Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe win je videowedstrijden (zelfs als je geen professional bent!)


Waarom zou u de tijd nemen om deel te nemen aan videowedstrijden?

Videowedstrijden hebben veel voordelen voor de bedrijven die ze uitvoeren. Ze kunnen content genereren waarmee hun klanten kunnen lachen, huilen en emotioneel betrokken raken. Bedrijven kunnen deze video's gebruiken om hun blogberichten te verfraaien, interesse aan hun websites toe te voegen en zelfs als advertenties op televisie.

Beter nog, mensen delen graag geweldige video's op sociale media, wat kan resulteren in meer volgers en nieuwe klanten voor het sponsorbedrijf.

Voor nieuwkomers bieden videowedstrijden ook een geweldige kans. Waarom? Omdat de prijzen verbluffend groot kunnen zijn, maar weinig mensen de tijd nemen om binnen te komen. Waar een regelmatige sweepstake honderdduizenden inzendingen ontvangt, ontvangt een videowedstrijd misschien maar 100. Dat zijn geweldige kansen, waardoor het de moeite waard is om je kans te wagen om videowedstrijden te winnen.

Hoe win je videowedstrijden, zelfs als je een amateurfilmer bent:

Ben je bang dat je videovaardigheden niet groot genoeg zijn om videowedstrijden te winnen? Laat die zorgen je niet tegenhouden. Hier zijn enkele tips die u helpen om uw kans op het winnen van videowedstrijden te vergroten en geweldige prijzen te ontvangen.

 1. Lees de regels zorgvuldig door

  Lees de regels door voordat je begint aan het plannen van je wedstrijdwinnende video. Je wilt je hart niet op een video-idee zetten, alleen om te beseffen dat je, nadat je er veel tijd in hebt geïnvesteerd, niet kunt winnen omdat het niet aan de regels voldoet. Hier zijn enkele dingen om naar te kijken in de regels:
  • Het thema van de wedstrijd: Wat probeert de sponsor in de video over te brengen? Probeert men een gezond leven, een nieuw product of iets anders te bevorderen?
  • Einddatum: Hoe lang moet je de video samenvoegen voordat de wedstrijd eindigt?
  • Film lengte: Hoeveel tijd moet u de juryleden / stemgerechtigden ervan overtuigen dat uw film de beste is?
  • Formaat: Moet je een tape indienen, je bijdrage plaatsen op YouTube of uploaden naar de site van de sponsor?
  • Bestandsgrootte: Zijn er beperkingen met betrekking tot hoe groot het bestand kan zijn?
  • Andere Overwegingen: Moet je muziek toevoegen? Een bepaald product opnemen? Vermijd auteursrechtelijk beschermd materiaal? Kunnen anderen deelnemen, of ben je de enige die in de video is toegestaan?

 1. Beoordeel de beoordelingscriteria

  Het volgende belangrijke om te weten is hoe de video's beoordeeld zullen worden. Als u weet waar de juryleden naar op zoek zijn, kunt u uw video afstemmen op die verwachtingen. Hier is een voorbeeld van de beoordelingscriteria die worden gebruikt in een 1-800-Flowers Video Valentine-wedstrijd:
  • Emotie: hoe aangrijpend en dramatisch een verhaal wordt verteld in de Video-inzending.
  • Hoe goed toont de video-inzending liefde en romantiek?
  • Hoe universeel wordt de aantrekkingskracht van het liefdesverhaal verteld.
  • Relevantie: hoe goed geeft de video-inzending het thema van de wedstrijd "Video Valentine" weer

 1. Bepaal hoe de winnaar wordt geselecteerd

  Een laatste ding om te overwegen voordat je begint met het schrijven van je script, is wie de daadwerkelijke beoordeling gaat doen. Wordt het een panel van rechters dat door de sponsor wordt ingehuurd? Zullen de winnaars van de videowedstrijd worden bepaald door een publieke stemming? Als u dit van tevoren weet, kunt u de meest aansprekende video maken die u kunt maken.
 2. Kom met een ontroerend verhaal

  Nu is het tijd om te brainstormen. Probeer een kort maar krachtig verhaal te bedenken dat past bij het thema van de wedstrijd en echt contact maakt met de kijker. Humor is een goede gok, omdat mensen graag lachen, en een video waardoor ze zich goed voelen, heeft een voordeel. Maar je zou ook kunnen proberen om de harten van een triest verhaal te trekken, of om het gevoel van eerlijkheid, onrecht, moed of patriottisme van het publiek aan te spreken, om maar een paar ideeën te geven. Het belangrijkste is om een ​​aangrijpend verhaal te hebben dat mensen van begin tot eind willen bekijken.

 1. Begin met een sterke haak

  Als je eenmaal je basisverhaallijn hebt, bedenk dan een heel pakkende manier om je video-entry te starten. Als je je publiek echt kunt boeien met een sterke haak in de eerste paar seconden, ben je goed op weg om je videowedstrijd te winnen. Laat je niet verleiden om je meest ontroerende foto's op te slaan voor later in de video.
 2. Wanneer mogelijk, vlakkere sponsors

  Als het gepast is, vermeld dan de sponsor van de videowedstrijd in uw verhaal, gebruik een van hun producten als een prop of gebruik het zelfs op de achtergrond. Vooral wanneer de video door de sponsor wordt beoordeeld, kan dit een uitstekende en eenvoudige manier zijn om wat punten te verdienen.

 1. Schrijf je script

  Nu je een basisschema hebt van waar je het over wilt hebben, schrijf dan een script. Een script helpt voorkomen dat je over je woorden struikelt wanneer je je video filmt. Oefen met het lezen van het script voor een spiegel totdat je het down hebt - je wilt niet direct vanuit je krant lezen terwijl je je videowedstrijdinvoer filmt, anders loop je het risico dat je stijf en houten klinkt.
 2. Test voor timing

  Nadat u uw script vaak genoeg hebt doorlopen, weet u hoe lang het duurt voordat u het doorleest. Past uw script in de maximale lengte van de film?

 1. Herschrijven zoals nodig

  Op dit punt zul je sleutelen aan je script om ongemakkelijke frasen te verwijderen en, indien nodig, op de juiste lengte te knippen. Het is een goed idee om je script te oefenen voor vrienden of familieleden, om te zien of ze een goede reactie op je verhaal hebben.
 2. Overweeg Uw Omgeving

  Ongeacht hoe goed je video is, je zult je kansen op het winnen van wedstrijden pijn doen als je achtergrond rommelig, onaantrekkelijk of anderszins afgeleid is. Kies een effen achtergrond zoals een witte muur of een deur in een effen kleur, of overweeg om te filmen op een mooie locatie buitenshuis.

 1. Film je video

  Nadat je script is gepolijst en perfect en je hebt het geoefend zodat je je lijnen op een natuurlijke en geanimeerde manier kunt zeggen, is het tijd om daadwerkelijk te filmen. Het is het beste als je de hulp inschakelt van een vriend of familielid om het cameravoorwerk voor je te doen.
  Zorg voor een goede verlichting zodat mensen je duidelijk kunnen zien, maar zonder verblinding. U kunt proberen verschillende verschillende "takes" te filmen en degene die u het leukst vindt, in te dienen voor de videowedstrijd.
 2. Dien uw video in bij de wedstrijd en houd uw vingers gekruist

  Nadat je een video hebt gefilmd waar je tevreden mee bent, moet je controleren of je alle richtlijnen voor de wedstrijd hebt gevolgd en klaar bent om te gaan - upload je video naar de wedstrijd en hoop je het beste.

Tips:

 1. Je hebt geen dure videocamera nodig om deel te nemen aan videowedstrijden. Veel digitale camera's en zelfs mobiele telefoons hebben de mogelijkheid om een ​​perfect acceptabele video op te nemen.
 2. Als je geen manier hebt om je video te filmen, kun je de wedstrijd misschien nog wel gebruiken door foto's te gebruiken. Gebruik een videoprogramma om een ​​diavoorstelling van relevante foto's te maken en deze op muziek in te stellen, of gebruik een voice-over om uw verhaal te vertellen.
 3. Doe wat onderzoek. Kijk of de sponsor in het verleden andere videowedstrijden heeft uitgevoerd, en zo ja, bekijk de video's van de winnaars. Bekijk ook de commercials die de sponsors hebben gemaakt om een ​​idee te krijgen van hun publiek en hun voorkeuren.

 1. Wil je wat inspiratie om je te helpen geweldige verhalen te bedenken die kort genoeg zijn om aan videowedstrijden te onderwerpen? Ga naar YouTube en zoek naar 'beste commercials'. Reclamebureaus krijgen veel geld om korte, aangrijpende verhalen te maken en je kunt veel leren door naar het beste van het beste te kijken.

Wat je nodig hebt:

 • Videocamera, digitale camera of mobiele telefoon met videomogelijkheden.
 • Een idee voor een emotioneel aangrijpend verhaal.
 • Videowedstrijden om binnen te komen.
 • Goede verlichting.
 • Een schoon en opgeruimd gebied om te gebruiken als achtergrond.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Uncle Ray's - Battle of the BBQ Sweepstakes (Verlopen)

✔ - BeHearty.com - Verwen jezelf in de spa-sweepstakes

✔ - Moet u zich afmelden voor de nieuwsbrieven van Sweepstakes?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!