Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe een onderzoeksschrift te schrijven naar een stichting


De meeste stichtingen geven er vandaag de voorkeur aan dat u een voorstelbrief verzendt (ofwel letter of inquiry of LOI) in plaats van een voorstel voor een volledige gift, vooral wanneer uw non-profitorganisatie het eerst benadert voor financiering.

Een brief van onderzoek lijkt een beetje op auditie voor een rol in een stuk. Waarom zou u zowel uw tijd als die van de financier besteden als blijkt dat u niet fit bent? Zelfs als je uitstekend hebt onderzocht welke stichtingen je moet benaderen voor financiering, is het moeilijk om er zeker van te zijn dat je organisatie en die stichting goed bij elkaar passen. De voorstelbrief kan een nieuwe test zijn om te zien of jij en de financier een goede match zijn.

Vanuit het gezichtspunt van de stichting, is het sneller om dat eerste deel van mogelijke financieringsideeën te maken met een brief van twee tot drie pagina's in plaats van een volledig voorstelpakket. Als de stichting eenmaal heeft besloten dat uw project geschikt is voor haar doelen en financieringsprioriteiten, kan zij u vragen een volledig voorstel in te dienen.

Een brief van onderzoek kan ook een stuk eenvoudiger zijn voor de non-profitorganisatie. Maar net als voor een auditie, moet je een LOI niet als vanzelfsprekend beschouwen of gewoon snel iets wegstrepen. Een LOI is mogelijk uw beste kans om een ​​goede eerste indruk te maken.

Wat moet u opnemen in een LOI?

De brief met voorstellen lijkt sterk op een voorstel, behalve dat het een korte - een minionderstelling is. Voorstelbrieven of LOI's zijn slechts een van de vele soorten voorstellen die een schrijver van subsidies gebruikt.

U kunt de elementen van de LOI uit een subsidievoorstel halen dat u al hebt geschreven, zelfs een voorstel dat al gedeeltelijk is gefinancierd. Of u kunt de informatie gebruiken die u momenteel aan het samenstellen bent voor een mogelijk voorstel.

Het verzenden van een LOI voordat u een voorstel voltooit, is een manier om waardevolle feedback te krijgen die u kunt gebruiken om uw voorstelideeën te herzien.

Elementen van een standaardbrief

Invoering

De inleiding zou een korte samenvatting moeten zijn. Het bevat de naam van uw organisatie, de gevraagde hoeveelheid geld en een beschrijving van het project. U zult willen uitleggen hoe het project past in de richtlijnen en financieringsinteresses van de financier.

Beschrijving van de organisatie

Wees bondig en concentreer u op het vermogen van uw organisatie om aan de door u gestelde behoefte te voldoen. Geef een korte geschiedenis van uw non-profitorganisatie en geef een overzicht van uw programma's. Zorg ervoor dat u rechtstreeks verbindt wat u momenteel doet en wat u wilt bereiken met de aangevraagde financiering.

Verklaring van Noodzaak

Verklaar de behoefte waaraan uw project kan voldoen. Beschrijf de doelpopulatie en het geografische gebied. Geef enkele belangrijke statistische feiten en enkele voorbeelden.

Methodologie

Hoe ga je de behoefte oplossen? Beschrijf het project bondig en neem de belangrijkste activiteiten, namen en titels van belangrijke projectmedewerkers en de doelstellingen van uw project op.

Andere financieringsbronnen

Als u andere agentschappen of non-profitorganisaties benadert voor ondersteuning van dit project, vermeld ze dan in een korte paragraaf. Voeg de financiering toe die u al hebt gekregen en leg uit hoe u verwacht het project te ondersteunen na de opstartperiode.

Samenvatting

Geef de intentie van uw project opnieuw, nodig aanvullende vragen uit en bedank de financier voor zijn of haar tijd en overweging. Voeg bijlagen toe waarnaar wordt gevraagd in de richtlijnen van de financier.

Een budget kan al dan niet vereist zijn voor uw brief van onderzoek. Controleer de richtlijnen van de financier. Sommige richtlijnen zijn nauwkeurig en het is belangrijk om ze precies te volgen.

Maar, ook, Mim Carlson, auteur van "Winning Grants: Step by Step", suggereert dat u uw LOI met deze vragen in gedachten houdt:

 1. Heb ik de naam van het project en de hoeveelheid geld vermeld die ik zoek in de eerste alinea?
 2. Werkt mijn tweede paragraaf adequaat uit over het project en aanverwante projecten?
 3. Heb ik onze missie opgenomen?
 4. Heb ik de behoefte aan het project aangegeven?
 5. Ben ik duidelijk geweest over de resultaten die het project zal bereiken?
 6. Is de uitvoering van het project duidelijk?
 7. Heb ik gepleit voor een goede aansluiting tussen dit project en de prioriteiten van de stichting?
 8. Heb ik informatie over eventuele reeds toegezegde financiering opgenomen?

 1. Heb ik de contactgegevens voor een bepaalde persoon die vragen kan beantwoorden, opgenomen?

Bekijk de elementen van een volledig voorstel voordat u de onderzoekingsbrief probeert. U kunt aanvullende voorbeelden van brieven van onderzoek bekijken in het uitstekende boek van het Foundation Center, "De gids voor het winnen van voorstellen van het Foundation Center".

Een voorbeeld-LOI

John Hunter
Program Officer
Overal Community Foundation
625 Smith St.
Elke stad, XN 28905

Geachte heer Hunter:

Bedankt voor het lezen van deze brief van onderzoek aan uw Anywhere Community Foundation. We hopen dat u geïnteresseerd bent in het ontvangen van een volledig voorstel voor het Women's Outreach Pilot Program van Any City Senior Center. We vragen respectvol om uw overweging van een subsidie ​​van $ 35.000.

Dit project is onze eerste outreach naar oudere vrouwen in hun huizen. We merken dat steeds meer oudere vrouwen thuis blijven als ze niet naar buiten kunnen om faciliteiten zoals ons Senior Center te bezoeken.

We zijn van plan socialisatiemogelijkheden, gezondheids- en welzijnsinformatie en sociale diensten te bieden wanneer dat nodig is voor vrouwen die geïsoleerd zijn van de gemeenschap.

Ons pilootprogramma past precies in de interessegebieden van uw stichting: gezondheidsdiensten voor senioren; het vergroten van de outreach naar de thuisgebonden ouderen; en aanbieders van oudere diensten helpen een groter bereik binnen een gemeenschap te bereiken.

Elk Senior Center van de stad, opgericht in 1985, is het grootste seniorencentrum in onze provincie en serveert dagelijks meer dan 400 senioren in onze onlangs gerenoveerde faciliteit.

Onze missie is om senioren te helpen bij het verbeteren en behouden van een gezonde, onafhankelijke levensstijl door middel van verbeteringen in hun kwaliteit van leven.

Ons tevredenheidspercentage onder de ouderen die we dienen, is volgens onze laatste enquête een zeer hoge 95 procent. We bieden het hele jaar door voedzame lunches, sociale kansen, fysieke bewegingsmogelijkheden en educatieve evenementen.

De hogere bevolking van onze provincie zal naar verwachting toenemen met 30 procent in de komende twee decennia. Veel van die ouderen zijn op of onder de armoedewinsteniveaus en worden tot op zekere hoogte fysiek uitgedaagd.

We kunnen sommige van deze senioren naar ons buurthuis vervoeren met onze bestaande vloot van vijf bestelwagens die momenteel dagelijks 25-35 klanten bedienen.

Het uitbreiden van het transportsysteem is echter kostbaar en stelt ons niet in staat om voldoende uit te breiden om het grotere aantal huisgebonden senioren te dienen, van wie sommigen hun huis helemaal niet kunnen verlaten.

Daarom stellen we het Women's Outreach Pilot-programma van het Any City Senior Center voor om de haalbaarheid te testen van het verlenen van diensten aan particulieren in hun huizen.

We denken dat we, door vrijwilligers te gebruiken, begeleid door één professioneel personeelslid (een maatschappelijk werker), de horizon van een aanzienlijk aantal aan huis gebonden oudere vrouwen kunnen uitbreiden.

We hebben onze pilot beperkt tot vrouwen vanwege het overwicht van alleenstaande vrouwelijke senioren in onze gemeenschap. Als de piloot succesvol blijkt te zijn, willen we natuurlijk onze programma's uitbreiden met homebound-mannen en -paren.

Onze doelstellingen voor eenjarig proefprogramma omvatten:

1) het vestigen van een wekelijkse bezoek aan 50 aan huis gebonden vrouwen;

2) het werven van 100 vrijwilligers om die bezoeken op een roterende basis te maken (veel van de vrijwilligers kunnen worden gerekruteerd door onze huidige ouderlingen die onze faciliteit bezoeken); en

3) verbetering van de gezondheids- en activiteitenniveaus van de bezochte ouderen, gemeten aan de hand van verschillende beschikbare onderzoekstools, die met vooraf ingestelde intervallen gedurende het jaar worden gebruikt.

Enkele van de activiteiten die we van plan zijn bij onze huisbezoeken te nemen, zijn onder meer:

 • Kooklessen met gemakkelijk te bereiden en voedzaam eten;
 • Eenvoudige oefenroutines aanleren die geschikt zijn voor de fysieke conditie van elke oudere;
 • De introductie van socialisatie door het spelen van bord- en kaartspellen;
 • Eenvoudige tests van mentale capaciteiten,
 • En standaardmethoden om eenzaamheid en depressie, verlies van geheugen en gebrek aan mentale stimulatie te bestrijden.

De totale kosten van ons proefprogramma voor een jaar bedragen $ 70.000. De helft daarvan is al gepleegd door zowel de provinciale overheid als andere financiers.

Uw investering van $ 35.000 zal de financiering voltooien die we nodig hebben om het pilootproject volledig uit te voeren. Onze raad van bestuur is enthousiast over het project en we hebben al veel vrijwilligers die interesse hebben getoond.

Wij verheugen ons op de samenwerking met uw stichting voor dit opwindende project.

Als je vragen hebt of een volledig voorstel wilt ontvangen, neem dan gerust contact met me op via 490-982-1157 (of via e-mail op [email protected]).

We stellen uw opmerkingen over ons verzoek zeer op prijs en zien er naar uit om spoedig van u te horen.

Oprecht,

Janet B. Feelgood
Uitvoerend directeur
Elk City Senior Center

Postscriptum Ik sluit ons nieuwste jaarverslag en de catalogus met activiteiten bij in ons Senior Center.

Middelen

Op basis van steekproeven van letters, met toestemming, van ""Winnende beurzen: stap voor stap, Mim Carlson en Tori O'Neal-McElrath. (Jossey-Bass 2013)


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoeveel is het salaris van een cateringschef?

✔ - Vrienden en familie korting

✔ - Stappen naar dalende defecttarieven op eBay


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!