Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe het verschil tussen een legitieme prijs en een scam te voorspellen


Als je het goede nieuws hebt ontvangen dat je een weggevertje hebt gewonnen, kom je misschien in de verleiding om meteen te reageren, je persoonlijke gegevens te verzenden en al het andere dat de sponsor je prijs wil vrijgeven. Maar wacht even. Weet je zeker dat die melding legitiem is?

Sweepstakes oplichters gebruiken geavanceerde woorden om hun frauduleuze prijsmeldingen legitiem te laten lijken. Het is dus belangrijk om de tijd te nemen om te controleren of uw prijsmelding legitiem is voordat u erop reageert.

Door deze eenvoudige stappen te volgen om de prijsmeldingen die u ontvangt te onderzoeken, kunt u verifiëren dat u een legitieme weggeefactie hebt gewonnen en niet wordt opgelicht. Dit geeft u gemoedsrust en beschermt u tegen geldverlies en identiteitsdiefstal.

Controleer uw prijsmelding voor de waarschuwingstekens van Sweepstakes Scams

Er zijn een aantal veel voorkomende trucjes die veel oplichters gebruiken om hun slachtoffers voor de gek te houden door geld of persoonlijke gegevens over te dragen, zoals hen vertellen dat ze geld moeten sturen voor belasting voordat een prijs kan worden vrijgegeven en druk uitoefenen op hun slachtoffers, zodat ze zal geen tijd hebben om te beseffen dat ze worden opgelicht.

Voordat u reageert op prijsmeldingen, pakt u de waarschuwingssignalen van zwendel in de vorm van sweepstakes op. Dit is misschien ook een goed moment om deze veel voorkomende, maar verontrustende dingen te bekijken die geen teken zijn van sweepstakes-zwendel.

Door de naam van de sponsor en de sweepstakes via een zoekmachine zoals Google of PCH Search and Win te gebruiken, kunt u vaak ontdekken of een winmelding nep of legitiem is.

Echte sweepstakes zullen resultaten tonen, inclusief het originele deelnameformulier, lijsten in sweepstakes-mappen en discussies in wedstrijdfora. Als uw winstmelding echter een scam is, zullen uw resultaten er behoorlijk anders uitzien. Misschien vindt u helemaal geen resultaten, of ziet u mogelijk klachten en waarschuwingen van andere mensen die de zwendel hebben ontvangen.

Een andere goede manier om te controleren of u echt een winnaar bent, is rechtstreeks contact opnemen met de sponsor van de sweepstakes. Begin met controleren om te zien wie de prijsmelding heeft verzonden; het kan het bedrijf zijn dat de prijsuitreiking aanbiedt of het kan een jurerend agentschap zijn zoals Hello World of Don Jagoda Associates.

Zoek vervolgens de contactgegevens van de sponsor op via een telefoongids, een internetzoekopdracht of de website van de sponsor. Gebruik geen contactgegevens die zijn opgenomen in uw prijsmelding, omdat oplichters u een nepnummer hadden kunnen geven om contact met hen op te nemen.

Wanneer u contact opneemt met het bedrijf, vraag dan of zij uw winst kunnen verifiëren of u in contact kunnen brengen met de persoon die vermeld staat in uw winstmelding.

Controleer de website van Consumer Fraud Reporting

ConsumerFraudReporting.org onderhoudt handige hulpmiddelen om u te helpen een scam op sweepstakes te herkennen. Deze omvatten een lijst met namen en aliassen die vaak worden gebruikt door zwendelartiesten, voorbeelden van scam-e-mails om te vergelijken met uw eigen prijsmelding en een lijst met legitieme loterijen.

  • Lijst met prijzen, sweepstakes en loterijzwendel
  • Namen van legitieme loterijen
  • Voorbeeld Sweepstakes Scam e-mails

Gemeenschappelijke zwendel herkennen

Omdat Publishers Clearing House bekend staat om hun grote giveaways, zijn ze een veel voorkomend doelwit van oplichting.

Zwendelaars misbruiken de PCH-naam om te proberen u ervan te overtuigen dat u miljoenen dollars hebt gewonnen als u dat nog niet hebt gedaan. Om scams met hun naam te bestrijden, volgt Publishers Clearing House enkele zeer specifieke richtlijnen voor het melden van winnaars. Door bekend te raken met hoe u PCH-zwendel kunt herkennen, kunt u vele pogingen om u te bedriegen vermijden.


Video Van De Auteur: Maximus Edge EA Review - Trusted Autobot or a Scam! Honest Analysis

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Cadeaubonnen verkopen voor contant geld (zonder Scammed te worden)

✔ - TLC - Bridal Bracket Sweepstakes

✔ - General Motors - Win de 20120 Camaro Sweepstakes (verlopen)


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!