Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe u uw huisbaas vertelt dat u zich verplaatst


Het zou fijn zijn als het verlaten van je appartement net zo eenvoudig was als het overhandigen van de sleutel aan je huisbaas in een oogwenk. Hoewel verhuizen niet ingewikkeld is, zijn er nog steeds bepaalde stappen die u moet nemen als u een huurwoning wilt verlaten. Hier is de juiste manier om uw huisbaas te vertellen dat u weggaat.

Wanneer moet u kennisgeving van verplaatsing geven

Om uw appartement te verlaten, moet u uw verhuurder hiervan vooraf op de hoogte stellen. De hoogte van uw opzegging hangt af van de duur van uw huurovereenkomst. Over het algemeen geldt dat hoe langer je huurtermijn, hoe meer kennisgeving je moet geven.

Jaarlijkse huurcontracten:Als u een jaarlijkse huurovereenkomst met uw verhuurder hebt ondertekend, hebt u ermee ingestemd om voor de volledige leaseperiode in de eenheid te wonen. Wanneer het huurcontract echter bijna is afgelopen, hebt u het recht om te verhuizen. Het is algemeen aanvaard dat u uw verhuurder minstens 30 dagen van tevoren op de hoogte moet stellen voordat de huurovereenkomst wordt beëindigd. Als uw lease-overeenkomst bijvoorbeeld eindigt op 31 december, moet u uw verhuurder uiterlijk op 1 december laten weten dat u wenst te verhuizen.

Maand tot maand overeenkomsten:Voor overeenkomsten van een maand tot een maand is het algemeen aanvaard dat u uw verhuurder uiterlijk 30 dagen van tevoren op de hoogte brengt van uw wens om te verhuizen. Als uw lease-overeenkomst bijvoorbeeld eindigt op 30 september, moet u uw verhuurder uiterlijk op 1 september laten weten dat u wilt verhuizen.

Week tot week overeenkomsten:Als u een wekelijkse overeenkomst hebt ondertekend om een ​​eenheid te huren, moet u de verhuurder in het algemeen op de hoogte stellen van uw wens om te verhuizen ten minste 7 dagen vóór de verhuisdatum. Als de wekelijkse lease bijvoorbeeld eindigt op de 13e, moet u de verhuurder op de 6e van die maand op de hoogte stellen van uw wens om te verhuizen.

Controleer uw staatswetten en de leaseperiode:U moet altijd de wetgeving van de eigenaar van uw staat en de huurhernieuwings- of beëindigingsclausule in de feitelijke huurovereenkomst die u met uw verhuurder hebt ondertekend, controleren om te bepalen of er andere vereisten op u van toepassing zijn.

Hoe kennisgeving van verplaatsing te geven

U moet uw verhuurder schriftelijk op de hoogte stellen van uw wens om weg te gaan. Het is in uw beste belang om deze kennisgeving per aangetekende brief met een retourbon te verzenden als bewijs dat uw verhuurder deze kennisgeving heeft ontvangen. U zou in plaats daarvan kunnen beslissen om dit schriftelijk aan uw verhuurder te melden op het moment dat u uw maandelijkse huur betaalt.

Wat deze kennisgeving moet bevatten

Uw schriftelijke kennisgeving om uit te stappen zou het volgende moeten omvatten:

  • De datum van vandaag
  • Naam verhuurder
  • Vastgoedadres en eenheidnummer
  • Geef aan dat je het verlangen hebt om het appartement uit te gaan
  • Gewenste uitzetdatum
  • Dat u de terugkeer van uw borg verwacht
  • Een doorzendadres waar uw borg kan worden verzonden
  • Uw handtekening

Verhuurder heeft het recht om een ​​woning aan potentiële huurders te tonen

Zodra u uw verhuurder op de hoogte hebt gesteld van uw wens om uw appartement te verlaten, moet u zich ervan bewust zijn dat uw verhuurder het recht heeft om de unit aan potentiële huurders te laten zien om de dreigende vacature te vullen. De verhuurder moet een behoorlijke kennisgeving doen om de eenheid te tonen, die ten minste 24 uur van tevoren moet worden aangekondigd, maar in bepaalde staten maximaal 48 uur van tevoren kan worden opgezegd.

Breng het apparaat terug naar de staat waarin het zich bevond tijdens het verplaatsen

Om de beste kans te hebben om uw volledige borg terug te krijgen, moet u ervoor zorgen dat het apparaat in dezelfde staat verkeert waarin het zich bevond toen u er voor het eerst kwam wonen. Zorg ervoor dat keukens en baden schoon zijn en dat de andere kamers in het appartement was bezem geveegd. Als uw verhuurder het u heeft toegestaan ​​om verfkleuren te veranderen, zorg er dan voor dat u het appartement in de originele verfkleur herstelt, tenzij uw verhuurder het niet nodig heeft om het terug te zetten.

Doorloopinspectie

Uw staat kan van uw verhuurder verlangen dat hij met u door het pand loopt voordat hij naar buiten gaat om te zoeken naar tekenen van schade die de normale slijtage overschrijdt. Verhuurders in staten zoals Arizona en Californië moeten walk-through inspecties uitvoeren. De verhuurder zal u laten weten of hij of zij schade ziet die kan leiden tot aftrek van uw borg. De verhuurder kan u de mogelijkheid bieden om deze schade te regelen voordat u vertrekt, zodat u uw volledige borg terugkrijgt.

Teruggave van borg

Nadat u bent verhuisd, stuurt de verhuurder het bedrag van de borgsom dat u verschuldigd is aan het door u opgegeven doorzendadres. De meeste staten geven verhuurders tenminste 30 dagen nadat een huurder verhuist om de aanbetaling terug te geven.

Als u geen goede kennisgeving geeft

Als u de verhuurder niet op de hoogte stelt voordat u de accommodatie verlaat, bent u mogelijk verantwoordelijk voor het betalen van de huur voor de volledige duur van de overeenkomst. Als u bijvoorbeeld een maand tot maand lease heeft en u geeft uw verhuurder slechts vijftien dagen voor de datum waarop u wilt verhuizen, op dat u hoogstwaarschijnlijk nog steeds de huur voor de hele maand moet betalen, niet alleen voor de 15 dagen de maand waarin je in de eenheid woont.


Video Van De Auteur: Goedkoop een motor huren? Verhuur.nl

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Het schrijven van een Incentive Trip of Executive Retreat Agenda

✔ - Beginnersgids voor het bezitten van een restaurant

✔ - Borg limieten per staat - Verhuurders en eigenaren


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!