Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe een bedrijfsnaam in Canada te registreren

Moet u uw bedrijfsnaam registreren en hoe u dit moet doen?


Wilt u een bedrijf starten in Canada? Hier is alles wat u moet weten over het registreren van uw bedrijfsnaam.

Moet u uw bedrijfsnaam registreren?

Bijna alle bedrijven in Canada moeten hun bedrijfsnaam registreren in hun respectievelijke provincies of territoria, behalve voor eenmanszaken die alleen de wettelijke naam van de eigenaar gebruiken metNee toevoegingen. Alle andere vormen van bedrijfseigendom, inclusief partnerschappen, moeten hun bedrijfsnamen registreren.

Bedrijfsregistratie is een wettelijke vereiste, geen keuze. Zoals hieronder, zijn Newfoundland en Labrador de uitzonderingen op deze algemene regel; in die provincies hoeft u de naam van eenmanszaken of partnerschappen helemaal niet te registreren.

Vorm van eigendomBedrijfsnaam registreren?
corporatieJa
VennootschapJa, behalve in Newfoundland en Labrador
Eenmanszaak met de wettelijke naam van de eigenaarNee
Eenmanszaak met een andere naamJa, behalve in Newfoundland en Labrador

Uw wettelijke naam gebruiken als bedrijfsnaam

Als uw bedrijf een eenmanszaak is en u wenst onder uw eigen naam te opereren, dan is de naam moet uw exacte wettelijke naam zijn - u kunt niets toevoegen aan de naam, zoals "Inc." of "Co." of "& Partners", noch kunt u iets toevoegen dat potentiële klanten / klanten een idee geeft van wat u doet.

Als u bijvoorbeeld besluit om uw bedrijf te bellen zoals "John Smith's Consulting Services", moet u mijn bedrijfsnaam registreren, zelfs als u deze als eenmanszaak gebruikt.

Is het een goed idee om uw naam als bedrijfsnaam te gebruiken?

Hoewel het geen vereiste is, wilt u als eenmanszaak wellicht een bedrijfsnaam registreren in plaats van onder uw wettelijke naam te werken, bijvoorbeeld:

  • Als je zelf een unieke service aanbiedt, zoals consultants, auteurs, muzikanten, artiesten, enz., Is het logisch om je eigen naam te gebruiken. Als uw bedrijf zich in een andere branche als de maakindustrie bevindt en u van plan bent de onderneming uiteindelijk uit te breiden door partners en werknemers op te nemen en / of aan te nemen, dan waarschijnlijk niet.
  • Als u een algemene naam als 'Bob Smith' hebt en u hoopt dat klanten u gemakkelijk op internet kunnen vinden, is het waarschijnlijk geen goed idee om uw eigen naam te gebruiken.
  • Als uw naam lang is, een moeilijke spelling heeft of niet gemakkelijk te onthouden is, kunt u een andere naam gebruiken.

Hoe een bedrijfsnaam te registreren

In Canada, als u eenmaal een vorm van bedrijfseigendom hebt gekozen, zoals een eenmanszaak, registreert u uw bedrijf door het proces van registratie van uw bedrijf bij de juiste provinciale autoriteit te doorlopen.

Wilt u een bedrijf registreren in Ontario? U moet uw bedrijf registreren bij de afdeling Bedrijven van het ministerie van Consumenten- en zakelijke dienstverlening.

Als u een bedrijf start in Nova Scotia, moet u uw bedrijf registreren bij het Nova Scotia-register van gezamenlijke effectenbedrijven.

Als u in BC een bedrijf begint, moet u uw bedrijf registreren bij het bedrijfsregister.

In alle gevallen is de eerste stap het kiezen en registreren van een bedrijfsnaam, een proces waarvoor vaak een naam moet worden gezocht.

Vanaf dat moment hangt de procedure die u moet doorlopen om een ​​bedrijfsnaam te registreren af ​​van de vorm van bedrijfseigendom die u hebt gekozen voor uw nieuwe bedrijf. (Zie een bedrijfsactiviteit kiezen voor informatie over de verschillende bedrijfsactiviteiten in Canada.)

De basisprocedure voor het registreren van een bedrijfsnaam voor een eenmanszaak of partnerschap is om een ​​zoekopdracht op bedrijfsnaam uit te voeren, het juiste bedrijfsregistratieformulier in te vullen en uw vergoeding te betalen. Het gedeelte Bedrijfsregistratie van deze website bevat links naar alle verschillende provinciale registers om dit proces voor u te versnellen.

Bedrijfsregistratie voor bedrijven

De procedure om een ​​bedrijfsnaam te registreren voor een bedrijf of coöperatie is meer betrokken. Naast het uitvoeren van een naamzoekactie en het verkrijgen van een NUANS-rapport als u een met naam genoemde onderneming wilt opzetten, moet u ook een statuten, een sollicitatiebrief en een sollicitatie voorbereiden om aan uw vergoeding te voldoen.

Bedrijfsregistratie in elke provincie

Omdat bedrijfsregistratie wordt beheerd door de provincies (met uitzondering van federale oprichting), zullen de details van de procedure voor het registreren van een bedrijfsnaam van plaats tot plaats verschillen.

Terug naar> Stappen om een ​​bedrijf te starten


Video Van De Auteur: Het mobiel digitaal wedstrijdformulier

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Persoonlijke Conciërgeservice Zakelijke voors en tegens

✔ - Loonbelasting betalen als onafhankelijke contractant in Canada

✔ - Wat is uw zakelijke exitplan? Maak een exit-strategie


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!