Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe de organisatie- en beheersectie van uw Biz-plan te schrijven


Het gedeelte Organisatie en beheer van uw bedrijfsplan geeft een samenvatting van de informatie over de organisatiestructuur van uw bedrijf, de taken en deskundigheid van zakelijke leden, evenals hun opleiding of kwalificaties. Hoewel de businessplanomtrekken variëren, komt dit gedeelte vaak na de marktanalyse.

Dit gedeelte is vooral belangrijk als u een partnerschap of een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (LLC) met meerdere leden heeft. Maar zelfs in een eenmanszaak kan het geen kwaad om samen te vatten hoe uw bedrijf is georganiseerd en zal worden uitgevoerd. Omdat het de vaardigheden en ervaring benadrukt die u en uw organisatie in de branche hebben, kan het een uitstekende bron zijn om naar te verwijzen bij het zoeken naar publiciteits- en marketingkansen. Het kan gemakkelijk zijn om een ​​prijs of een certificaat te vergeten, maar als dit wordt vermeld in het managementgedeelte van uw bedrijfsplan, kunt u ernaar verwijzen wanneer u uw mediakit doet of pitching voor publiciteit.

Met dat gezegd, als u een bedrijf aan huis start of een businessplan schrijft voor een bedrijf dat al in bedrijf is en u bent de enige persoon die betrokken is bij het bedrijf, is dit onderdeel niet nodig als u uw achtergrond eerder in de zakenplan.

Secties van de organisatie en het management maken deel uit van uw bedrijfsplan

In wezen omvat het gedeelte Organisatie en beheer van uw bedrijfsplan twee hoofdgebieden:

 1. De organisatie, of hoe uw bedrijf is gestructureerd en de mensen die erbij betrokken zijn
 2. Het managementteam, of details over wat uw team naar het bedrijf brengt

Binnen deze secties hebt u specifieke gebieden om te bespreken hoe uw bedrijf is gestructureerd en wie erbij betrokken is.

Management samenvatting

In de opening van de sectie wil je een korte samenvatting geven van je managementteam, waaronder:

 • Samenstelling en jarenervaring (d.w.z. Ons managementteam heeft meer dan 20 jaar ervaring in de widgetindustrie.)
 • Uitsplitsing van het managementteam in algemene termen (d.w.z. We hebben een CEO en twee managers rapporteren aan hem.) De projectmanager zal toezicht houden op het werk van drie virtuele assistenten.)

Organisatiestructuur

Het organisatiegedeelte stelt de hiërarchie in van de mensen die bij uw bedrijf zijn betrokken. Het is vaak opgezet in een diagramvorm. Als u een partnerschap of een LLC met meerdere leden hebt, geeft u hier aan wie de president of CEO is, de CFO, marketingdirecteur en alle andere rollen die u in uw bedrijf hebt.

Als u een eenmanszaak bent, wordt dit eenvoudig omdat u de enige bent in de grafiek. Hoewel technisch gezien, gaat dit deel van het plan over eigenaarsleden, als u van plan bent om werk uit te besteden of een virtuele assistent in te huren, kunt u ze ook opnemen. U hebt bijvoorbeeld een freelance webmaster, marketingassistent en copywriter. Je hebt misschien zelfs een virtuele assistent wiens taak het is om met je andere freelancers samen te werken. Deze mensen zijn geen eigenaren, maar hebben belangrijke taken in uw bedrijf.

Het managementteam

In dit gedeelte wordt uitgelegd wat u en de anderen die betrokken zijn bij het runnen van uw bedrijf naar voren brengen. Dit omvat niet alleen eigenaars en managers, maar ook uw raad van bestuur (als u die heeft) en ondersteuningsprofessionals. Begin met het aangeven van uw bedrijfsstructuur (dat wil zeggen partnerschap of LLC).

Eigenaar / Manager / Members

Geef de volgende informatie op voor elke eigenaar / manager / lid:

 • Naam
 • Percentage van eigendom (LLC of bedrijven)
 • Mate van betrokkenheid (dat wil zeggen actieve of stille partner)
 • Type eigendom (dat wil zeggen aandelenopties, algemene partner, enz.)
 • Positie in het bedrijf (dat wil zeggen CFO)
 • Plichten en verantwoordelijkheden
 • Educatieve achtergrond
 • Ervaring of vaardigheden die relevant zijn voor het bedrijf en de taken
 • Werk in het verleden
 • Vaardigheden zullen het bedrijf ten goede komen
 • Awards en erkenning
 • Compensatie (hoe betaald)
 • Hoe de vaardigheden en ervaring van elke persoon jou en elkaar zullen aanvullen

Informatie Raad van Bestuur

Een raad van bestuur is een ander onderdeel van uw managementteam. Als u geen raad van bestuur hebt, hebt u deze informatie niet nodig. Maar zelfs een eenmanszaak zou kunnen profiteren van een kleine groep andere bedrijfseigenaren die mogelijk bereid zijn om u feedback, ondersteuning en verantwoording te geven die afkomstig zijn van een adviesraad.

Dit gedeelte bevat veel van dezelfde informatie als in het subsectie Eigendom en managementteam.

 • Naam
 • Expertise
 • Positie (als er posities zijn)
 • Betrokkenheid bij het bedrijf

Ondersteuningsprofessionals

Vooral als u op zoek bent naar financiering, laat potentiële investeerders weten dat u op de hoogte bent met een advocaat, accountant en andere professionals die bij uw bedrijf zijn betrokken. Dit is de plaats om freelancers of contractanten die u gebruikt te vermelden. Net als de andere secties, wil je het volgende opnemen:

 • Naam
 • Titel
 • Achtergrondinformatie zoals onderwijs of certificaten.
 • Diensten aan uw bedrijf
 • Relatie-informatie (dat wil zeggen, houder, indien nodig, regulier)
 • Vaardigheden en ervaring waardoor ze ideaal zijn voor het werk dat u nodig hebt
 • Al het andere waardoor ze opvallen als kwaliteitsprofessionals om u te helpen in uw bedrijf, zoals awards.

Het schrijven van een businessplan lijkt een overweldigende activiteit, vooral als je een klein bedrijf met één persoon gaat starten. Maar het schrijven van een businessplan kan vrij eenvoudig en duidelijk zijn. Het doel van deze sectie is om voor jezelf duidelijk te zijn, en degenen die met je werken of voor jou, of die je financieren, die betrokken zijn en verantwoordelijk zijn voor wat, evenals de achtergrond en vaardigheden die zullen bijdragen aan het succes van het bedrijf.

Net als andere delen van het businessplan, is dit een sectie die u wilt bijwerken als u wijzigingen van teamleden heeft of als u en uw teamleden aanvullende training, prijzen of andere onderscheidingen ontvangen die het bedrijf ten goede komen.

Bijgewerkt juni 2018 Leslie Truex


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat zijn de C's van Small Business Loan Qualification?

✔ - 7 Eindejaars belastingtips voor eigenaren van kleine ondernemingen

✔ - Analyse van wekelijkse analyse van sociale media


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!