Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe vrijwilligers te werven voor uw non-profitorganisatie

Welke van deze werken voor jou?


Non-profitorganisaties hebben vrijwilligers nodig, maar het vinden en overtuigen van hen om te helpen kan een uitdaging zijn. Talloze methoden kunnen worden gebruikt om vrijwilligers te werven, en sommige zullen meer geschikt zijn voor uw organisatie en zijn specifieke behoeften dan andere. Houd rekening met de banen die u nodig hebt en overweeg vervolgens wie het beste deze banen kan doen en wie mogelijk geïnteresseerd is.

Rekruteringsmethoden

Rick Lynch en Steve McCurley, auteurs van 'Essential Volunteer Management', suggereren dat er drie basismanieren zijn om te werven:

  1. Warm Body Recruitment: Dit is wanneer je een groot aantal vrijwilligers voor een korte periode nodig hebt en de kwalificaties om de taak te voltooien minimaal zijn. Het kan zaken omvatten zoals het verspreiden van brochures en posters of zelfs het werven van extra vrijwilligers.
  2. Gerichte werving: Gerichte campagnes vereisen een zorgvuldig geplande aanpak gericht op een klein publiek. Gebruik deze methode wanneer u probeert vrijwilligers te werven die specifieke vaardigheden of ongewone eigenschappen nodig hebben. Bepaal wat u nodig hebt, wie het kan verstrekken, hoe u hen kunt bereiken en hoe u hen kunt motiveren om de vrijwilligers te vinden en te vinden die u nodig hebt. Zodra u een bron van dergelijke vrijwilligers vindt, neemt u uw wervingsboodschap rechtstreeks aan hen.

  1. Concentrische kringen werving: Bij dit type werving moet u mensen identificeren en contacteren die al direct of indirect in contact staan ​​met uw organisatie. Dit kunnen klanten zijn of vrienden en familieleden van uw klanten, voormalige leden van uw organisatie, vrienden van het huidige personeel of degenen die zijn getroffen door het probleem waarvoor uw groep is bedoeld. Het is waarschijnlijker dat je erin zult slagen deze mensen over te halen vrijwilliger te worden dan vreemden te voltooien. Om het in verkooptermen te zeggen, het is het verschil tussen een koude oproep en een warme oproep.

Uw rekruteringsbericht

Ongeacht welke wervingsmethode u gebruikt, u moet een overtuigend bericht hebben. U moet uitleggen waarom uw bureau de tijd van die persoon waard is. Maak uw boodschap kort, eenvoudig en direct, en communiceer de behoefte aan de dienst van de vrijwilliger en het goede dat hij of zij kan doen.

Benadruk de behoeften van de gemeenschap voor de dienst, maar wijs ook op de voordelen die de vrijwilliger zal ontvangen. Deze omvatten het doen van goede werken, maar er kunnen vaardigheden en waardevolle ervaring zijn die de vrijwilliger zal behalen.

Online vrijwilligers werven

Terwijl het vinden van vrijwilligers de ouderwetse manier van doorverwijzen en lokale contacten nog steeds het beste werkt, is het gebruik van online sites voor vrijwilligersbijeenkomsten van de grond gekomen.

Enkele van de meest gebruikte sites voor vrijwilligersovereenkomsten zijn:

  • Idealist
  • Network for Good
  • VolunteerSolutions
  • VolunteerMatch
  • Punten van Licht

Deze sites matchen vrijwilligers met organisaties die hulp nodig hebben. Zorg ervoor dat u ook sites bezoekt die uw specifieke regio bedienen. Veel grote steden hebben dergelijke sites. Baltimore heeft bijvoorbeeld VolunteerCentral, terwijl de United Way of Tucson, Ariz., Fungeert als een vrijwilligerscentrale in de hele stad.

Een uitgebreide vrijwilligerspagina op uw website kan ook helpen bij werving. Maak de pagina leuk en informatief en geef voorbeelden van wat vorige of huidige vrijwilligers hebben opgedaan met hun ervaringen.


Video Van De Auteur: Welcome to Google Ad Grants

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 6 Grondbeginselen van Illinois 'borg wetgeving

✔ - Beginners: algemene fouten vermijden bij het verkopen op eBay

✔ - Een luchtige blik op rechtszaken en advocaten


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!