Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe te winkelen voor echt biologisch voedsel en producten


Als consument overweegt u misschien meer biologische producten te kopen. Dat is een wijs plan. Biologische producten hebben veel voordelen voor consumenten, zoals:

 • Biologisch voedsel bevat minder schadelijke hormonen en pesticiden dan conventioneel voedsel.
 • Biologische productie helpt water te behouden en te beschermen.
 • Biologische landbouw vermindert koolstofdioxide en helpt de klimaatverandering te vertragen.
 • Biologische landbouw helpt ernstige bodemproblemen, zoals erosie, te bestrijden. Erosie klinkt niet als een consumentenprobleem, maar het heeft echt invloed op de planeet en veroorzaakt problemen voor het land, de voedselvoorziening en de mens.

Bovengenoemd gezegd, gebruiken veel bedrijven de term organisch verkeerd om de prijzen op te schroeven. Als u echte organische producten wilt kopen en tegelijkertijd valse organische producten wilt vermijden, raadpleegt u de onderstaande tips.

 • 01

  Maak kennis met wat Organic echt betekent

  Organische gang in de supermarkt

  In de meest elementaire definities van consumenten, betekent organisch gewassen met minder bestrijdingsmiddelen en schadelijke meststoffen, of vee (vlees of pluimvee) zonder het gebruik van medicijnen, hormonen of synthetische chemicaliën.

  Organische regels en werkwijzen worden ook toegepast op verwerkte producten, zoals jam gemaakt van biologische bessen of biologische babyvoeding gemaakt met wortels en granen. Als een jam bijvoorbeeld als organisch is gelabeld, zijn er veel chemicaliën en additieven die niet zijn toegestaan ​​in het eindproduct.

  Helaas is de term biologisch alleen strikt gereguleerd als een product agrarisch is, biologische spinazie wordt bijvoorbeeld sterk gereguleerd door het National Organic Program (NOP), maar NOP heeft minder voorschriften voor biologische zeep die sommige niet-agrarische ingrediënten bevat.

  In de Verenigde Staten wordt een product als biologisch beschouwd als het product:

  • draagt ​​het organische zegel van USDA
  • is biologisch gecertificeerd, en
  • bevat 95% of meer organische ingrediënten.

  De uitzondering op de bovenstaande drie regels: Het is duur om een ​​biologische certificering te krijgen en dus zijn er sommige boeren die niet gecertificeerd zijn, hoewel ze volledig biologische gewassen verbouwen.

  De term biologisch wordt echter vaak verkeerd gebruikt door bedrijven die producten proberen te verkopen als 'biologisch' wanneer het product niet echt biologisch is. Voordat u geld betaalt voor organische producten, is het nuttig om meer te onderzoeken over wat biologisch eigenlijk betekent.

  • Wanneer is biologisch echt biologisch?
  • Voedingsproducten die biologisch kunnen worden gecertificeerd

 • 02

  Lees uw etiketten

  Organische zegel van USDA

  In de Verenigde Staten zijn echte gecertificeerde biologische producten gecertificeerd door een certificerende instantie en mogen ze de USDA Organic Seal dragen. Hoewel de zegel vaak in groen wordt afgedrukt, kan deze ook zwart zijn. De kleur doet er niet toe - zwart of groen, het is nog steeds biologisch gecertificeerd.

  Als een bedrijf het biologische label gebruikt en hun product niet echt biologisch is en NOP ontdekt, kan het bedrijf een boete krijgen van maar liefst $ 11.000.

  Hoewel niet alle biologische bedrijven of telers ervoor kiezen de biologische zegel op hun producten te plaatsen, doen de meeste dat wel. Daarom is het zoeken naar het biologische label een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat u echte biologische producten koopt.

  Als een product de biologische zegel erop heeft, betekent dit dat het product is gemaakt met 95% tot 100% biologische ingrediënten. Als een product minder dan 95% biologische ingrediënten bevat, staat het NOP-beleid niet toe dat dat product de verzegeling draagt.

  Voorbij het organische zegel, kunt u ook organische tekst op een product zien. Een 100% gecertificeerd biologisch product kan bijvoorbeeld "100% biologisch" hebben geschreven op de verpakking. Een product dat slechts 95% biologische ingrediënten bevat, kan "biologisch" op de verpakking zeggen.

  Als u een product met een verpakkingstekst ziet met de tekst 'Gemaakt met organische ingrediënten', bevat het product ten minste 70% biologische ingrediënten.

  Houd er rekening mee dat veel bedrijven zullen proberen consumenten voor de gek te houden door gelijkvormige labels en op de verpakking of lastige bewoordingen te plaatsen, dus laat u niet misleiden. Zoek naar de biologische zegel bij het winkelen en bekijk de onderstaande links om nog meer te leren over echte vs. lastige, valse labels.

  • 10 Vragen en antwoorden over organische labels

 • 03

  Controleer de PLU-code

  Biologische producten

  Wanneer u op zoek bent naar verse biologische producten, kunt u de biologische zegel mogelijk niet altijd vinden. Een tweede optie is om te kijken naar de PLU-codes (nummers) op productstickers.

  PLU-codes zijn de kleine cijfers op stickers die worden ingevoerd wanneer u uw boodschappen koopt. Deze PLU-codes zijn identificatienummers voor producten en organische PLU-codes zijn anders dan conventionele codes.

  Als een product organisch is, begint de code met het nummer 9 en wordt gevolgd door nog vier nummers. Als het product niet organisch is, is de PLU-code een getal van 4 cijfers dat begint met het nummer 4.

 • 04

  Ondersteuning van lokale organische producten

  'Eet lokaal' afgedrukt op een krat met groenten

  Het kopen van lokaal biologisch voedsel en andere producten is een goede gewoonte die veel voordelen biedt voor zowel mens als planeet.

  Je kunt lokaal biologisch eten kopen, maar zoals ik hierboven in het label heb opgemerkt, labelen niet alle biologische telers hun producten als biologisch.

  Sommige biologische telers etiketteren hun producten niet omdat ze niet officieel zijn gecertificeerd. Vaak komt dit doordat ze jaarlijks een klein aantal gewassen verbouwen, dus het is de kosten niet waard om gecertificeerd te worden. U kunt bijvoorbeeld echte biologische producten vinden op lokale boerenmarkten of lokale landbouwbedrijven of via een programma voor communautaire ondersteunde landbouw, maar de producten zullen eenvoudigweg niet worden geëtiketteerd met de biologische zegel. Dit betekent echter niet dat de producten niet biologisch zijn.

  Wanneer u lokaal koopt, vraag de teler naar hun praktijken. Zie hoe ze plagen behandelen (met chemicaliën of niet) en vragen of ze veilige meststoffen gebruiken. Raadpleeg de onderstaande bronnen voor meer hulp bij het kopen van lokale organische producten:

  • Vind True Organic Food op de Farmer's Market
  • Eet Well Guide
  • Lokale oogst

 • 05

  Pas op voor veelal 'vergroeide' producten

  Appels met labels

  In de Verenigde Staten groeit de organische omzet in hoog tempo. Dat is goed nieuws voor echte biologische bedrijven, maar het is ook slecht nieuws voor consumenten die echte biologische producten proberen te vinden.

  Veel bedrijven, in de hoop geld te verdienen met het succes van Organic, kunnen het volgende doen:

  • Label hun producten met een organische formulering, zelfs als hun producten niet biologisch zijn
  • Gebruik termen op hun verpakking die mensen vaak verwarren met organische, zoals natuurlijke of vrije uitloop
  • Probeer u te verwarren door verpakkingen te ontwerpen die op biologische verpakkingen lijken

  Dit wordt 'greenwashing' genoemd. Bij greenwashing probeert een bedrijf milieuvriendelijke of in dit geval organische termen of eigenschappen te gebruiken om producten op de markt te brengen en te verkopen, terwijl het product in werkelijkheid niet eerlijk biologisch is.

  Sommige producten zullen veel vaker groen worden gewassen dan andere. Twee belangrijke productsoorten om op te letten, zijn de volgende:

  • Lichaamsverzorgingsproducten en cosmetica, zoals zeep, lipgloss of shampoo. Je ziet deze producten met sportetiketten zoals 'Organically Awesome' of 'Organic Wear', wanneer het product helemaal niet biologisch is. Winkelen bij Whole Foods kan je hier helpen, omdat ze strengere regels voor lichaamsverzorging hebben dan de meeste andere winkels.
  • Merkproducten opslaan. Veel supermarkten creëren hun eigen lijnen van natuurlijke en biologische producten, en je moet heel voorzichtig zijn bij het kopen van hen. Hoewel sommige van deze producten van winkelmerk inderdaad biologisch gecertificeerd zijn, zijn veel hiervan niet, en de winkel doet er alles aan om ervoor te zorgen dat u denkt dat ze biologisch zijn. Kroger heeft bijvoorbeeld zijn eigen lijn van natuurlijke en biologische producten, Simple Truth genaamd. De Simple Truth-lijn bevat echte organische stoffen, die zijn gelabeld met de organische zegel. De lijn bevat ook "natuurlijke" niet-organische stoffen, maar ze zijn verpakt met vrijwel identieke verpakkingen voor de organische stoffen, tot in de groene cirkel. Met winkelmerken, als je de organische zegel van USDA niet ziet, neem dan niet aan dat het organisch is.

  Andere vaak organische, groengewassen producten zijn babyverzorgingsproducten, producten voor de onderhoud van de tuin en schoonmaakproducten. Om producten te vermijden die vals op de markt worden gebracht als biologisch, is het het beste om organische producten te zoeken en te kopen die het officiële biologische label dragen.

 • 06

  Neem hulp wanneer u gaat winkelen

  Arbeider die sinaasappel geeft aan meisje in markt

  Zelfs als je je onderzoek hebt gedaan, kan winkelen verwarrend zijn. Groenwassen bedrijven met hun nep groene labels en nep organische termen kunnen het moeilijk maken om echte versus nep organische te vinden. Bovendien kunnen zelfs NOP-labels verwarrend zijn. Allereerst, wees niet bang om vragen te stellen in de winkel. Hoewel co-ops en andere toegewijde natuurvoedingswinkels zoals Whole Foods Market eerder geneigd zijn om uw vragen correct te beantwoorden, kan het geen kwaad om een ​​winkelmedewerker te vragen of u hulp nodig hebt bij het vinden van echte organische producten.

  Als je bang bent om te vergeten wat echt is versus nep biologisch voedsel als je eenmaal in de winkel bent, neem dan gewoon een spiekbriefje mee. Hieronder staan ​​enkele geweldige organische spiekbriefjes die u kunnen helpen bij het kopen van echte organische producten.

  • EWG's Shopper's Guide to Pesticides in Produce
  • De pocketgids van Organic Center
  • Aanvullende handige winkelgidsen voor biologische consumenten


 • Video Van De Auteur: Nederland koopt meer biologisch voedsel

  Gerelateerde Artikelen:

  ✔ - Antwoorden op veelgestelde vragen over het gebruik van belastingen

  ✔ - Hoe het rendement op eigen vermogen te berekenen

  ✔ - Niet-betaling van werknemers en aannemers


  Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!