Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe voedselafval in uw restaurant te verminderen


Verspil niet wil niet. Het oude gezegde is een cliché omdat het zo is waar. In een restaurantkeuken vergeet je gemakkelijk ingrediënten weggestopt in de koeler of in de walk-in. Wanneer het opnieuw wordt ontdekt, is het ruim voorbij de houdbaarheidsdatum - dus in de vuilnisbak (of hopelijk de compostbak). Of misschien verkocht een bepaalde weekendspecial niet zo goed als verwacht; het kan op maandag worden afgesloten. Maar dit type voedselverspilling is duur voor restaurants. Met budgettaire beperkingen moeten restaurants waar en wanneer mogelijk geld besparen.

Het verminderen van voedselverspilling is iets dat restaurants zouden moeten doen, zelfs in een goede economie.

Hier zijn enkele eenvoudige stappen om voedselverspilling in uw restaurantkeuken tot een minimum te beperken.

Koop alleen wat je nodig hebt

Uw verkoper kan proberen om u verschillende gevallen van sla of tomaten te laten kopen, omdat deze in de uitverkoop zijn. Als u echter niet meer dan één case per week gebruikt, loopt u het risico van voedselbesmetting. En dat staat gelijk aan verloren dollars. Koop alleen producten die u binnen een week kunt verkopen. Als het iets is dat niet op uw normale menu staat, weet u goed hoe u het aan klanten gaat aanbieden.

Label alles

Dit geldt voor alles in uw inloopkoeler en vriezer, evenals in uw droge opslag. Het zorgt niet alleen voor voedselveiligheid, het helpt ook om eerst het oudere voedsel (FIFO) te gebruiken voordat ze bederven. Dit moet deel uitmaken van uw keuken-SOP (standaard bedieningsprocedure).

Inspecteer alle voedselorders

Vaak komen er gevallen van verse producten binnen in uw restaurant DOA. Dat wil zeggen, ze zijn ofwel verwend of goed op weg. Daarom is het belangrijk om uw inkomende bestelling te inspecteren. Als u (de eigenaar) niet verantwoordelijk bent voor het controleren van de voedselbezorging, zorg er dan voor dat iedereen weet dat zij gevallen van verwelkte groentes of verwende groenten kan afwijzen. Wees niet bang om het eten terug te sturen en met uw verkoper te praten. Als dit herhaaldelijk gebeurt, is het tijd om te gaan winkelen voor een nieuwe leverancier van levensmiddelen.

Regel de temperaturen van bier en wijn

Hoewel bier en wijn niet per se vers zijn, zijn ze nog steeds bederfelijk. Fluctuerende temperaturen kunnen ervoor zorgen dat bier een "skunked" -smaak heeft en maakt wijn bitter. Zorg er dus voor dat uw droge opslagplaats, of waar u uw bier en wijn bewaart, op een constante temperatuur wordt ingesteld. Voedselbederf is bijna onmogelijk om te ontsnappen in de keuken van een restaurant. Maar je kunt het minimaliseren door georganiseerd te blijven en alleen te kopen wat je nodig hebt. Ga echter niet overijverig met het gooien van twijfelachtig voedsel. Als je twijfelt, gooi het weg.

Een beetje bederf is beter dan het gevaar van de gezondheid van uw klanten.

Hergebruik ingrediënten

Iedereen die tijd heeft doorgebracht met werken in een restaurant, weet dat de soepspecial van maandag meestal gerecyclede weekendspecials zijn. Er is niets mis met het creëren van een nieuw gerecht uit de specials van een vorige dag (ervan uitgaande dat het eten niet voorbij is aan de houdbaarheidsdatum - opnieuw bij twijfel, GOOI HET UIT). Het overbrengen van restanten naar een nieuwe lunch- of dinerspecial is een goede manier om voedselverspilling tegen te gaan.

Overweeg Composteren

Voedselverspilling is niet goed voor een restaurantbudget of voor het milieu. Het maken van nieuwe specials uit hergebruikte ingrediënten is een goede manier om uw voedselkosten te verhogen en de hoeveelheid voedsel die in de afvalverwerking terechtkomt te verminderen. Voor ingrediënten die je niet op tijd kunt vangen, is het toevoegen van deze ingrediënten aan de compostbak in plaats van de prullenbak een andere manier om bederf te verminderen. Meer en meer restaurants gaan groen en implementeren recycling en composteren als onderdeel van hun bedrijfsmodel. Zelfs als u geen moestuin hebt om compost te gebruiken, zouden lokale boeren of tuinders het graag in hun tuin gebruiken.

Dit is een win-win voor jullie beiden.


Video Van De Auteur: Hoe werkt Too Good to Go? App tegen voedselverspilling ? (Consumentenbond)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hardline- en Softline-goederen in de detailhandel

✔ - Hoe een lelijke fondsenwervende brief mij bang maakte om te doneren

✔ - Het Listing Interview; Wie stelt de vragen?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!