Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe een thema voor uw restaurant te selecteren

Hoe een restaurant-thema te selecteren


Er zijn veel verschillende soorten restaurantconcepten om uit te kiezen bij het plannen van een nieuw restaurant. Het kan moeilijk zijn om te beslissen welk concept voor u geschikt is. Overweeg eerst het volgende, voordat u genoegen neemt met een bepaald concept: wie is uw doelgroep? Wat is uw prijsklasse? Denk je aan formeel of casual? Heb je een bepaald type voedsel in gedachten dat je een merk kunt bouwen? Hieronder staan ​​acht verschillende soorten restaurantconcepten, van fastfoodketens tot lekker eten. Houd er rekening mee dat het thema van uw restaurantontwerp de grens tussen concepten kan vervagen om het uniek te maken.

 • 01

  Snel casual

  Een familie die ijs eet

  Een van de populairste trends op dit moment is casual, iets duurder (en dus duurder) dan fastfood. Snelle informele restaurants bieden wegwerpschotels en bestek, maar hun eten wordt meestal als meer luxe gepresenteerd, zoals gourmetbroden en biologische ingrediënten. Open keukens zijn populair bij fast-casual ketens, waar klanten kunnen zien hoe hun eten wordt bereid. Panera Bread is een goed voorbeeld van fast casual.

 • 02

  Familie stijl

  Familie stijl dineren

  Familiestijl dineren, ook wel bekend als casual stijl dineren in de Verenigde Staten, biedt redelijk geprijsde voorgerechten van menu's met een mix van klassiekers, geïndividualiseerd met kenmerkende sauzen, dips of andere toppings. Causale stijl dineren kan een onbeperkt aantal thema's hebben, van barbecue (Long Horns) tot Americana (Ruby Tuesday's) tot Mexicaans (On the Border). Restaurants in een informele stijl bieden service aan de tafelzijde, niet-wegwerpgerechten, terwijl het menu nog steeds redelijk geprijsd is.Goedkoop, rustig.

 • 03

  Fijn dineren

  Een chique bord in een gastronomisch restaurant

  De term Fine Dining doet denken aan allerlei soorten afbeeldingen, van frisse witte tafellakens tot obers in smoking. Gastronomisch dineren, zoals de naam al doet vermoeden, biedt vaste klanten de beste in eten, service en sfeer. Het is ook het hoogst geprijsde type restaurant dat u kunt bedienen. Fijne restaurants zijn meestal uniek, zelfs als ze in het bezit zijn van dezelfde persoon of hetzelfde bedrijf.

 • 04

  Café of Bistro

  Paar dat bij koffie dineert

  Een café is een restaurant dat geen tafelservice biedt. Klanten bestellen hun eten bij een toonbank en bedienen zichzelf. Een cafémenu biedt traditioneel dingen als koffie, espresso, gebak en broodjes. Cafés zijn ontstaan ​​in Europa en zijn sterk verbonden met Frankrijk. Ze staan ​​bekend om hun intieme, ontspannen sfeer. Buiten zitten is een ander handelsmerk van een café. Een bistro is vergelijkbaar met een café, in die zin dat het eten eenvoudig is, basisgerechten geserveerd in een informele setting. Wanneer een café echter alleen koffie, brood en gebak serveert, kan een bistro hele maaltijden aanbieden.

 • 05

  Fast food

  Vrouwen die fastfood eten

  Fastfood is voor de meeste mensen het meest bekende restaurant. Ketens zoals McDonald's en Burger King werden populair in de jaren 1950 en hielpen talloze andere concepten zoals Taco Bell, KFC en In-n-Out Burger. Fastfood-service trok klanten aan vanwege zijn snelheid, gemak en goedkope prijzen. Fastfoodrestaurants zijn typisch ketens. Als u denkt aan het openen van een fastfood-franchise, houd er dan rekening mee dat de initiële kosten van franchising duurder zijn dan het openen van een onafhankelijk restaurant.

 • 06

  Food Truck

  Een foodtruck

  Een populaire voedseltrend in het hele land zijn mobiele foodtruckrestaurants. De voordelen van foodtrucks zijn lage kosten en lage overheadkosten, waardoor dit een van de gemakkelijkere manieren is om een ​​nieuw restaurant te openen. Andere voordelen van een bedrijf in de foodtruck zijn mobiliteit: het kan gaan waar de klanten zijn. Het vereist ook veel minder personeel. Een foodtruck is echter nog steeds een bedrijf dat veel werk en aandacht vereist, vooral in de eerste paar jaar. Lees meer over het starten van een foodtruckbedrijf.

 • 07

  Restaurantbuffet

  Vrouw die voedsel krijgt bij een buffet

  Sinds de middeleeuwen heeft het buffet-dineren concept de tand des tijds doorstaan ​​en blijft het een populaire keuze voor veel restaurantklanten. Per definitie is een buffet een maaltijd waarbij de gasten zichzelf bedienen van een verscheidenheid aan gerechten die op een tafel of op een dressoir zijn opgesteld. Restaurantbuffetten zijn een type restaurantconcept met zelfbediening en cateringdiensten. Als u een nieuw restaurant opent, kunt u een buffet aanbieden voor speciale gelegenheden of als promotie voor een restaurant.

 • 08

  Pop-up restaurant

  chef-kok eten op een plaat

  Net als foodtrucks zijn pop-uprestaurants een andere trend in de horeca. Lees meer over het openen van een pop-uprestaurant. Volgens de National Restaurant Associations, What's Hot-enquête, was een van de grootste trends voor 2012 pop-up restaurants. Hoewel populair nu, zijn pop-uprestaurants geen nieuw concept. Ze zijn ontstaan ​​als avondmaalclubs in de jaren zestig en zeventig. De pop-uprestaurants van tegenwoordig hebben veel verschillende looks en functies. Ze kunnen op een onwaarschijnlijke plaats verschijnen, zoals een oud magazijn of een gebouw op het dak. De allure van het pop-uprestaurant is de minimale investering van zowel tijd als geld.


 • Video Van De Auteur: Ergonomisch werken met een laptop. Hoe doe je dat?

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Vrijwilligerswerk voor freelance schrijven

  ✔ - Voors en tegens van Suburban Investment Property

  ✔ - Een gids voor beperkte e-commerce producten


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!