Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe een Restaurant Employee Manual te schrijven


Het maken en verspreiden van een werknemershandleiding kan een goed idee zijn of uw restaurant nieuw is of dat u al een tijdje in gebruik bent. Een goed restaurant-medewerkershandboek beschrijft uw verwachtingen voor de werkprestaties, evenals functiebeschrijvingen, veiligheidsprocedures en alles wat u wilt overbrengen.

Waar moeten uw medewerkers klachten over maken? Wat is je beleid voor chronische laatheid? Als er een geschil is met een medewerker over beleid, regels of gedrag, kunt u verwijzen naar uw medewerkershandleiding.

Wat op te nemen

De meeste werknemershandleidingen bevatten standaardinformatie voor nieuwe medewerkers, of het nu gaat om een ​​restaurant of een ander type onderneming. Voorbeelden zijn:

  • Welkomstbrief
  • Prestatieverwachtingen
  • Informatie over personeel
  • Noodprocedures
  • Drugs- en alcoholbeleid
  • Veiligheidsbeleid

Het kan ook een goed idee zijn om werkspecifieke beleidsregels op te nemen, zoals:

  • Serverbeleid: wat zijn uw standaard eetzaalprocedures, inclusief procedures voor openen en sluiten? Aan welk nevenwerk zijn servers verantwoordelijk? Wat is het geldbeleid? Houden servers een bank bij? Zullen ze tips poolen?
  • Barmanbeleid: Moet de basis van de sterke drank schetsen, standaard giet, inventariseer en begrijp de verschillende soorten drank, bier en wijn die geserveerd worden. Het barmanbeleid moet ook alle alcoholwetgeving van de staat omvatten en betrekking hebben op openings- en sluitingsplichten, hoe u alcohol veilig kunt bedienen aan klanten en hoe u kunt waken tegen minderjarigen.

  • Beleid keukenpersoneel: naast de openings- en sluitingsprocedures moet het keukengedeelte van een werknemershandleiding receptprotocol, veilige voedselverwerking en schoonmaakkosten omvatten.

Aanvullende ideeën

Overweeg de missieverklaring van uw restaurant op te nemen, als u die heeft, zodat al uw werknemers ermee vertrouwd zijn. Het geven van een geschiedenis van uw bedrijf kan ook een leuke bijkomstigheid zijn en het kan een gevoel van cohesie en solidariteit tussen management en personeel bevorderen. Maar als je gewoon je deuren voor de eerste keer opent, zou je missie moeten volstaan.

Zorg ervoor dat u bepalingen opneemt voor prestatiebeoordelingen en vertrouwelijkheidsprotocollen. Denk er ook aan om ook voorzieningen voor cross-training op te nemen. Het opleiden van medewerkers om meerdere taken uit te voeren, kan zeer nuttig zijn in restaurants, die vaak een hoge omzet hebben. Als u besluit dit te doen, is er dan een beloning voor het nemen van extra verantwoordelijkheid wanneer dat nodig is?

Alles wat u in uw handleiding opneemt, zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers beter begrijpen wat u als restaurant doet en hoe u het doet, en een geweldige handleiding kan de trainingstijd verkorten, dus streef naar een gedetailleerde, uitgebreide handleiding.

Beleid voor werknemershandboeken

Vraag uw werknemers om de medewerkershandleiding van cover-to-cover te lezen en een release te ondertekenen waarin staat dat zij de bepalingen en voorwaarden van hun werk kennen. Geef elk van hen een exemplaar om te behouden, voordat een nieuwe huur begint op de vloer of achter in het huis. Hun handtekeningen moeten bevestigen dat ze de regels en voorschriften die in de handleiding zijn beschreven hebben gelezen en willen naleven.

Dit helpt niet alleen duidelijke richtlijnen te formuleren voor nieuwe en doorgewinterde werknemers, maar het helpt u ook te beschermen in geval van juridische stappen.


Video Van De Auteur: Marcus Samuelsson, Restaurant Marketing & Trends in Food | #AskGaryVee Episode 211

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Verwarmingsoplossingen voor een bouwplaats

✔ - De verschillende soorten holle wand- en gipsplaatankers

✔ - Hoe RESPA-overtredingen van invloed kunnen zijn op makelaars in onroerend goed


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!