Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Hoe Vision Boards kunnen en niet werken


Ooit gehoord van een zichtbord? Je moet je perfecte leven voorstellen en vervolgens foto's afdrukken die dat leven weerspiegelen en een collage maken om aan je muur te hangen.

Het maken van een Vision Board is een leuke oefening om te doen, maar sommige mensen behandelen ze alsof ze absolute magie zijn. Er is een mythe die zegt dat als je een visiebord samenstelt, je je visie automatisch "manifesteert".

Hoewel geloof en visie beide ongelooflijk belangrijke dingen zijn, doen ze dat niet doe het werkom je visie te laten gebeuren. En dat is het probleem.

Een visionboard is eigenlijk net zoiets als het inschakelen van je kaart-app op je telefoon en vervolgens niet in je auto stappen om naar de plek te gaan die je in je app hebt geponsd.

Daarom werken vision boards niet, althans niet als dat is wat u gebruikt om de doelen te bereiken die u wilt bereiken, u hebt een actieplan nodig. Het gaat niet alleen om de wet van aantrekking, maar het gaat ook om de wet van actie.

Back Your Vision Boards met dagelijkse actie

Hier komt het probleem binnen.

Vision-boards zijn leuk en spannend en ze maken je gemotiveerd - totdat de zaken moeilijk worden. Dan moet je die opwinding en motivatie vervangen door iets dat "grit" of doorzettingsvermogen wordt genoemd.

Meer dan wat ook, het vermogen om door te gaan en je doel te bereiken wanneer dingen saai, moeilijk of zelfs pijnlijk zijn, is het bepalende kenmerk van degenen die de doelen van de visionboards maken en degenen die dat niet doen.

Terug werken om je doel te bereiken

Vaak zijn zichtborden zo groot en gedurfd dat ze je volledig overweldigd kunnen laten en niet weten wat je vervolgens moet doen.

Dit is waar achteruit werken binnenkomt.

Probeer niet om elk detail in één keer in elkaar te zetten. Je hoeft alleen maar te weten wat je doet voor de komende 12 weken of zo. Het boek "Het 12-weken-jaar" geeft een goed overzicht van waarom dit tijdschema zo goed werkt voor de planning.

Begin met jezelf af te vragen "Wat moet ik in de komende 12 maanden bereiken om op een significante manier vooruit te komen op mijn visie?" Ik wil dat u opmerkt dat ik u niet vraag om uw visie te realiseren in de komende 12 maanden - voor de meeste mensen is dit niet mogelijk.

Je kunt elke dag aanzienlijk vooruitgaan met je visie

De bovenstaande vraag zou je een beter hanteerbaar deel van je visie moeten geven om aan te werken, en het zou bijna onmiddellijk minder overweldigend moeten zijn.

Bekijk vervolgens het volgende tijdspad van 12 weken - vanaf vandaag. En beslis precies wat je wilt bereiken in die 12 weken die je naar je doel zullen brengen.

Let op, ik wil dat je dingen instelt die je kunt bereiken en waarover je volledige controle hebt. Ik wil geen doelen die je niet kunt beheersen in dit tijdframe van 12 weken. Omdat het frustrerend is om je te concentreren op dingen die je niet onder controle hebt.

Een goed doel van 12 weken is misschien zoiets als "Ik zal elke dag 30 prospect-oproepen doen." Een slecht doel van 12 weken zou er als volgt uitzien: "Ik zal in 12 weken 10.000 dollar toevoegen aan mijn bedrijfsresultaten."

Zie je hoe je de eerste volledig kunt besturen, terwijl de tweede afhangt van een aantal factoren waar jij geen controle over hebt?

Wanneer je jezelf doelen geeft die je kunt beheersen - omdat er acties zijn die je zeker zou kunnen nemen - dan geef je jezelf elke dag een echt gevoel van voldoening.

En dit helpt je om vooruit te blijven gaan met volharding en gruis als dingen moeilijk aanvoelen - omdat ze uiteindelijk zwaar aanvoelen. Het maakt deel uit van het maken van grote, gewaagde doelen.

Hoewel het leuk, spannend en motiverend is om een ​​visiebord samen te stellen, is het verschil tussen ondernemers die succesvol zijn en degenen die dat niet doen, het moeilijk om precies in kaart te brengen hoe je daar komt.

De magie van kortetermijnactieplannen plus langetermijnvisie

Wanneer je een kortetermijnactieplan combineert dat je krijgt door te doen wat hierboven is geschetst met een visiebord, kun je vaak echte magie gebruiken. De visie van het bord kan je helpen om door te gaan als je er geen zin in hebt en het actieplan geeft je die beurt voor een routebeschrijving die je nodig hebt om er te komen.

Vision-boards zijn geen stapelbedden, ze kunnen werken. Maar ze werken alleen als we elke dag opnieuw de uiterste inspanning doen om uw visie waar te maken.


Video Van De Auteur: DOELEN stellen, MINDMAP maken én mijn PERSOONLIJKE doelen! - Annic van Wonderen

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Beste mechanische potloden voor 2019

✔ - Love Books? Waarom geen reseller van boeken worden?

✔ - Hoeveel kost het om te integreren in Canada?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!