vervalsing van documenten voor verzekeringsclaims
 • Draadfraude, gebruikmakend van elektronische communicatie (inclusief internet, tv of radio) om valse verklaringen af ​​te leggen

 • Identiteitsdiefstal, bedrijfsinformatie stelen, meestal elektronisch, en inclusief belastinginformatie en creditcardfraude.

Fraude tegen bedrijven

De media staan ​​vol met verhalen over fraude tegen individuen, maar bedrijven zijn evengoed het slachtoffer van fraude, en misschien nog wel, omdat bedrijven elke dag te maken hebben met veel werknemers, verkopers en klanten, van wie iedereen kan zijn. poging om het bedrijf te bedriegen.

Medewerker en Insider Fraude

De meest voorkomende soorten insider-fraude zijn diefstal van activa en boekhoudfraude; als dit door werknemers wordt gedaan, wordt dit soort fraude vaak verduistering genoemd. Andere manieren waarop werknemers en andere insiders een bedrijf bedriegen is door geld af te troggelen, nepcheques te schrijven naar zichzelf of goederen of benodigdheden van het bedrijf te nemen.

Klantfraude

Klanten of kopers kunnen een bedrijf op verschillende manieren bedriegen, zoals het schrijven van slechte cheques, het gebruik van slechte creditcards, winkeldiefstal, het retourneren van items die niet zijn gekocht om geld terug te krijgen (terugzendfraude of het indienen van een valse claim voor een letsel of ongeval op uw eigendom.

Contractant of verkoper fraude

Onafhankelijke aannemers of onderaannemers die voor uw bedrijf werken, kunnen u tekort doen op het werk, teveel betalen of factureren voor nooit uitgevoerde werkzaamheden.

Voorkomen van verlies van fraude aan uw bedrijf

Hoewel u niet kunt voorkomen dat elke vorm van fraude zich voordoet bij uw bedrijf, kunt u voorzorgsmaatregelen nemen om frauduleuze activiteiten te minimaliseren. Om werknemersfraude en verduistering te voorkomen:

 • Voer achtergrondcontroles uit op alle nieuwe werknemers, met name degenen die financiële verantwoordelijkheden hebben
 • Afzonderlijke financiële taken, zodat niemand alles heeft
 • Laat werknemers weten dat je kijkt
 • Geef uw financiële verantwoordelijkheden niet op aan een medewerker (bijvoorbeeld cheque-schrijven)

Voorkomen van andere soorten fraude

 • Om verlies van contant geld te voorkomen, train uw werknemers over het herkennen van vals geld, slechte cheques en gestolen creditcards. Instituut specifiek beleid in het omgaan met deze situaties.
 • Stel beleid voor voorraadbeheer in om voorraad en voorraad bij te houden, zodat het niet de deur uitloopt. U kunt mogelijk niet elk potlood tellen, maar u moet te allen tijde weten wat zich in de voorraadkast of inventaris bevindt.
 • Controleer periodiek de crediteuren, facturen en inkooporders om zeker te zijn dat ze van echte leveranciers zijn en dat u de artikelen krijgt die u bestelt.

 • Stel gegevensbeleid op en maak continu een back-up van uw gevoelige bedrijfsgegevens.
 • U kunt overwegen om een ​​bewakingssysteem op te zetten om klanten en werknemers in de gaten te houden.
 • Voorkom identiteitsdiefstal door uw bedrijfsaccounts te bewaken.

Over het algemeen zijn de beste manieren om fraude ten aanzien van uw bedrijf te voorkomen en op te sporen:

 • Systemen opzetten om activiteiten in alle kritieke gebieden te bewaken, van werknemers tot klanten en leveranciers, en
 • De monitoring uitvoeren, zodat u weet wat er aan de hand is.


Video Van De Auteur: Waarom is een ondernemer interessant om te hacken? De hacker vertelt! | KVK

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe de beschikbaarheid van media te organiseren

✔ - Onderscheiden van marketing van reclame

✔ - Hoe een welkomstontvangstgebied te creëren


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!