Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe het voertuigbeschermingsprogramma van eBay te gebruiken


Voor de meeste mensen is het kopen van een voertuig een belangrijke aankoop. Het is dus gemakkelijk te begrijpen waarom het kopen van een voertuig op eBay Motors misschien een uitdaging is om te overwegen.

Maar eBay heeft enkele voorzorgsmaatregelen getroffen, inclusief zijn onafhankelijke beschermingsprogramma voor kopers van eBay Motors. Het beschermt aankopen tot $ 50.000 in waarde.

Wat het eBay-beschermingsprogramma voor voertuigen betreft

Het aankoopbeschermingsprogramma begint alleen onder bepaalde omstandigheden. Als u bijvoorbeeld voor een voertuig betaalt maar het nooit ontvangt, komt het in aanmerking voor dekking onder het programma. Als u een borg voor een voertuig stuurt, maar deze nooit ontvangt of als de politie van oordeel is dat u voor een gestolen voertuig hebt betaald, zijn alle voorwaarden waaronder - dit zouden allemaal voorbeelden zijn van wanneer de aankoopbescherming van kracht wordt.

Andere situaties waarvoor het beveiligingsprogramma geldt: als u hebt betaald voor een voertuig met een niet nader omschreven lein tegen de titel ervan, of betaald voor een voertuig waarvan het merk, model of jaar niet nauwkeurig is beschreven. Evenzo als geen titel kan worden verkregen voor een voertuig waarvoor u hebt betaald en waarvoor een titel werd geclaimd als duidelijk en beschikbaar, of als een voertuig een aanzienlijke onnauwkeurigheid van de kilometerteller heeft.

Als u bovendien heeft betaald voor een voertuig met een niet nader te verklaren reparatieprobleem van meer dan $ 1.000 of andere niet-openbaar gemaakte voorwaarden zoals waterschade, is uw aankoop gedekt.

Welke voertuigbescherming niet dekt

Er zijn natuurlijk een hele reeks dingen die eBay's programma niet omvat. Enkele van de meest voorkomende situaties zijn niet-openbaar gemaakte schade aan voertuigen van 10 jaar of ouder, normale slijtage of algemene onderhoudskwesties.

Er zijn ook geen zaken als cosmetische schade, reparaties onder de $ 1.000 of reparaties die niet kunnen worden gedocumenteerd. Als een transactie niet is voltooid, worden eventuele niet-restitueerbare stortingen de verantwoordelijkheid van de koper.

Sommige titelproblemen vallen mogelijk niet onder het aankoopbeschermingsprogramma, afhankelijk van hoe ze voorafgaand aan de verkoop van het voertuig zijn onthuld. En, zoals altijd, als u de transactie buiten eBay Motors voltooit, staat u er alleen voor.

Toelatingseisen

De volledige set vereisten staat beschreven op de website van het programma, maar de basisrichtlijnen vereisen dat je het voertuig op eBay Motors koopt en dat zowel kopers als verkopers eBay-accounts met een goede reputatie hebben. Kopers mogen ook de afgelopen zes maanden geen vergoeding voor een voertuigbescherming hebben aangevraagd en alle partijen die betrokken zijn bij de transactie (inclusief alle betrokken financiële instellingen) moeten gevestigd zijn in de Verenigde Staten of Canada.

Om te profiteren van het voertuigbeschermingsprogramma, moet u een terugbetalingsaanvraag indienen binnen het programma binnen 30 dagen na het einde van de aanbieding (niet 30 dagen na betaling en / of levering). De enige twee uitzonderingen zijn gestolen voertuigen (waarvoor u 365 dagen de tijd hebt om in te dienen) en ontbrekende en onbereikbare titels (waarvoor u 90 dagen moet indienen).

Een claim indienen

Als u van mening bent dat u oneerlijk of te kwader trouw bent behandeld en in aanmerking komt volgens de voorwaarden hierboven beschreven voor vergoeding onder het programma, kunt u een claim indienen bij eBay.

Zorg ervoor dat je al je papierwerk en alles wat er is gebeurd, goed gedocumenteerd hebt. Het is aan u om uw zaak te bewijzen en te illustreren waarom u in aanmerking komt voor het voertuigbeschermingsprogramma.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Real Estate Virtual Assistant - Kostenvergelijking van virtuele assistent voor onroerend goed met werknemer

✔ - Maak een bericht Donatie Bedankt Pages die verrukken Donors

✔ - De grootste verantwoordelijkheden van een restaurantmanager


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!