Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe u uw recht op de borg kunt beschermen

Verhuurders, haal het geld dat u moet betalen


Als verhuurder heeft u mogelijk het recht om een ​​deel van de borg van uw huurder te houden om redenen zoals een contractbreuk of schade aan het appartement. Als u echter uw wetgeving inzake staat, provincie en stadsveiligheid niet precies volgt, kan het zijn dat u wordt gedwongen de borg terug te betalen die u rechtmatig verschuldigd bent. Hier zijn enkele stappen die u moet nemen om u te helpen uw recht op de borg te beschermen.

Zet het op schrift

Alle informatie met betrekking tot de basisprincipes van de borg moet worden opgenomen als een bepaling in uw leaseovereenkomst. Het moet omvatten:

 • Het bedrag van de ontvangen borg.
 • Het feit dat het om een ​​restitueerbare aanbetaling gaat als de huurder zich aan alle voorwaarden van de huurovereenkomst houdt.
 • Dat het zal worden opgeslagen volgens de procedures van uw staat, provincie en / of stad voor veiligheidsdeposito's. Bijvoorbeeld; Het wordt op een afzonderlijke rentedragende bankrekening geplaatst. De naam van de bank is "X", het adres van de bank is "X" en de rente is "X" procent.
 • U zult ook de redenen willen opnemen waarom u, de verhuurder, wettelijk toegestaan ​​mag zijn om de borg van een huurder te houden, zoals schade aan het pand die de normale slijtage en niet-betaling van de huur overschrijdt. Wettelijke redenen waarom u mogelijk een huurder aanbetaalt, zijn afhankelijk van de staat, het land en de stad waar uw huurwoning zich bevindt.

Neem foto's van het pand, binnen en buiten, voordat de huurder naar binnen gaat

Print de foto's. Wanneer de huurder binnenkomt, laat hij de achterkant van elke foto ondertekenen en dateren om de staat van het pand bij binnenkomst te bevestigen.

Laat een doorloopbeweging maken met de huurder en laat hen een verhuizing ondertekenen in de checklist

Behalve dat de huurder de foto's ondertekent en dateert van de staat van het onroerend goed, wil je de huurder door het pand lopen. Zet het vuur aan, open de vriezer, open, sluit en vergrendel de ramen, laat de kranen draaien en spoel de toiletten door.

Uw check-in check-in moet de items in het appartement en hun staat bevatten. Enkele voorbeelden zijn:

 • Kachel in goede staat
 • Alle stopcontactafdekkingen op hun plaats
 • Alle vensters vergrendelen
 • Schermen op alle vensters
 • Koelkast in goede staat
 • Diepvriezer in goede staat
 • Twee rookmelders
 • Twee koolmonoxide detectoren
 • Rookmelders in goede staat
 • Koolmonoxidedetectoren in goede staat

Als de huurder elk item goedkeurt, plaatst u een vinkje ernaast. Laat de huurder vervolgens de onderste helft van het formulier ondertekenen en bevestigen dat ze ermee instemmen dat het goed zich in een goed bewoonbare staat bevindt. Als er bekende defecten zijn, zoals een grote kras op de hardhouten vloer in de woonkamer, moeten ze hier worden vermeld.

Zet de borg van de huurder op een rentedragende bankrekening (indien van toepassing in uw land).

Breng de huurder op de hoogte nadat ze zijn verhuisd

Breng de huurder schriftelijk op de hoogte van het 'X'-aantal dagen van hun verhuisdatum (zoals bepaald door uw staat, meestal tussen 14 en 30 dagen) van de naam van de bank, het adres van de bank en de rentevoet op die hun borg wordt aangehouden (indien van toepassing in uw staat).

Breng de huurder op de hoogte van de jaarlijkse rente die is verzameld op hun borg (indien van toepassing in uw staat).

Voordat de huurder vertrekt, geeft u hem een ​​lijst met verhuisprocedures.

Ze moeten bijvoorbeeld alle afval verwijderen, de bezem bezemschoon achterlaten en de sleutels teruggeven aan u, de beheerder of de inspecteur van het gebouw.

Maak foto's van de woning nadat de huurder is verhuisd

Onderteken en dateer deze foto's. Noteer eventuele schade aan het onroerend goed.

Breng de huurder op de hoogte nadat ze zijn weggegaan

Stuur de huurder een brief binnen "X" aantal dagen van verhuizing (zoals bepaald door uw staatswet). Retourneer het toepasselijke bedrag van de borgsom aan de huurder. Als u een of de volledige borg hebt bewaard, moet u een gespecificeerde kostenlijst opgeven met uitleg over de reden waarom u het geld hebt bewaard. Als de huurder je binnen 30 dagen na de verhuizing geen doorstuuradres heeft bezorgd, ben je mogelijk niet wettelijk verplicht om de borg terug te sturen.

Realiseer je dat je huurder de mogelijkheid heeft om elk geld dat je hebt bewaard te betwisten

De huurder kan een claim indienen bij de rechtbank voor kleine vorderingen om te proberen het geld terug te vorderen. Als u de wetten van uw staat, provincie of stad niet precies hebt opgevolgd, kunnen ze mogelijk de borg terugnemen, zelfs als u anderszins het recht had deze te behouden. Als u bijvoorbeeld in een aantal staten een huurder niet schriftelijk op de hoogte heeft gesteld van de naam, het adres en de rentevoet van de bank waarbij de borg was aangehouden, is het u misschien niet toegestaan ​​om enig geld aan u te houden.


Video Van De Auteur: Body Language - CHANGE HOW PEOPLE SEE YOU!!

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 4 Tekenen van bevroren leidingen - Waar u op moet letten

✔ - Wat u moet weten voordat u gaat beleggen in onroerend goed

✔ - Waarom Kopers Dekenhypotheken gebruiken


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!