Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe Facebook Facebook Giveaway Scams te spotten


Toen Juanita Molinar werd benaderd door Hgtv'sOnroerend goed Brothers vertelde haar dat ze een prijs had gewonnen, ze was opgewonden. Extatisch. Totdat ze merkte dat de dingen niet helemaal klopten. Na wat onderzoek gedaan te hebben, besefte ze dat ze bijna gevallen was voor een oplichtings-Facebookpagina, een schandelijke soort opzwepende Facebook-weggeefactie.

Een voorbeeld van een Facebook Giveaway Scam

Juanita Molinar is een Onroerend goed Brothers fan, dus volgde ze de showpagina op Facebook.

Ze was verrukt en verrast toen een van de sterren van de show, Drew Scott, haar privéberichten begon te verzenden. Hij stelde haar wat vragen en vertelde haar dat ze $ 25.000 had gewonnen van de Dream it, Win it, Live it Sweepstakes, wat een legitieme HGTV-weggeefactie is.

Molinar was eerst enthousiast maar merkte al snel dat er iets niet klopte. Haar zogenaamde overwinning had enkele van de waarschuwingssignalen van zwendel oplichting. Een van de dingen die haar zorgen baarde was dat "Drew Scott" haar vroeg om een ​​aankoop te doen voordat ze haar prijs ontving. Legitieme prijzen voor sweepstakes komen nooit met een vangst. U hoeft nooit te betalen om een ​​echte prijs te ontvangen!

Toen ze verder onderzocht, ontdekte ze dat ze het doelwit was van een op zwendel gebaseerde Facebook-giveaway. Het profiel dat contact met haar had opgenomen, hoorde helemaal niet bij Drew Scott.

Molinar was niet de enige persoon die deze sweepstakes-zwendel heeft meegemaakt. Renee Carr had een vergelijkbare ervaring en realiseerde zich gelukkig ook dat ze werd opgelicht.

Je kunt de Onroerend goed Brothers'officiële verklaring over de zwendel op Facebook.

Oplichters gebruiken valse pagina's om legitimiteit te verlenen aan opzwepende zwendel op Facebook, die geld en informatie stelen die kan worden gebruikt voor identiteitsdiefstal. Dus hoe kun je voorkomen dat je voor de gek gehouden wordt door Facebook-pagina's die er allemaal te legaal uitzien?

Hoe oplichters Fake Facebook-pagina's gebruiken om doelen te misleiden

Opzwepende scans op Facebook zijn meestal zo: het doelwit wordt benaderd door wat lijkt op een legitieme Facebook-pagina of een beroemdheidsprofiel.

Het is meestal een pagina die lijkt op iemand die je vertrouwt: een groot bedrijf zoals Publishers Clearing House, een beroemd persoon zoals een PCH Prize Patrol-lid, of een bekende HGTV-ster, bijvoorbeeld.

Deze pagina's zien er legitiem en betrouwbaar uit. Scammers stelen logo's, foto's en andere afbeeldingen om de pagina eruit te laten zien als een afbeelding van de persoon of het bedrijf dat ze imiteren. Ze bouwen hun volgers op door Facebook-advertenties te plaatsen, valse accounts te hebben zoals hun pagina's, Facebook-quizzen of kleine giveaways en andere trucs aan te bieden.

Nadat ze vertrouwen hebben opgebouwd, nemen ze contact op met volgers om hen te vertellen dat ze een prijs hebben gewonnen. Wie zou niet in de verleiding komen om persoonlijke informatie of geld op te geven om die grote prijs te krijgen waar ze van gedroomd hebben? Maar ze proberen in feite hun doelen te overtuigen om geld of informatie over te maken die ze kunnen gebruiken voor identiteitsfraude.

Dus hoe kun je het verschil zien tussen een legitieme prijswinst en een opzwepende Facebook-weggeefactie? Er zijn een paar stappen als iemand contact met u opneemt om u te vertellen dat u een prijs hebt gewonnen.

Ken de rode vlaggen van een scam

Begin met het kennen van de tekenen van een sweepstakes-zwendel. Als je gewend bent om op te letten voor fraude met sweepstakes, dan hebben scams op Facebook-wedstrijden waarschuwingsborden die je al kent.

Gebruiken ze vreselijke grammatica en spelling die je nooit zou verwachten op een professionele site? Of om geld vragen of om andere persoonlijke informatie? Als dat zo is, blijf dan helder!

Controleer of de Facebook-pagina is geverifieerd

Controleer vervolgens of de pagina is geverifieerd. Facebook is begonnen met het verifiëren van de identiteit van bepaalde organisaties en beroemdheden die waarschijnlijk worden vervalst. Pagina's die Facebook heeft geverifieerd, zoals de Facebook-pagina van het Witte Huis, hebben een blauw vinkje naast hun naam op hun profiel. U kunt erop vertrouwen dat geverifieerde pagina's legitiem zijn.

Houd er echter rekening mee dat niet gecontroleerd worden niet betekent dat de pagina niet legitiem is. Bedrijven kunnen momenteel niet vragen dat Facebook hun pagina's verifieert. De legitieme pagina's van veel grote en legitieme websites zijn niet geverifieerd.

Bekijk de website van het bedrijf voor Legit Facebook-pagina's

Als je de legitieme Facebook-pagina van je favoriete bedrijven wilt vinden, begin dan met hun websites in plaats van op Facebook te zoeken.

Als u een link volgt vanaf de website van het bedrijf, kunt u erop vertrouwen dat ze die pagina goedkeuren.

Wees op uw hoede voor vriendschapsverzoeken van beroemdheden

Het is misschien vleiend om te denken dat je favoriete televisie- en filmsterren je Facebook-vrienden proberen te zijn. Maar vergeet niet dat er miljoenen mensen op Facebook zijn. Tenzij je toevallig een persoonlijke relatie hebt met een beroemdheid, is het onwaarschijnlijk dat ze vragen om je Facebook-vriend te zijn.
PCH herinnert het publiek er herhaaldelijk aan dat ze geen vriendschapsverzoeken sturen: "Feit: geen lid van de Prijspatrouille zal je een vriendenverzoek sturen op Facebook". En ze hebben maar één officiële pagina, hun Prize Patrol-leden hebben geen individuele pagina's meer, om ze nadoender te maken voor oplichters.

Zoek naar signalen dat iets niet werkt

Beroemdheden en grote bedrijven hebben meestal tonnen volgers en een pagina vol met interessante berichten over onderwerpen die belangrijk voor hen zijn. Dus als de pagina onlangs is opgericht, weinig of geen recente berichten bevat, een slechte spelling of grammatica heeft, een laag aantal volgers heeft die niet veel met de pagina communiceren, of berichten maakt die niet lijken op de doelen en de reputatie van het bedrijf dat ze plaatst, wees voorzichtig.

Door deze tips te volgen, kunt u de risico's en teleurstelling van vallen voor een Facebook-weggeefactie voorkomen.


Video Van De Auteur: How to identify a scam Facebook page

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Bob Vila - $ 5,000 Alles voor de keukengootsteen Giveaway

✔ - TruckClaws - Boliviaanse avonturen-sweepstakes (verlopen)

✔ - Belastingen op vakantieprijzen: Hoeveel kost die "gratis" reis u?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!