Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe u een visieverklaring voor uw kleine onderneming schrijft

Schrijf een visieverklaring in drie eenvoudige stappen


Waarom zou het schrijven van een visieverklaring voor uw kleine bedrijf een prioriteit zijn?

Omdat een visieverklaring het succesbewijs van uw kleine onderneming is. Een foto in woorden die de toekomst van uw bedrijf illustreert, het is de inspiratie voor zowel uw dagelijkse activiteiten als uw strategische beslissingen.

Zonder een visieverklaring wordt effectieve bedrijfsplanning onmogelijk; het is de visieverklaring die de bestemming voor de reis vormt, en zonder een bestemming, hoe kun je de route plannen?

Als je geen visioen hebt, raak dan niet in paniek. Ik wed dat je een visie hebt over wat je wilt dat je bedrijf doet, zowel op de lange termijn als in de nabije toekomst; je hoeft het alleen maar te articuleren en te formaliseren. Hier leest u hoe u een visieverklaring schrijft:

1) Onderzoek je missie.

Een mission statement beantwoordt de vraag: "Waarom bestaan ​​wij?" voor een bedrijf. (Als u er nog geen heeft, zal het schrijven van een Mission Statement u door het proces leiden om er een te creëren voor uw bedrijf.)

Lees je missie over en overweeg het volgende: Wat doet jouw bedrijf goed? Hoe doe je het?

2) Durf te dromen.

Om een ​​visie te schrijven, focus je op de basis van je missie en extrapoleer je belangrijke informatie; waar wilt u dat uw bedrijf over vijf jaar is? Wat wil je dat je bedrijf heeft volbracht?

Het vormen van een mentale foto zal helpen. Als u problemen ondervindt met het visualiseren van uw bedrijf, schrijft u uw eigen nieuwsbbyte mentaal in.

Stel je voor dat jij, de CEO van je bedrijf, geprofileerd wordt in de media. Waar worden u en uw bedrijf voor herkend? Als uw huidige bedrijf bijvoorbeeld yoga-instructie omvat, kunt u zich voorstellen dat u op het nieuws wordt vermeld voor het openen van uw twaalfde franchise. Of misschien voor het aanbieden van verschillende soorten yoga-instructie of voor het innoveren van de manier waarop yoga wordt onderwezen.

3) Vorm uw visie; pas de formule toe.

Misschien toen je je de toekomst van je bedrijf voorstelde, zag je misschien een hele lijst met prestaties langs allerlei losse clips gaan. Om een ​​visie te schrijven, moeten we uw visie in een bruikbare vorm distilleren. Gebruik de volgende formule om uw visie te bepalen:

Over vijf jaar (mijn bedrijfsnaam) zal door .

Als u deze formule gebruikt om een ​​visie te schrijven, kunt u kiezen wat u als de belangrijkste prestatie van uw bedrijf beschouwt en u een tijdschema geven om dit te bereiken.

Hier is bijvoorbeeld een voorbeeld van een visieverklaring:

Over vijf jaar zal Tiny Tots Diaper Service de best presterende luierservice op het Lower Mainland zijn door consequent een betrouwbare en betaalbare service te bieden aan moeders en vaders met kleine kinderen.

4) Neem deel aan uw visie.

  • Onderneem actie om uw visie te laten uitkomen: gebruik het als basis voor uw bedrijfsplanning.

Omdat de visieverklaring je bestemming levert - het 'waar je naartoe wilt' - zullen al je doelen en strategieën erop gericht zijn om het te laten gebeuren in het tijdsbestek dat je hebt ingesteld. Het is de natuurlijke basis voor al uw bedrijfsplanning.

  • Houd uw visie levend: deel het met potentiële partners, personeel en werknemers als u ze heeft.

Als je het eenmaal aan mensen vertelt, maar het dan naar de achtergrond laat afdwalen, zal je visie verdwijnen en verdwijnen. Dus behalve erover te praten, houd je visie levend door deze fysiek prominent te houden. Print het uit en plaats het op uw bureau, in uw personeelsruimte, waar u, uw collega's en uw personeel het dagelijks zullen zien (en er aan herinnerd worden).

Is uw visie op uw visie de juiste?

Het is niet moeilijk om een ​​visie te schrijven. Maar het is soms moeilijk om een ​​visieverklaring te schrijven die uw visie voor uw bedrijf echt inkapselt. Wanneer u uw visie schrijft, moet u ervoor zorgen dat u de visie hebt gekozen die voor u het belangrijkst is.

Als je niet volledig in je visie gelooft, zul je je er niet volledig aan kunnen binden, en het schrijven van een visie die je niet kunt of niet volledig wilt naleven is tijdverspilling.

Zorg ervoor dat uw verklaring er één is die echt vertegenwoordigt wat u wilt voor uw bedrijf. Als u dat eenmaal doet, wordt het pad voor het bereiken van die visie veel beter beheersbaar.


Video Van De Auteur: Power of Silence - The Story of Braco. FULL documentary film. With subtitles available!

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Credit Card-verkoperskosten in Canada

✔ - Leer hoe u geld kunt verdienen met Google-advertenties

✔ - Hoe een bedrijfsleider voor uw kleine onderneming te zijn


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!