Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een schenking starten voor uw non-profitorganisatie


Misschien denk je dat schenkingen alleen voor grote non-profitorganisaties zijn, zoals universiteiten en ziekenhuizen. Maar non-profitorganisaties van elke omvang kunnen een kapitaalfonds beginnen. En ze zouden moeten fungeren als een verzekeringspolis voor de toekomst. Met een schenking worden de ups en downs van de economie en fondsenwerving gemakkelijker. En er is momenteel geen tijd om aan de slag te gaan. Waarom? Omdat donoren er meer dan ooit voor zorgen dat hun favoriete organisaties duurzaam blijven tot in de toekomst.

Sterker nog, de incentive ligt in de komende vermogensoverdracht van oudere generaties, zoals Baby Boomers, aan hun kinderen. Volgens experts op het gebied van financiële planning zal Baby Boomers, die nu de pensioengerechtigde leeftijd bereikt met een snelheid van 10.000 per dag, de komende 30 tot 40 jaar $ 30 biljoen doorgeven. Slimme goede doelen zijn van plan om die vermogensoverdracht vast te leggen door middel van legaten en gepland geven (beide kunnen deel uitmaken van een schenkingsactie).

Wat is een begiftiging

Een schenking is een fonds dat beperkt is. Alleen de rente van het fonds kan worden besteed, niet het principe dat de gift verankert. Gewoonlijk kan slechts een deel van de rente of inkomsten uit de schenking (meestal vijf procent) jaarlijks worden besteed om ervoor te zorgen dat de oorspronkelijke fondsen in de loop van de tijd groeien. Professionele geldmanagers houden vaak toezicht op giftenfondsen, beleggen het geld in aandelen, obligaties en andere beleggingen.

voordelen

Kleine en nieuwe non-profitorganisaties denken vaak alleen aan het huidige fiscale jaar of de volgende loonlijst. Het is belangrijk om zo snel mogelijk uit die financiële val te geraken. Een gift helpt om het inkomen van uw organisatie te diversifiëren en vermindert uw kwetsbaarheid voor elke economische crisis.

Endowment-fondsen maken indruk op donoren, vooral gulle gevers. Ze weten dat uw non-profitorganisatie zijn middelen goed beheert, efficiënt plannen maakt en waarschijnlijk elke crisis zal overleven. Donoren houden ook van de mogelijkheid om een ​​geschenk te geven dat tot ver in de toekomst blijft uitgeven, en de mogelijkheid om de behoeften van het moment te ondersteunen, zoals exploitatie en programmafinanciering.

nadelen

U kunt worden bekritiseerd voor het hebben van een begiftiging of voor het hebben van een begiftiging die te groot lijkt. Sommige gerenommeerde universiteiten zijn aangevallen voor het kweken van enorme schenkingen terwijl ze beweren geen geld te hebben voor andere doeleinden.

Kleine non-profitorganisaties kunnen worden bekritiseerd omdat ze niet alle centen besteden aan de huidige behoeften. Zelfs financiers zoals stichtingen kunnen een organisatie die al veel geld heeft in de steek laten. Donoren denken echter meestal goed aan organisaties die laten zien dat ze geld voor de toekomst kunnen wegstoppen.

Aan de slag

Denk eerst na over hoeveel je uiteindelijk in je begiftiging wilt hebben. Je zou kunnen kijken naar de hoeveelheid geld die nodig is om je organisatie jaarlijks te financieren. Je weet dat een deel van dat geld komt door je reguliere fondsenwervingsinspanningen en sommige door vergoedingen van je klanten.

Hoeveel wil je hebben van je begiftiging? Eén expert beveelt aan dat u ten minste drie keer uw jaarlijkse werkingsbudget als minimumbedrag heeft.

Je kunt een begiftiging beginnen met elk bedrag, hoe klein ook. Maar het is een langetermijnproject om een ​​gift van welke omvang dan ook te bouwen. Je zult in de loop van de tijd donoren moeten cultiveren, omdat veel schenkingsgeschenken het resultaat zijn van een legaat als een donor sterft.

Je bord moet de regels van de schenking vaststellen. U wilt bijvoorbeeld de schenking een naam geven, het gebruik ervan beperken en richtlijnen geven voor hoeveel van de rente jaarlijks kan worden gebruikt en wanneer het hoofdbeginsel kan worden aangeboord indien nodig onder buitengewone omstandigheden. De schenking kan worden ingesteld binnen uw bestaande non-profitorganisatie of deze kan worden opgesplitst in een afzonderlijke 501 (c) (3) organisatie of stichting.

Hoewel het niet duur of moeilijk is om een ​​begiftiging te starten, wil je wel wat hulp krijgen. Je community-stichting kan je mogelijk helpen, inclusief de schenking voor jou. Werk ook nauw samen met uw accountant en advocaat zodat uw kapitaal voldoet aan de vereisten van uw staat.

Geld ophalen

Leg potentiële donoren uit waarom je een schenking opzet. Hoe bent u van plan om het fonds en de inkomsten te gebruiken? Beantwoord alle vragen in al uw fondsenwervende materialen voor de schenking, verstrek ze op uw website en neem deze op in de inhoud die u aan uw vrijwilligers (zoals bestuursleden) verstrekt, die de schenking zullen "verkopen" aan potentiële donoren.

Zoek uit of andere organisaties die vergelijkbaar zijn met de uwe in uw gemeenschap beschikken over schenkingen en hoe ze deze gebruiken. Deze feiten zullen nuttig zijn om te laten zien dat wat je doet niet ongebruikelijk is, en veel minder illegaal. Leg uit dat uw schenking opgebouwd is als goed rentmeesterschap en zorg ervoor dat uw organisatie nog vele jaren goed blijft in uw gemeenschap.

Zorg ervoor dat uw fondsenwerving voor de schenking de tweede plaats inneemt voor uw fondsenwerving voor onmiddellijke behoeften. Zorg er altijd voor dat u genoeg geld binnenkrijgt om uw jaarlijkse uitgaven te ondersteunen voordat u geld inzamelt voor een schenking.

Zorg er ook voor dat je een 'regenachtige dag'-fonds hebt dat je snel kunt tappen als onverwachte problemen optreden. Een schenking is geen regenachtig dagfonds. Je moet niet elke donor benaderen voor fondsenwerving uit begiftigingen. Aangezien testamenten en legaten meestal de hoofdcomponenten vormen van fondsenwerving bij schenkingen, kies je je donoren zorgvuldig en cultiveer ze in de loop van de tijd.

Schenkers van giften willen een erfenis achterlaten en zorgen voor de toekomst van uw organisatie op de lange termijn. Stel een plan op om programma's te geven om uw fondsenwerving bij te houden. Breng het op de markt via verschillende materialen, seminars, evenementen en een legacy-samenleving.

Bouw een overtuigend geval voor uw schenking. Waarom zouden uw donoren een langetermijninvestering in uw organisatie doen? Hoe zal hun geschenk veranderen, zelfs levens redden in de toekomst? Leg uit hoe uw organisatie een goed rentmeester van de geschenken van uw donateurs zal zijn. Bied veel manieren waarop mensen hun donaties kunnen doen en uitleg kunnen geven over hoe u ze wilt herkennen of welke voordelen zij zullen ontvangen.

Waarom je nu moet beginnen

Net als elk spaarprogramma, start je met vroege werken. Zelfs in minder dan ideale economische situaties, begin je te werken aan het bouwen van een schenking. Het is geen taak of doel dat je van de ene dag op de andere kunt bereiken. Begin nu zodat je jaren later veel stabielere financiële positie kunt creëren.

Artikel Inhoudsopgave Ga naar sectie

Uitbreiden

  • Wat is een begiftiging

  • voordelen

  • nadelen

  • Aan de slag

  • Geld ophalen

  • Waarom je nu moet beginnen


Video Van De Auteur: Jessica Jackley: Poverty, money -- and love

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe een carrière te beginnen bij het plannen van evenementen

✔ - Kan een verhuurder een huurderskorting controleren

✔ - Leuke quotes over Valentijnsdag winkelen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!