Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe u een bedrijf start terwijl u nog steeds in dienst bent


Een goede afdekking tegen de risico's van het starten van uw eigen bedrijf is om te beginnen met het opbouwen van uw bedrijf, terwijl u nog steeds in dienst bent met een fulltime baan die een vast salaris en voordelen oplevert.

Dit is waarom: als u in een positie bent om uw bedrijf te starten terwijl u nog in dienst bent, heeft u het beste van beide werelden. Een stabiele, betrouwbare bron van inkomsten geeft u veel meer vertrouwen in het testen van de wateren met een nieuw bedrijf met een grote kans op mislukking in het eerste jaar.

Hier zijn enkele eenvoudige Do's en Don'ts om je te begeleiden terwijl je een soms fijne lijn loopt tussen het behouden van een goede reputatie bij je fulltime baan en het nastreven van je interesses in je eigen bedrijf.

do's

  1. Overweeg om uw bedrijf naast uw huidige baan als een deeltijd-operatie te gebruiken. Dit is een geweldig model, omdat u betrouwbare inkomsten en voordelen blijft hebben terwijl u zich een weg baant om een ​​manier te vinden om een ​​consistent, betrouwbaar inkomen te genereren met uw nevenactiviteiten. Het laatste dat u nodig hebt tijdens uw poging om uw eigen bedrijf te laten groeien, is de extra stress van onbetaalde facturen die uw spaarrekening opstapelen of leegmaken zonder een duidelijk pad om het terug te verdienen.
  2. Begrijp en volg uw arbeidsovereenkomst.Dit is vooral belangrijk als het verwijst naar uitvindingen en intellectuele eigendom (IP) die u ontwikkelt als onderdeel van uw werk. Vrijwel altijd behoort alles wat zich tijdens bedrijfstijd en het gebruik van bedrijfseigendom heeft ontwikkeld tot het bedrijf. Als je geen arbeidsovereenkomst hebt, ben je nog steeds niet duidelijk. Raadpleeg de Employee Manual voor verwijzingen naar eigendom van uitvindingen en IP. Geen handleiding? Vraag uw Human Resources-manager of iemand die in die rol functioneert om het beleid uit te leggen.

  1. Bewaar je bijverdienste. Zet cashreserves opzij uit het inkomen dat je startup creëert en dat je kan ondersteunen wanneer en of je besluit je fulltime baan te verlaten. Zorg er daarnaast voor dat u duidelijke uitgaven- en budgetrichtlijnen opstelt voor uw nevenactiviteiten om ervoor te zorgen dat u niet verder gaat dan wat u kost. Als u alle winsten uit uw nevenactiviteiten opslaat of investeert, kunt u in de toekomst een vangnet voor potentiële magere tijden opbouwen zodra u uw dagtaak niet meer hebt.
  2. Wees zo open mogelijk met je werkgever. Als uw bedrijf niet concurrerend is met de hunne, moet u in feite nagaan of u deze kunt veranderen in een samenwerkingspartner, klant of klant. U kunt zelfs uw werkgever ertoe krijgen om te investeren in uw startup of u in staat te stellen om het eigen vermogen in een joint venture te houden. Als u denkt dat u de weg kunt gaan om een ​​werkgever als klant, investeerder of partner te hebben, moet u een advocaat raadplegen om advies te krijgen over hoe u zorgvuldig kunt handelen.

  1. Denk aandachtig aan uw tijd. Als je je dagelijkse baan wilt behouden en tegelijkertijd je deeltijdbusiness wilt laten groeien, dan blijft er niet veel tijd over voor niet-essentiële activiteiten. Bepaal wat belangrijk is, overleg met de andere belanghebbenden en familie in je leven en maak vervolgens een lijst met doelen van alle verantwoordelijkheden en activiteiten die je zult verminderen of elimineren om tijd te maken voor je bedrijf.

don'ts

  1. Gebruik geen bedrijfscomputers of e-mailsystemen om e-mails met betrekking tot uw nevenactiviteiten te verzenden. Zelfs als u zich aanmeldt bij uw webmailaccount om e-mail te verzenden, hebt u nog steeds problemen: u gebruikt hun eigendom om de doelen van uw eigen bedrijf te bevorderen, wat later een juridische uitdaging zou kunnen vormen. Ze hebben mogelijk het recht om elke toetsaanslag die u hebt ingevoerd te lezen, zelfs als uw e-mails niet in het e-mailsysteem van het bedrijf zijn ingevoerd.
  2. Voel u niet onder druk gezet om uw dagbaan te verlaten als uw bedrijf grip begint te krijgen. Nieuwe bedrijven gaan door levenscycli heen en sommige vroege winsten betekenen niet noodzakelijk dat je een duurzame onderneming hebt. U moet uw bedrijfsmodel valideren bij echte, betalende klanten en vervolgens een periode van verschillende maanden doorlopen met een consistente groei in uw klantenbestand. Uw neveninkomen moet hoger zijn dan wat uw noodzakelijke uitgaven vereisen, voordat u overweegt uw dagbaan te verlaten om u fulltime op uw nieuwe bedrijf te richten.

  1. Kies geen verkeerde onderneming. Een bedrijf dat zich niet leent voor part-time betrokkenheid, past niet zo goed als je het alleen parttime kunt doen om te starten. Het openen van een winkel in detailhandel kan bijvoorbeeld een allesverslindende onderneming zijn. Als u niet bereikbaar bent, hands-on in de beginstadia of geen partner hebt die er elke dag is, stelt u zichzelf op voor mogelijke mislukkingen. Als u op zoek bent naar het juiste bedrijf om te beginnen terwijl u uw dagelijkse baan houdt, bekijk dan deze lijst met meer dan honderd realistische, haalbare zakelijke ideeën.

  1. Praat niet over uw parttime activiteiten met andere werknemers rond de spreekwoordelijke waterkoeler. Dit kan worden opgevat als het promoten van uw bedrijf op het moment van de onderneming. Wrijf één medewerker op de verkeerde manier met het feit dat je een bijzaak hebt en dat je mogelijke problemen met je werkgever zou kunnen bespreken als ze besluiten om het management te vertellen voordat je zelf in staat bent om dat gesprek te voeren. De stilte-regel strekt zich uit tot discussies over de bedrijfstijd met de klanten en leveranciers van uw werkgever.

  1. Wees niet bang om in full-time ondernemerschap te springen wanneer de tijd rijp is. Parttime een bedrijf runnen kan gedeeltelijk succesvol zijn, maar tenzij u een passieve belegger wordt, zal het bedrijf slechts tot op zekere hoogte groeien zonder uw volledige toewijding. Zodra u een duidelijke vraag naar uw oplossing hebt vastgesteld en u een duurzaam niveau van inkomsten hebt van uw groeiende klantenkring, is het veilig om te beginnen met overwegen om als zelfstandige te gaan werken.


Video Van De Auteur: Hoe bepaal ik mijn uurtarief? | KVK

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 10 Tech-gerelateerde zakelijke ideeën

✔ - 5 Eenvoudige en betaalbare e-commerce-winkelwagentjes voor thuiswerk

✔ - 10 Karaktereigenschappen van succesvolle eigenaren van kleine bedrijven


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!