Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een managementoverzicht schrijven in een bedrijfsplan

Overzicht van de sectie Management Summary van een businessplan


Het gedeelte met de managementsamenvatting van uw businessplan beschrijft hoe uw bedrijf is gestructureerd, introduceert wie erbij betrokken is, schetst externe bronnen en legt uit hoe het bedrijf wordt beheerd.

Dit gedeelte maakt een back-up van alle gegevens die u elders in het bedrijfsplan hebt opgenomen door de expertise van het team en de resources achter uw bedrijf aan te tonen.

Voorbeeld van een sectie Management Management van een businessplan

Zie het businessplan Coffee Kiosk voor een voorbeeld van een sectie Managementoverzicht.

Wat houdt een managementoverzicht van een bedrijfsplan in?

Het managementoverzicht bevat alle relevante informatie over personeel, verwachte groei en hoe het bedrijf is georganiseerd. Dit gedeelte kan worden opgesplitst in de volgende delen:

  • Bedrijfsstructuur: Welke bedrijfsstructuur neemt uw bedrijf, een eenmanszaak, een LLC, een partnerschap of een bedrijf? Deze bepaling vormt de basis voor de rest van de gebieden in dit gedeelte.
  • Het management team: Wie zal het bedrijf overzien? Als u een bedrijf gaat vormen, wie zal dan de Raad van Bestuur vormen? Een organigram kan een goed beeld zijn om dit element te illustreren.
  • Management Team Gaps: Wat zijn uw verwachte personeelsbehoeften? Hoe zal elke rol, eenmaal gevuld, bijdragen aan het succes van uw bedrijf?

  • Ander personeel: Welke externe ondersteuning zal het bedrijf helpen, naast uw bestuur en werknemers? Denk aan advocaten, accountants, public relations-professionals, administratieve ondersteuning en zelfs een externe adviesraad.
  • Personeelsgroeiplan: Wat zijn de salarissen van elke persoon om voor de komende drie jaar betrokken te zijn bij het bedrijf? Dit zou een bottom-line kosten voor personeelskosten moeten opleveren.

Tips voor het schrijven van de Management Summary deel van een businessplan

De managementsamenvatting helpt de lezer te begrijpen wie er achter het bedrijf zit en welke personele middelen in de toekomst nodig kunnen zijn. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat de managementsamenvatting de lezer de informatie geeft die hij / zij nodig heeft om het potentieel van uw bedrijf nauwkeurig te analyseren.

Leg de ingewikkeldheden uit

Zeer zelden functioneert een team precies zoals beschreven in een organigram. Beschrijf hoe belangrijk personeel interactie zal hebben en hoe rollen kunnen overgaan om een ​​goed beeld te krijgen van het algehele management.

Relateer personeel aan zakelijke activiteiten

Uw doel moet zijn om personeel rechtstreeks te verbinden aan een individuele rol en het algehele succes van het bedrijf. U kunt dit bereiken door de specifieke ervaring van elke persoon te relateren aan de rol die zij in het bedrijf zullen spelen.

Neem de keukengootsteen niet op

Richt u in de sectie Managementoverzicht alleen op de meest relevante biografische informatie die het belangrijkst is voor uw bedrijfsplan. Zet het volledige bios in uw appendix.

Laat het team beoordelen

Wanneer u de samenvatting hebt opgesteld, geef uw sleutelpersoneel dan een kans om het te beoordelen. Dit geeft je een kans om te bevestigen dat je de rollen en verantwoordelijkheden die door het team worden begrepen nauwkeurig hebt beschreven.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Zijn er legitieme Google Work From Home-vacatures?

✔ - Beste geschenken om te kopen voor co-werknemers van 2019

✔ - Activa Definitie: Vast, Huidig, Tastbaar, Immaterieel


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!