Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe een krachtige elevator pitch te schrijven


Een elevator pitch of elevator speech is een kort overzicht van uw bedrijf, producten of diensten en wordt meestal gebruikt in zakelijke omgevingen zoals face-to-face netwerken. Een elevator pitch kan een van de eenvoudigste en krachtigste tools zijn voor een kleine ondernemer.

Een elevator pitch is bedoeld om kort te zijn, en zoals de naam al aangeeft, afgeleverd in de tijd die nodig is om uw gemiddelde liftrit te voltooien. De lengte kan variëren, maar u wilt meestal uw elevator pitch comfortabel kunnen presenteren zonder dat u binnen twee minuten hoeft te haasten, idealiter binnen een minuut. Je doellengte moet 150-250 woorden zijn.

Volg dit 7-stappen proces om een ​​effectieve en krachtige elevator pitch te creëren:

Bepaal wie je bent

Schrijf één zin over wie je bent.

Voorbeeld:

  • "Ik ben een kleine bedrijfseigenaar die andere eigenaren van kleine bedrijven raadpleegt."

Beschrijf wat je doet

Gebruik uw missieverklaring en product- / servicelijst als leidraad en schrijf 1-2 zinnen over wat u elke dag in uw bedrijf doet.

Voorbeeld:

  • "Ik overleg met ondernemers uit de tijdsproblematiek over het bouwen van teams, effectief delegeren en uiteindelijk productiever en winstgevender worden."

Identificeer uw ideale klanten / klanten

Gebruik uw doelgroepbeschrijving als richtlijn en schrijf 1-2 zinnen over wie uw ideale klanten of klanten zijn.

Voorbeeld:

  • "Mijn ideale klanten zijn drukke en gedreven eigenaren van kleine bedrijven die moeite hebben om alles te bereiken wat ze willen bereiken. Mijn klanten begrijpen de waarde van een team en zijn klaar om te leren delegeren, maar vinden het een uitdaging om hun zoektocht naar perfectie los te laten, zoek teamleden van goede kwaliteit en engageer zich om een ​​team te creëren dat kan gedijen, zelfs zonder dat ze hands-on zijn. "

Leg uit wat er uniek en anders is aan u en uw bedrijf

Gebruik uw unique selling proposition (USP) als leidraad en schrijf 1-2 zinnen over wat u onderscheidt van elke andere ondernemer die doet wat u doet.

Voorbeeld:

"Ik sta in een unieke positie om mijn cliënten te helpen, omdat ik dezelfde worsteling heb gehad door niet genoeg tijd te hebben en me terug te houden van echt succes. Ik heb een formule bedacht die zo ongeveer elke ondernemer kan helpen bij het opbouwen van een team en effectief delegeren, hen de tijd gunnen die ze nodig hebben om hun bedrijf te laten groeien, nieuwe pogingen te ondernemen en vrijaf te nemen, wetende dat hun bedrijven zullen blijven gedijen in hun afwezigheid. "

Geef aan wat u wilt gaan doen

Schrijf 1-2 zinnen die aangeven wat je wilt dat je publiek vervolgens doet.

Voorbeeld:

  • "Ik zou graag een tijd plannen om meer te vertellen over enkele van uw delegatie- en teamuitdagingen en onderzoeken hoe we mogelijk samen kunnen werken."

Creëer een aandachttrekkende haak

Schrijf 1-2 zinnen die je publiek binnenhalen en laat ze zich bezighouden met wat je gaat zeggen.

Voorbeeld:

  • "Heb je je ooit teruggehouden door tijdgebrek en wenste je dat je jezelf kon klonen zodat je alles gedaan kon krijgen, wanneer je het gedaan wilde krijgen, zoals je het wilt?

Voeg alles samen

Combineer de instructies die u in de vorige stappen hebt opgesteld, waarbij u stap 6 eerst plaatst. Voeg vervolgens overgangen toe en bewerk deze totdat deze spraakgestuurd vloeien en de belangrijkste informatie vastleggen.

Voorbeeld:

  • "Heb je je ooit teruggehouden door tijdgebrek en wenste je dat je jezelf kon klonen zodat je alles gedaan kon krijgen, wanneer je het gedaan wilde krijgen, zoals je het wilt?
  • "Nou, ik werk met bezige en gedreven eigenaren van kleine bedrijven die moeite hebben om alles te bereiken wat ze willen bereiken." De klanten met wie ik werk, begrijpen over het algemeen de waarde van een team en zijn klaar om te leren delegeren, maar vinden het een uitdaging om los te laten van hun zoektocht naar perfectie, zoek teamleden van kwaliteit en engageer zich om een ​​team te creëren dat kan gedijen, zelfs zonder dat ze hands-on zijn.

  • "Ik raadpleeg deze door tijd uitgedrukte ondernemers om teams op te bouwen, effectief te delegeren en uiteindelijk productiever en winstgevender te worden.Ik bevind me in een unieke positie om mijn klanten te helpen, omdat ik dezelfde strijd heb gehad omdat ik niet genoeg tijd had en Ik heb een formule bedacht die elke ondernemer kan helpen om een ​​team op te bouwen en effectief te delegeren, waardoor ze de tijd krijgen die ze nodig hebben om hun bedrijf te laten groeien, nieuwe uitdagingen te ontdekken en vrijaf te nemen, wetende dat hun bedrijven zullen blijven bloeien in hun afwezigheid.

  • "Ik zou graag een tijd plannen om meer te vertellen over enkele van uw delegatie- en teamuitdagingen en onderzoeken hoe we mogelijk samen kunnen werken."

Een effectieve elevator-pitch kan je helpen jezelf voor te stellen en het ijs te breken in netwerksituaties. U kunt ook uw elevator-pitch gebruiken om uw doelgroep en zakelijke doelen voor uw eigen gebruik te verduidelijken en zelfverzekerder en zelfverzekerder te worden in zakelijke omgevingen.

Terwijl je je elevator pitch schrijft, volg je deze elevator pitch tips om er een krachtige tool van te maken voor je kleine onderneming.


Video Van De Auteur: Elevator pitch voorbeeld

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Overwin weerstand en uitstel om dingen gedaan te krijgen

✔ - Een onjuiste 1099-MISC repareren

✔ - MLM Betekenis - Multiniveau marketingdefinitie


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!