Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe te stoppen met het doden van uw kleine onderneming

Kleine bedrijfspraktijken om te vermijden


Er zijn goede zaken. En dan zijn er slechte zaken, het soort zakelijke praktijken die je klanten zullen verliezen en je niets anders dan klachten en kwaadsprekers zullen opleveren. Als u uw kleine onderneming wilt laten groeien of zelfs de klanten en / of klanten wilt behouden die u nu hebt, wilt u nooit:

Wees persoonlijk aanstootgevend

Het gaat niet alleen om beeld; het gaat over gedrag. Je kunt perfect gekleed zijn voor de klus, maar als je een rioolmond hebt, racistische of seksistische opmerkingen maakt, of stinkt als een geit, verlies je veel zaken. En als je echt in een emmer in de garage van een klant plast, zoals een installateur van een garagedeur in een tv-uitzending van Marketplace, kun je net zo goed de stad verlaten.

Geen antwoord op de telefoon of, als u een thuisbedrijf uitvoert, laat een klein kind het beantwoorden

In een tijd waarin iedereen lijkt te hebben een telefoon uit hun zak steekt, is er geen excuus voor het niet beantwoorden van een oproep, op een of andere manier. Heb je handen vol multiplexplaten of in een ontmoeting met een klant? Dat is waar secretaresses, antwoordapparaten, doorschakelen of voicemail voor zijn. Klanten zijn niet zoals je moeder; ze zullen niet blijven bellen, zelfs als je niet opneemt, omdat ze zich zorgen om je maken. Hoe de telefoon op de juiste manier te beantwoorden legt de regels vast die iedereen in uw kleine onderneming zou moeten volgen.

De hulpmiddelen of apparatuur van de klant moeten gebruiken

Opkomen voor schone dakgoten zonder uw eigen ladder. Of opdagen om een ​​verdieping te installeren en uw klant te vragen of hij een zaag heeft die u kunt lenen. Je kunt net zo goed "vliegnacht 'op je voorhoofd tatoeëren en daarmee klaar zijn. Mensen met echte bedrijven en echte expertise hebben hun eigen tools.

Weigeren om te luisteren naar klanten of klanten

Je hebt misschien jarenlange ervaring en voldoende certificeringen en onderscheidingen om een ​​hele muur van je kantoor op papier te zetten, en zeker het beste. En dan? Dat is waarom ze je hebben ingehuurd en het is misschien waarom ze je ontslaan als ze vinden dat je niet hoort wat ze te zeggen hebben en ze zullen geven wat ze willen. Natuurlijk is blauw de kleur "in" dit jaar. Maar als de klant groen wil, luisteren en zich aanpassen.

Laat een baan onbeëindigd en / of doe geen moeite om op te ruimen nadat je de taak hebt gedaan

Verwacht u van een klant dat hij tevreden is met uw werk als de klus niet klopt? Denk je dat een klant zeker zal zijn om je werk te prijzen aan al haar vrienden als je puin over hun keuken of gazon hebt achtergelaten? Werkelijk? Niet aannemelijk. Zelfs als je echt druk hebt om naar de volgende klus te gaan, moet je het gevoel naar beneden duwen, je schema herschikken en ervoor zorgen dat je de klus voor je hebt gedaan, eerst goed gedaan.

Probeer niet om een ​​probleem met betrekking tot uw product en / of service op te lossen

Soms zijn problemen echt dingen waar je niets aan kunt doen. Maar u kunt nog steeds 'bereidwillig' zijn en luisteren naar de klacht van de klant en in het beste geval enige actie ondernemen die ze kunnen nemen, of het nu gaat om contact opnemen met de fabrikant of een klacht indienen bij hun gemeente. Als het echter in jouw ogen staat, moet je het goed doen, zoals Mike Holmes zegt. Het is belangrijk in termen van toekomstige zakelijke en potentiële verwijzingen.

Breng honden mee en laat ze rond de werf en / of het huis van de klant rennen

Honden zijn als kinderen - niet iedereen houdt van ze. Vooral omdat honden, in tegenstelling tot kinderen, een aantal minder dan vertederende gewoontes hebben, zoals hun neus in het kruis van mensen drukken en poepen op de grasvelden van mensen. En klanten kunnen allergieën hebben voor honden of huisdieren die niet compatibel zijn met de uwe. Breng uw huisdier nooit naar een werklocatie zonder het eerst bij de klant te hebben geruimd.

Maak onnauwkeurige schattingen

Als je niet goed inschat hoeveel een bepaald product of een bepaalde service zal kosten en / of hoe lang het zal duren om een ​​baan of project af te maken, moet je echt aan deze vaardigheid werken. Uw schatting maakt deel uit van wat u het werk zal opleveren. Het niet kunnen schatten van de kosten en de tijd die een klus zal innemen, kweekt slechte relaties met klanten. Klanten zien het niet als onnauwkeurig. Ze zien het als je tegen hen liegt.

Stuur een assistent om je werk te doen

Houd er altijd rekening mee dat klanten u hebben ingehuurd, geen assistent of een ondergeschikte persoon. Ze willen dat je aan hun zaak of project of baan werkt. Afhankelijk van wat u doet, kunt u wegkomen met het hebben van een assistent bij het uitvoeren van bepaalde taken, zolang u duidelijk toezicht houdt op die persoon en / of hun werk. Maar je kunt de assistent niet naar buiten sturen om je werk te doen en verwachten dat een klant gelukkig is. En het sturen van een slecht opgeleide of incompetente assistent is zakelijk gezien suïcidaal.

Wees incompetent - maar doe alsof je niet moet zijn

Een onjuiste voorstelling van uw inloggegevens en / of uw capaciteiten is niet alleen een snelle manier om uzelf uit het bedrijfsleven te houden, maar kan ook leiden tot strafrechtelijke aanklachten of een rechtszaak. En het maakt echt niet uit of je wel of niet goede bedoelingen had en "gewoon iemand probeerde te helpen" en hen de kosten en moeite bespaart om een ​​elektricien, een tegelzetter, een drywaller enz. In te schakelen. Als je niet gekwalificeerd bent om iets doen of het niet eerder hebben gedaan, zou u het niet moeten doen.

Hoe deed je?

Als je nog nooit een van deze dingen hebt gedaan tijdens het zakendoen, gefeliciteerd! Geef uzelf en uw medewerkers een schouderklopje en blijf doen wat u doet, en creëer en trek nog meer tevreden klanten aan.

Jammer genoeg wed ik dat toen je de lijst met slechte praktijken las, de namen van verschillende bedrijven waarmee je te maken kreeg voor de geest kwamen. Zo ja, doe die bedrijven dan een plezier en laat hen weten wat ze slecht hebben gedaan. Legitieme bedrijven zijn altijd op zoek om hun klantenservice en hun zakelijke praktijken te verbeteren.


Video Van De Auteur: Terschelling TV journaal 23 februari 2019

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Social Media-overzicht: wat het is en hoe het te gebruiken

✔ - Het bedrijfsachtergrondgedeelte van een businessplan

✔ - Beste zakelijke ideeën voor het werken met senioren


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!