Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe een online webinar te gebruiken in uw eigen bedrijf


In een steeds meer visueel en gratis internet kan het een uitdaging zijn om manieren te vinden om uw markt effectief te bereiken en ze te verleiden om te kopen. Tegenwoordig is het een effectieve marketingmethode om content weg te geven om prospects aan te trekken om voldoende over u te leren om zaken te doen. Hoewel artikelmarketing en een gast op podcasts geweldige opties zijn, biedt het hosten van een webinar een geweldige mogelijkheid om niet alleen uw expertise te delen, maar ook directer en persoonlijker interactie te hebben met uw markt om een ​​vertrouwensrelatie op te bouwen.

Wat is een webinar?

Kort gezegd, een webinar is een seminar dat online wordt gepresenteerd. Het wordt meestal live afgespeeld, maar u kunt wel een opgenomen weergave aanbieden. Het bevat meestal een live video van de presentator (s) en dia's of screenshots.

Omdat het een seminar is, bieden webinars gedetailleerde informatie of training over een onderwerp. Hoewel het kan worden gebruikt om een ​​product of dienst te promoten, is het gericht op het leveren van informatie waar deelnemers van kunnen profiteren, en het verkoopaspect is aan het einde en is een product of dienst dat het geleerde in het webinar kan verbeteren of uitbreiden.

Wat zijn de voor- en nadelen van webinars voor het bouwen van uw bedrijf?

Wat we leuk vinden

 • Grote waargenomen waarde dan andere vormen van marketing. Vanwege de tijd die je geeft en de persoonlijke interactie die je hebt.

 • Bouwt uw e-maillijst en genereert leads.

 • Bouwt vertrouwen en rapport omdat mensen een idee van u en uw expertise kunnen krijgen.

 • Meer informatie over uw markt. Omdat u vragen kunt stellen en beantwoorden en feedback kunt geven, kan uw markt u informatie geven die u kunt gebruiken om uw product-, diensten- en marketinginspanningen te verbeteren.

 • Betaalbaar. De kosten voor het hosten van webinars zijn aanzienlijk gedaald en er zijn zelfs gratis opties.

 • Vergroot uw marktbereik, vooral als u andere experts uitnodigt die hun publiek meenemen om het webinar met u te doen.

 • Vergroot uw status als een expert in uw vakgebied.

 • Locatie onafhankelijk. Mensen van over de hele wereld kunnen deelnemen aan uw webinar.

 • Mogelijkheid om opnieuw te gebruiken. U kunt toevoegen aan uw lidmaatschap of andere producten en diensten, of een transcript van uw webinar krijgen om te verkopen of te gebruiken in andere marketing.

 • Passieve marketing. Nadat u uw webinar hebt voltooid, kunt u het opgenomen seminar blijven gebruiken om leads te genereren en verkopen te maken.

Wat we niet leuk vinden

 • Je moet zeker zijn van het gebruik van technologie, vooral als je live bent en er een storing optreedt.

 • Je moet comfortabel kunnen spreken, en tegelijkertijd een boeiende spreker zijn.

 • Soms is je publiek misschien niet zo responsief als je zou willen.

Hoe kunnen webinars uw bedrijf opbouwen?

Een van de grootste uitdagingen om geld te verdienen in een thuisbedrijf is mensen ertoe brengen om u te betalen voor uw producten of diensten. Vooral in een drukke, lawaaierige marktplaats, kunnen webinars u helpen onderscheiden van de massa en mensen laten weten dat u de goederen hebt.

Omdat je op video zit en met mensen praat, voelt je publiek zich alsof ze je beter kennen en voelt het daarom prettiger om zaken met je te doen.

Hier zijn 5 manieren waarop een webinar u kan helpen uw bedrijf op te bouwen:

Lijst bouwen

De eerste stap die een consument neemt om deel te nemen aan een webinar is om u zijn naam en e-mailadres te geven. Ten tweede is uw lijst uw meest waardevolle bezit ten opzichte van uw product of dienst (en u). Een webinar kan een hoofdmagneet zijn om uw lijst te laten groeien, zodat u contact kunt houden en hen geweldige informatie en toekomstige aanbiedingen kunt geven.

Leadgeneratie

Een webinar kan mensen aantrekken die geïnteresseerd zijn in wat u aanbiedt. Het kan ook die leads veranderen in geïnteresseerde prospects die nu meer geneigd zijn om te kopen omdat ze je hebben 'ontmoet' en een beter idee hebben van wie je bent en wat je doet.

Laat je inhoudsbibliotheek groeien

Er is een gezegde dat inhoud koning is. De meeste mensen gaan online op zoek naar informatie en als u over de informatie beschikt, zijn ze geïnteresseerd in uw bedrijf. Een webinar kan worden gebruikt voor contentmarketing, net als artikelen en andere vormen van content. Het kan gratis zijn, of u kunt uw webinar opnemen in uw betaalde lidmaatschapsprogramma.

Productverkoop / lancering

Webinars zijn een populaire manier om een ​​gratis training te bieden die een probleem oplost en vervolgens een volledig product aanbieden om alle andere problemen op te lossen die uw markt heeft. Veel informatiemarketeers gebruiken deze methode om hun producten aan potentiële kopers te introduceren.

Verkoop toegang

Hoewel gratis webinars worden aanbevolen voor het samenstellen van een lijst of voor het promoten van uw product of dienst, kunt u mensen ook vragen om uw training bij te wonen. Of een methode die veel topgastheren gebruiken, is om de webinar 24 uur gratis aan te bieden en daarna onbeperkte, levenslange toegang tot de webinars te verkopen.

Hoe een webinar te hosten

Als u klaar bent om webinars te geven, kunt u hier aan de slag.

1. Bepaal het doel van uw webinar. Is het bijvoorbeeld een goede magneet om lid te worden van uw lijst of wilt u een informatietraining doen om uw product of dienst te promoten?

2. Bepaal waar je het over hebt.Speciaal voor marketing wil je een toespraak maken die op zijn minst een van de prangende vragen van je markt beantwoordt. Als je een product hebt dat je promoot, bepaal dan één oplossing die het oplost en doe daar een webinar over. Als u lijsten maakt, onderzoekt u de meest voorkomende vraag over uw bedrijf of bekijkt u uw analyses voor de populairste pagina op uw website om te zien wat mensen willen weten.

3. Organiseer je gesprek.Terwijl je je praatje niet wilt lezen of stijf wilt zijn, wil je het ook niet buitenspel zetten. Begin met een korte introductie tot u en wat u gaat behandelen. Identificeer vervolgens de belangrijkste ideeën die u wilt behandelen en eventuele subideeën die u niet wilt vergeten.

Omdat webinars live zijn, voegt u een paar plaatsen toe waar u uw publiek vragen kunt stellen. Laat tijd over voor een vraag- en antwoordsegment.

Als u het webinar gebruikt om een ​​product te promoten, moet u aan het einde een kort verkooppraatje hebben en de kenmerken en voordelen van uw aanbieding weergeven. Je zou kunnen overwegen om je deelnemers een speciale deal te geven voor het kopen van nu, zoals een korting of een extra bonus.

Vergeet ten slotte niet om een ​​call-to-action te geven, of het nu gaat om het bezoeken van uw website of om uw producten / diensten te bekijken.

4. Bepaal hoe lang uw webinar zal zijn.Hoewel sommige webinars langer zijn, wordt algemeen aangenomen dat een uur de ideale lengte is. Je kunt veel informatie geven, maar je vraagt ​​niet dat mensen te veel tijd opgeven om mee te doen.

5. Bepaal een datum en tijd om uw webinar te doen. Vermijd weekeinden. Terwijl mensen in het weekend meestal niet aan het werk zijn, zijn ze meestal ook bezig met gezins- of persoonlijke bezigheden. Halverwege de week tijdens de middag is de meest voorkomende tijd om een ​​webinar te plannen. Afhankelijk van uw markt, wilt u het misschien voor de avond inplannen.

6. Maak uw dia's. Hoewel je de hele tijd op video kunt praten, omdat webinars vaak informatief zijn, kunnen dia's je helpen en blijft je publiek gefocust op het onderwerp. Je kunt ook video's voor het vastleggen van schermen maken als je je publiek laat zien hoe online iets te doen is.

Als u geen Power Point hebt, kunt u Google Presentaties gebruiken of een grafisch programma zoals Canva om uw dia's te maken.

7. Bepaal of je de webinar alleen zult doen of een co-host of gast hebt. Een voordeel van het hebben van een andere persoon is om alles vlot en interessant te houden, plus je hoeft de hele presentatie niet bij je te hebben. Uw co-host of gast kan u ook helpen bij het op de markt brengen van het webinar.

8. Controleer uw gereedschappen. Om een ​​webinar te maken, hebt u een webcam of de camera op uw telefoon nodig, een microfoon, webcamsoftware met chatfunctie als u interactie met uw publiek wilt hebben en een manier om uw webinar te promoten.

9. Stel het webinarsysteem in.Populaire webinar-presentatiemiddelen zijn onder andere WebinarJam, GoToMeeting en LiveStream. Als de prijs een probleem is, of als u niet zeker weet dat u webinars een vast onderdeel van uw bedrijf gaat maken, kunt u de opties Zoom, Google Hangouts en Skype gebruiken, hoewel de gratis versies limieten kunnen hebben voor het aantal aanwezigen.

U moet ook een pagina hebben van waar uw deelnemers zich kunnen aanmelden en een e-maillijst om de webinar-info te leveren. Een trechter is de beste manier om dit te doen. In een webinar-trechter heeft u een bestemmingspagina met informatie over uw webinar en een aanmeldingsformulier om bij te wonen. Op je bedankpagina wil je een herinnering hebben over de datum en tijd van het evenement. Als je notities of downloads hebt, kun je ze daar opgeven. U kunt zelfs uw product of dienst promoten op de bedankpagina.

Uw e-mailservice kan de informatie ook leveren. Bovendien moet u op de dag van het evenement zeker zijn dat u de link naar het webinar e-mailt.

10. Promoot uw webinar.Er zijn tal van manieren waarop u uw webinar op de markt brengt, zoals uw e-maillijst laten weten, informatie op uw website hebben, sociale media en betaalde advertenties (zoals Facebook-advertenties).

11. Oefenen, oefenen, oefenen. Niet alleen wil je je gesprek volgen, maar ook, je wilt een dry run doen om vertrouwd te raken met je tools, zien hoe je dia's er uitzien en ervoor zorgen dat je eventuele glitches hebt opgelost die kunnen optreden.

12. Doe je webinar. Op de dag van het evenement, blijf gehydrateerd, zie er professioneel uit en maak contact met je publiek.

13. Hergebruik en / of herbestemming van uw webinar. Na uw webinar kunt u de opgenomen versie aanbieden aan mensen die het evenement niet live konden bijwonen. U kunt overwegen om het aan te bieden als een geautomatiseerd webinar, dat een live webinar simuleert, inclusief de aanmeldingsvereiste, maar in feite de opgenomen versie is. Stealth Seminar en Ever Webinar bieden beide diensten voor geautomatiseerde webinars. Andere manieren om het webinar te gebruiken, zijn door het toe te voegen aan uw inhoudsbibliotheek. U kunt het laten transcriberen en de transcriptie aanbieden aan deelnemers of als een bonus voor uw product of dienst, of het gebruiken als basis voor het maken van een tekstgerichte training.

Artikel Inhoudsopgave Ga naar sectie

Uitbreiden

 • Wat is een webinar?

 • Wat zijn de voordelen van webinars voor het bouwen van uw bedrijf?

 • Hoe kunnen webinars uw bedrijf opbouwen?


Video Van De Auteur: Webinar: Starten met een webshop

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Meer informatie over VAIS, sociale zekerheid en Medicare-belastingen

✔ - Redenen om werknemers in te huren die 50+ zijn

✔ - Wat is een PLLC - Professional LLC?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!