Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe maak je prijswinnende foto's en win fotografiewedstrijden


Heb je er ooit aan gedacht om je fotografische vaardigheden te gebruiken om geld, reizen en andere fantastische prijzen te winnen? Fotografiewedstrijden zijn een geweldige manier om plezier te hebben, je vaardigheden om foto's te nemen te verbeteren en prijzen te winnen. Het beste van alles is dat u geen dure apparatuur hoeft te gebruiken of een professional hoeft te zijn om te winnen. Hier leest u hoe u uw kansen op het winnen van fotowedstrijden kunt verbeteren.

1. Lees de regels zorgvuldig door

Als je bent geïnspireerd om deel te nemen aan fotowedstrijden, kom je misschien in de verleiding om er gewoon in te duiken en te beginnen met fotograferen.

Wacht maar even. Als je wilt in fotowedstrijden, is het de moeite waard om de regels aandachtig te lezen. Waarom?
Veel wedstrijden hebben speciale vereisten die de foto's beperken die ze accepteren. Veel wedstrijden accepteren bijvoorbeeld geen inzendingen die merknamen of logo's bevatten. Dat betekent dat het verkeerde t-shirt of een logo op de achtergrond van je slag je zou kunnen diskwalificeren. En je zou nooit weten of je de regels niet hebt gelezen.

U kunt ook controleren of andere personen zich in uw opnamen kunnen bevinden, of u de producten van de sponsor op uw foto's moet gebruiken en of er andere relevante beperkingen en vereisten zijn.

2. Controleer de beoordelingscriteria

Een ander ding om te controleren voordat u begint met het nemen van uw beste foto's is hoe de winnaars worden gekozen. De meeste fotowedstrijden vermelden de exacte criteria die de juryleden zullen gebruiken om de winnaar te kiezen. Is technische bekwaamheid de belangrijkste kwaliteit van een winnende foto?

Of is de wedstrijd misschien op zoek naar een foto die grappig, aandoenlijk of bijzonder creatief is? Als u eenmaal weet wat de beoordelingscriteria zijn, kunt u uw foto's aanpassen om ervoor te zorgen dat u de juryleden precies geeft wat ze nodig hebben.

Als het passend is en overeenkomt met het thema van de wedstrijd, kan het gebruik van de producten van de sponsor op uw foto's uw deelname een voorsprong geven.

Als een textielverzachter bijvoorbeeld een babyfotowedstrijd sponsort, probeer dan uw kind bovenop uw droger te leggen (veilig!), Gewikkeld in een zachte gele deken met een fles wasverzachter op de achtergrond. In de meeste gevallen selecteren sponsors eerder winnaars wier foto's hun advertentie-inspanningen ondersteunen.

4. Verbeter je techniek

U hoeft geen professional te zijn om fotowedstrijden te winnen, maar er zijn enkele eenvoudige manieren om uw fotografietechnieken te verbeteren (en het volgen van deze foto's zal vaak de score verbeteren die uw foto's van rechters halen). Als je niet weet hoe je de regel van derden moet gebruiken, vermijd camerabewegingen en geniet van het 'gouden uur' van fotografie, bekijk deze essentiële fotografietechnieken voor beginners van BorrowLenses.com.

5. Let op je achtergrond

Heb je ooit een foto gemaakt waarvan je dacht dat die geweldig zou zijn, alleen om je te realiseren dat iets op de achtergrond het shot onbruikbaar maakt? Als je fotowedstrijden wilt winnen, raak dan niet zo verstrikt in je onderwerp dat je een achtergrond negeert die rommelig, lelijk of anderszins ongepast is. Voordat je op die ontspanknop klikt, moet je ervoor zorgen dat alles er goed uitziet.

6. Experimenteer met afstand

Een veel voorkomende fout voor beginners is om een ​​foto van te ver weg te maken, inclusief te veel achtergrond die de impact van je onderwerp verlaagt.

Vele malen, als je dichtbij komt en je onderwerp de opname laat vullen, krijg je een meer ontroerende foto. Als uw originele opname te ver weg is, kan bijsnijden van de foto hetzelfde resultaat opleveren.
Aan de andere kant hebben enkele verbluffende foto's een indrukwekkende achtergrond waarbij het onderwerp wordt weergegeven als een klein onderdeel van een bredere opname. Experimenteren met afstand geeft u meer opties voor de opname die u zult gebruiken om deel te nemen aan een fotowedstrijd. Het is een geweldige manier om met iets unieks te komen.

7. Let op uw relatieve lengte

Maak je foto's van kinderen, huisdieren of andere dingen die korter zijn dan je bent? Opnamen die op uw onderwerp lijken, hebben de neiging zich klein en vervormd te voelen. Ga op het niveau van je onderwerp voor een nauwere, meer intieme look.
Aan de andere kant zien veel volwassenen er het beste uit als ze naar de camera kijken.

Er is een reden waarom mensen de camera hoog houden wanneer ze selfies maken! Experimenteer dus om te zien welke hoek je moet gebruiken om de meest visueel interessante opnames te maken.

8. Let op uw verlichting

De juiste belichting kan het verschil maken tussen winnen en verliezen van een fotowedstrijd. Schaduwen of de schittering van te felle lichten kunnen een anders perfect beeld vernietigen. Probeer 's morgens vroeg, vlak voor zonsondergang of op een bewolkte dag foto's te maken. Gebruik de flitser op heldere dagen om schaduwen in gezichten of onregelmatige oppervlakken in te vullen. Popular Photography heeft enkele tips over het gebruik van interessante verlichting in foto's.

9. Vertel een verhaal met jouw foto:

De meeste wedstrijden hebben een soort thema. Het is misschien een thema van één woord als 'goud' of iets filosofischer zoals 'de zin van het leven'. Zorg er in elk geval voor dat je inzending opvallen door niet alleen vast te houden aan het thema, maar in feite een verhaal vertellen met je foto.
Als u wordt uitgenodigd om een ​​titel en / of een bijschrift in te dienen, kunnen deze worden gebruikt om uw verhaal te versterken. Om te zien waarom het maken van uw foto's zo opvallend is, leest u dit artikel: Advies van een fotowedstrijdjury.

10. Neem veel foto's:

Het maakt niet uit hoeveel vertrouwen je hebt, neem geen genoegen met een enkele foto. Neem tientallen foto's. Loop een beetje rond. Probeer hetzelfde onderwerp vanuit verschillende hoeken, in verschillende belichting en op verschillende tijdstippen van de dag te fotograferen.
U wilt een foto indienen die zich van de rest onderscheidt, dus zoek schoten met opvallende kleuren, ongewone composities en geweldige uitingen. Vergeet niet dat onbedoelde onnauwkeurigheid de doodsteek is voor inzendingen uit de competitie.

Digitale fotografie maakt het gemakkelijk en goedkoop om heel veel foto's te maken, dus maak er volledig gebruik van om je kans op het winnen van fotowedstrijden te vergroten.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Spaweek - Heart over Heels Sweepstakes

✔ - Halloween-sweepstakes en -wedstrijden: kansen om griezelige prijzen te winnen!

✔ - Hoe lang duurt het voordat ik Sweepstakes-prijzen ontvang?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!