Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Identificeer problemen in de supply chain voor kleine bedrijven

Kijk naar uw supply chain om de kosten te beheersen en de levering van klanten te verbeteren


Als u een eigenaar van een klein bedrijf bent, weet u hoe goed het concept van uw kleine bedrijf is. U weet dat u een geweldig product (of geweldige producten) heeft en u weet dat als meer klanten uw product (of producten) kochten, zij uw enthousiasme erover zouden delen.

Maar u weet ook dat u niet altijd op tijd naar de klanten verzendt die uw producten bestellen. En soms wilt u een bestelling verzenden, maar hebt u niet bij de hand wat u dacht dat u bij de hand had.

En dan, soms, zal uw boekhouder u vertellen dat uw balans rood is omdat het u meer kost dan u dacht om uw producten te maken, te inventariseren en te verzenden.

Wat hebben we hier?

  • Levering van de klant
  • Voorraad nauwkeurigheid
  • Prijs van goederen

En wat hebben ze gemeenschappelijk?

  • Bevoorradingsketen

Het optimaliseren van uw supply chain-management houdt in dat u de probleemgebieden in uw klantbezorging, de nauwkeurigheid van de voorraad en de kosten van goederen identificeert. Op die manier kunt u problemen veroorzaken en tegenmaatregelen implementeren om te voorkomen dat ze zich opnieuw voordoen.

Levering door de klant

Sommige bedrijven houden geen rekening met klantenservice als onderdeel van supply chain management. Voor kleine bedrijven is het echter noodzakelijk dat de toeleveringsketen eigenaar is van de levering door de klant. De wc-papierindustrie beschrijft hun toeleveringsketen als "van boomstronk tot heup". Het "achterdeel" is de eindgebruiker (woordspeling bedoeld).

Als u uw klanten niet 100% van de tijd op tijd levert, weet u dan waarom dat is? Als je niet weet waarom, dan doet je supply chain dat en moet je het vragen.

Ervan uitgaande dat u de bestelling van uw klant op tijd wilt verzenden, bent u te laat omdat:

  • Uw klant heeft zijn bestelling te laat geplaatst
  • Uw klant heeft zijn bestelling op tijd geplaatst, maar u heeft deze niet tijdig verwerkt
  • Je dacht dat je product had verzonden, maar dat deed je niet
  • U dacht dat u het product had verzonden, maar het bleek defect te zijn
  • Uw leverancier moest producten aan u leveren, dus u kon het naar uw klant verzenden, maar uw leverancier was te laat

Het beheren van de doorlooptijden van uw supply chain kan een lange weg zijn in het oplossen van uw tijdige leveringsproblemen.

Doorlooptijden

Als u zendingen op tijd van uw leveranciers wilt ontvangen, moet u weten hoe lang het duurt voordat uw leverancier uw bestelling ontvangt, verwerkt en uw bestelling de deur uit stuurt.

Voeg aan die doorlooptijd de tijd toe die nodig is om uw bestelling naar u te verzenden, te verzenden, te verzenden of anderszins te transporteren.

Dan - hoe lang duurt het voordat u ontvangt, inspecteert en waarde toevoegt aan dat product. Dat is uw interne doorlooptijd.

Tot slot, hoe lang duurt het voordat u de bestelling van uw klant ontvangt, verwerkt en vervolgens naar de deur verzendt?

Het begrijpen, beheren en handhaven van al die doorlooptijden kan de tijdige leveringsprestaties van uw bedrijf aanzienlijk verbeteren. Als het u zes weken kost om uw product van end-to-end door uw supply chain te leiden en u heeft niets op voorraad, beloof dan niet dat uw klanten ze volgende week kunnen verzenden.

Voorraadnauwkeurigheid

Uw leveringen aan uw klanten kunnen te laat zijn omdat u dacht dat u producten had om te verzenden, maar toen u naar hen op zoek was, kon u ze niet vinden. Als dat het geval is, hebt u een probleem met de voorraadnauwkeurigheid. En supply chain is hier om te helpen.

Voorraadnauwkeurigheid kan drastisch worden verbeterd (en inderdaad op 100 procent zijn) door regelmatige fysieke voorraadtellingen en een cyclustelprogramma te implementeren. Een telling van de fysieke voorraad betekent dat u alle voorraadtransactieactiviteit (ontvangsten, zendingen, enz.) Afsluit en elk afzonderlijk voorraaditem meetelt. Vergelijk dat dan met wat uw systeem of records u vertellen dat u dacht dat u had. En verzoen de verschillen. Je moet dit minstens één keer per jaar doen.

Cyclustelling is een programma waarin u elke dag enkele belangrijke items telt. Door regelmatig belangrijke (en verschillende) items te tellen, kunt u uw voorraad nauwkeurig houden zonder al te veel resources te besteden. Cycle-counting helpt ook om het aantal items te verminderen dat moet worden afgestemd wanneer u uw jaarlijkse fysieke inventaris uitvoert.

En het allerbelangrijkste is dat fysieke inventarisaties en cyclustellingen ervoor zorgen dat wanneer u een product naar de klant gaat verzenden, u het daadwerkelijk bij de hand hebt.

Prijs van goederen

Supply chain staat aan de frontlinie van het beheren van de kosten van uw bedrijf. Als u een artikel aanschaft voor $ 10 en u verkoopt het voor $ 15, denkt u misschien dat u een winst van $ 5 maakt. Maar uw supply chain zal u de waarheid vertellen.

De $ 10 vertegenwoordigt een deel van uw kosten van goederen. U moet deze producten ook verzenden, opslaan, inspecteren en verzekeren. Er kunnen ook douanerechten bij betrokken zijn. En dus kan die winst van $ 5 veranderen in een winst van $ 2 of $ 3. En de winst is waar u uw geld krijgt om te betalen voor meer voorraad, uw werknemers te betalen, uw rekeningen te betalen en, als er nog geld over is, betaalt u zichzelf.

Uw supply chain kan samenwerken met uw leveranciers om te onderhandelen over die $ 10 tot $ 9 of $ 8. Die kosten van goederenvermindering kunnen helpen voorkomen dat de prijzen naar uw klanten stijgen, houden uw kleine onderneming concurrerend en helpen uw kleine onderneming te gedijen.


Video Van De Auteur: Tony Robbins's Top 10 Rules For Success (@TonyRobbins)

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe beschermen Net Zero Homes het milieu)?

✔ - Hoe te zien of houten pallets veilig zijn voor het maken van crafting

✔ - Dekking voor computers en gegevens in het kader van een commercieel eigendommenbeleid


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!