Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe een businessplan te schrijven voor uw nieuwe restaurant


Veel mensen dromen ervan een restaurant te openen en zien het als een kans om van een liefde voor entertainment of koken een bedrijf te maken. Helaas is de realiteit van het runnen van een restaurant voor veel restaurateurs niet wat ze verwachtten. Lange werkdagen, lage lonen en veel stress zorgen ervoor dat veel ondernemers al na een paar jaar hun winkel sluiten.

Een van de redenen voor het hoge percentage mislukkingen in deze sector is dat restauranthouders hun restaurantoperatie vanaf het begin niet als een bedrijf behandelen. Ze hebben geen plan om met problemen en onverwachte uitgaven om te gaan en begrijpen niet de omvang van de kosten verbonden aan het openen van een restaurant. Een manier om dit soort problemen te voorkomen, is om een ​​goed geschreven bedrijfsplan te ontwikkelen. Door een bedrijfsplan voor restaurants te schrijven, bereik je twee dingen:

  • Als u de bank toont, heeft u een duidelijk plan om uw restaurant te laten draaien.
  • Een noodplan ontwikkelen om problemen op te lossen.

Wat een plan voor u kan doen

In structuur moet een bedrijfsplan van een restaurant zijn zoals de meeste bedrijfsplannen, maar de details moeten gericht zijn op de specifieke aspecten van uw visie op een restaurant en hoe deze een leegte opvullen in uw lokale markt.

Gebruik dezelfde algemene onderdelen van een standaard businessplan, kijk hoe u het specifiek op de restaurantindustrie kunt afstemmen en hoe u in die branche past:

1. Managementsamenvatting. Dit overzicht moet uw volledige bedrijfsplan introduceren met een aantal belangrijke grote lijnen: Welke niche vult u in op de lokale eetmarkt en welke rol speelt u?

  • Maak de lezer (een potentiële belegger) duidelijk wat voor soort restaurant je zal zijn. Van fast-casual tot sportbars tot lekker eten tot etnische gerechten en nog veel meer opties, er zijn allerlei restaurants. Laat de belegger weten hoe u op de markt zult passen, inclusief de naam van uw restaurant en de locatie.
  • Maak ook aan de lezer duidelijk wat uw rol zal zijn. Restaurants zijn gelaagde bedrijven en een persoon die een menu probeert samen te stellen, het eten klaar te maken en de bedrijfsoperatie uit te voeren, zal overweldigd raken. Als u een ervaren chef-kok bent met een plan voor een gastronomisch restaurant, maak dan duidelijk aan lezers dat uw primaire rol in de keuken zal zijn en dat u ervaren professionals inhuurt om andere belangrijke rollen te vervullen.

2. Bedrijfsomschrijving. Dit is een bedrijfsanalyse en hier komt u meer in detail. Blijf bij het voorbeeld van de fine-dining, en uw marktonderzoek vertelt u dat u iets unieks op de markt brengt. Wat onderscheidt jouw idee van andere fijne eetgelegenheden in de omgeving? Zal de bevolking een ander restaurant ondersteunen? Welke ingrediënten gebruikt u en welke invloed heeft dat op uw prijzen? Hoe verhoudt uw prijsstelling zich tot concurrenten?

3. Marktanalyse. Dit wordt vaak een marketingstrategie genoemd en er zijn drie belangrijke componenten. Weet hoe je binnen elk onderdeel de details van je plan moet aanpakken:

  • Industrie. Wie ga je dienen? Gaat uw restaurant tegemoet aan de oudere generatie gepensioneerden tijdens de lunch? Single professionals tijdens het avondeten? Gezinnen met jonge kinderen? Leg uit wat uw klantenbasis is en waarom ze naar uw nieuwe restaurant zullen gaan in plaats van uw concurrenten. U hebt dit in uw samenvatting besproken en er in uw bedrijfsomschrijving op gewezen, maar hier moet u echt de details van de plaatselijke restaurantgemeenschap bekijken en laten zien hoe u past.

  • Wedstrijd. Wie is jouw competitie en hoe onderscheid je jezelf? Nogmaals, je hebt dit al besproken, maar ga dieper in dit gedeelte. Loyale klanten in restaurants in de gevestigde omgeving zullen hun eetgewoonten waarschijnlijk niet veranderen tenzij je menu of sfeer of aanpak op een of andere manier zich onderscheidt van wat anderen doen. Laat uw lezer zien dat u - tot in detail - begrijpt wat andere restaurants aan het doen zijn en hoe u anders zult zijn.
  • Marketing. Welke methoden wilt u gebruiken om uw restaurant te promoten? Misschien nog belangrijker, wie gaat hier mee omgaan? Volgens het voorbeeld van de eigenaar die zich richt op het eten en het menu, moet iemand met ervaring in het promoten en vermarkten van restaurants de leiding hebben en een plan hebben. Laat beleggers weten dat u voor dat doel iemand aan boord hebt gebracht, dat zij experts zijn in de lokale foodscene en hun marketingplan uitleggen.

4. Bedrijfsvoering. Soms aangeduid als Producten en Diensten. Hier vertel je beleggers over je uren en het aantal werknemers dat je gaat huren. Dit is ook de plek waar u de voordelen van uw vestiging voor klanten uitlegt, zoals de gunstige locatie in het centrum of de nabijheid van de lokale afrit van de snelweg. Dit is ook een goede plaats om te vermelden dat u nauwe banden hebt met lokale restaurantverkopers, zoals bedrijven voor voedselvoorziening of lokale boerderijen die u een voorsprong op de concurrentie zullen geven.

Een drankvergunning is bijvoorbeeld duur en kan op sommige markten moeilijk te verkrijgen zijn. Dit is waar je aan investeerders zou uitleggen dat je een consultant hebt ingehuurd die is gespecialiseerd in het onderhandelen over de inkoop van drankvergunningen om dat aspect van je bedrijf aan te pakken.

5. Management en eigendom. Wie gaat het roer besturen? Nogmaals, naar het voorbeeld van de eigenaar die zich richt op taken als chef-kok, wie zullen er nog meer deel uitmaken van het managementteam? Hoe zal de hiërarchie worden gestructureerd? Zal er bijvoorbeeld één algemene manager zijn die aan u rapporteert met andere managers - eetkamer, bar, bedrijf, enz. - die rapporteert aan haar? Of zal iedereen hetzelfde rapporteren? De structuur die u kiest, is minder belangrijk dan het feit dat u een structuur kiest die voor u werkt en maakt het beleggers duidelijk dat u een plan hebt en begrijpt hoe het effectief zal werken.

Hulp buiten

Veel mensen die een restaurant openen zijn niet altijd ervaren zakelijke professionals, dus het is vaak een goed idee om een ​​zakenpartner met de nodige ervaring op te zoeken of een adviesbureau in te huren dat is gespecialiseerd in het helpen van nieuwe restaurants om hun activiteiten van de grond te krijgen en te laten draaien. Minimaal is het vaak een goed idee om een ​​professional in te huren om te helpen bij het ontwerpen van een businessplan.


Video Van De Auteur: Uitleg Ondernemingsplan - Gratis Template Ondernemingsplan (voorbeeld ondernemingsplan)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe te schilderen met behulp van een airless verfspuit

✔ - Definitie van kapitalisatiegraad in onroerend goed

✔ - Hoe u uw import- / exportbedrijf een naam geeft


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!