Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe een Virtual Assistant Business te starten

8 stappen om geld te verdienen met ondersteuning voor uw kantoor


De virtuele assistent-business groeit gestaag sinds de oprichting in de jaren negentig. De groei en betaalbaarheid van technologie, samen met de toename van het aantal solo-ondernemers, hebben geleid tot een behoefte aan virtueel ondersteunend personeel.

Een virtueel ondersteuningsbedrijf biedt de mogelijkheid om uw vaardigheden voor administratieve ondersteuning toe te passen op uw thuisbedrijf. Virtuele assistenten kunnen de meeste taken uitvoeren, in plaats van koffie te brengen; Zodra een coffeeshop echter thuislevering begint aan te bieden, kan een virtuele assistent dat ook regelen.

Voors voor het starten van een Virtual Assistant-bedrijf

Er zijn veel voordelen aan het starten van een virtuele assistent-bedrijf, waaronder:

 • Het is snel en betaalbaar om te starten, vooral als u al over de vaardigheden, apparatuur en software beschikt om het werk te doen.
 • Hoewel u vaardigheden en ervaring moet hebben met de services die u levert, heeft u geen specifieke licenties of opleiding nodig om aan de slag te gaan.
 • U kunt beslissen over de services en de branche waarop uw bedrijf is gebaseerd. Stelt u bijvoorbeeld algemene ondersteuning aan een bedrijf of meer specifieke diensten, zoals beheer van sociale media aan makelaars?
 • U kunt uw eigen planning maken. Veel klanten willen dat u regelmatig werktijden maakt, maar als u van middernacht tot 6.00 uur wilt werken, hoeft u alleen maar klanten aan de andere kant van de wereld te vinden.

Nadelen voor het starten van een Virtual Assistant-bedrijf

Er zijn ook nadelen aan het starten van een bedrijf met virtuele assistenten, zoals:

 • Tenzij u een netwerk hebt of iemand kent die klaar staat om u in te huren, kan het lastig zijn om uw eerste klant te krijgen. Microwork en freelance sites kunnen helpen, maar betalen vaak lagere kosten dan u wellicht wilt opladen.
 • Het is mogelijk dat u uw tarieven aan potentiële klanten moet verantwoorden als u kijkt naar offshore virtuele assistenten die vaak zeer lage tarieven hanteren.
 • U moet op de hoogte blijven van de nieuwste technologie en trends in de services en industrieën waarop uw bedrijf is gebaseerd.
 • Je handelt je tijd in dollars, wat betekent dat er een limiet is aan je tijd, wat van invloed is op je inkomen. Dit kan worden gecompenseerd door een team van virtuele assistenten samen te stellen en te beheren.

Stappen voor het starten van een Virtual Assistant-bedrijf

Als u klaar bent om een ​​bedrijf voor virtuele assistent te starten, helpen deze stappen u aan de slag te gaan:

 1. Maak uw dienstenmenu. Virtuele assistenten doen zo ongeveer alles, zoals schrijven, e-mailen, klantenondersteuning, agendabeheer, boekhouding, marketing, website-onderhoud en projectbeheer. Je moet je concentreren op de vaardigheden die je hebt en die je graag doet. U kunt ook één service aanbieden, zoals transcriptie, of u kunt veel services bieden.
 2. Maak een lijst met potentiële klanten. Als u namen hebt, vermeld ze dan. Als u echter niemand kent die mogelijk uw diensten nodig heeft, maak dan een lijst van mogelijke markten die virtuele ondersteuningsdiensten nodig hebben. Makelaars, advocaten of solo-ondernemers bijvoorbeeld, besteden werk vaak uit aan virtuele assistenten. U kunt uw bedrijf aanpassen aan een branche, zoals onroerend goed, of dezelfde service bieden in verschillende sectoren, zoals e-mailbeheer voor sprekers en online ondernemers.

 1. Maak een businessplan. Het bedrijfsplan hoeft geen boekdeel te zijn, maar het moet wel alle aspecten van uw bedrijf omvatten, zoals de services die u levert en aan wie, hoe uw services u onderscheiden van andere virtuele assistenten, hoe u bent gaat uw bedrijf financieren en financieel beheren, en hoe u uw bedrijf gaat vermarkten. U moet ook de prijzen voor uw diensten bepalen, rekening houdend met uw gewenste inkomen, uw overheadkosten en wat de markt bereid is te betalen.
 2. Bepaal uw bedrijfsnaam. Uw bedrijfsnaam moet uniek zijn en beschrijven wat u doet. Als er een kans is dat u uw services uitbreidt, houd dan uw bedrijfsnaam bij om nieuwe services toe te voegen. Als u bijvoorbeeld een naam kiest zoals Speedy-transcriptie, wordt u gezien als een bedrijf met alleen transcriptie, wanneer u wellicht ook schrijven wilt aanbieden.

 1. Bepaal uw bedrijfsstructuur. Beginnen als een eenmanszaak gaat snel en gemakkelijk, omdat het geen speciaal papierwerk of kosten vereist. Helaas heeft het nadelen, omdat u en de onderneming als dezelfde entiteit worden beschouwd, waardoor uw persoonlijke vermogen gevaar loopt. Een eenvoudige en betaalbare optie is om een ​​eenpersoonsvennootschap met beperkte aansprakelijkheid (LLC) te starten. Dit beschermt uw persoonlijke bezittingen, zoals uw huis, als u ooit voor de rechter wordt gedaagd.
 2. Vergaar vergunningen en licenties. Uw lokale stad of provincie geeft zakelijke licenties uit. Andere zakelijke configuratietaken die u mogelijk moet overwegen, krijgen een fictieve naamverklaring als uw bedrijfsnaam niet uw voornaam of een bestemmingswijziging voor thuiswerken bevat. Vergeet niet om een ​​zakelijke bankrekening te openen.

 1. Ontwikkel een marketingplan. Bepaal uw meest waarschijnlijke klanten en waar ze zich bevinden. Zoek vervolgens uit wat ze nodig hebben en hoe u hen kunt helpen het te krijgen. U hebt deze antwoorden nodig bij het maken van uw marketingplan.
 2. Ontvang klanten en bied geweldige service. Zodra u alles op zijn plaats hebt, is het tijd om uw plan te implementeren. Werk om je eerste klanten te krijgen en op tijd topkwaliteit te leveren. Wees niet bang om verwijzingen te vragen van klanten die tevreden zijn met je werk.

Ten slotte, leer over de concurrentie. Het is een goed idee om andere websites te bezoeken die advertenties voor virtuele assistenten aanbieden, omdat ze u een goed beeld geven van de concurrentie. Met de juiste vaardigheden en planning kunt u een succesvolle virtuele helpdeskactiviteiten bij u thuis hebben.


Video Van De Auteur: Hoe Ingrid van Westen is gestart met de virtual assistant opleiding tot High Level VA

Gerelateerde Artikelen:

✔ - De zaak tegen netneutraliteit

✔ - Businessplan-definitie (wat is een businessplan?)

✔ - 6 Stappen om te beginnen met de marketing van uw bedrijf


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!