Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Kansen identificeren op nieuwe potentiële markten


Potentiële markten zijn het belangrijkste onderdeel van de toekomstige groei van een bedrijf. Een potentiële markt is een groep consumenten die enige interesse toont in een marktaanbieding.
U bent misschien heel blij met de verkoop en prestaties die u vandaag hebt, maar dat betekent niet dat u genoeg potentiële markten voor de toekomst hebt. U kunt dit wijzigen door een beslissing te nemen om u te richten op de potentiële markt van uw bedrijf. Door u te richten op de potentiële markt verhoogt u uw marktaandeel voor vandaag niet; u zorgt ervoor dat uw marktaandeel in de toekomst toeneemt.

Potentiële marktdefinitie

Een potentiële markt is het deel van de markt dat u in de toekomst kunt vastleggen. Het omvat alle mensen die vandaag niet bij u kopen maar mogelijk klanten kunnen worden. Ze kunnen nieuwe producten kopen die u nog niet hebt gemaakt, of zij kunnen producten kopen die u later zult verbeteren of beter kunt marketen of merken.

Identificatie

Je moet de potentiële markt identificeren met je huidige publiek. Om dit te doen, moet je buiten het huidige publiek treden en op zoek gaan naar mensen die een bepaalde leeftijd, bepaald geslacht en een bepaalde sociaaleconomische status hebben en hun specifieke behoeften onderzoeken. U kunt kijken naar het uitbreiden van de groepen mensen waar u al aan verkoopt, of misschien vindt u een nieuwe klantengroep die u nooit eerder hebt overwogen. Een bedrijf dat alleen verkoopt aan de leeftijdsgroep 35-55 kan bijvoorbeeld beginnen met de verkoop aan de groep 18-34 met een nieuw of geüpgraded product.

Doel

De potentiële markt is iets waar je naar uitkijkt in de toekomst, en het is een markt die zeker je toekomstige geld zal verdienen als je erop gefocust bent. Je kunt echter geen geld verdienen zonder focus en je zult heel hard moeten nadenken over deze markt. Het is essentieel dat u nieuwe doelen stelt voor de toekomst. U kunt op uw huidige verkopen zitten, maar dat doet niets voor de toekomst. Het begrijpen van de potentiële markt bewijst dat je een toekomst hebt.

Aantal soorten

Er zijn oneindige soorten potentiële markten. U zult er elke keer een vinden als u met een nieuw type klant komt die u wilt verkopen, en u moet ervoor zorgen dat u aan al deze hebt gedacht voordat u verder gaat. Ga zitten met uw team en overweeg elk type persoon dat bij u zou kopen en laat niemand buiten. Terwijl je je gaat concentreren op de grootste groepen, probeer je nog steeds de kleinere te vangen.

Tijdsverbintenis

U moet veel tijd besteden aan het zoeken naar potentiële markten voor al uw producten en u moet elk jaar blijven zoeken naar nieuwe markten. Je kunt geweldige producten maken die een potentiële markt grijpen, maar je moet nog steeds nadenken over wat het volgende product zal zijn. Blijf zoeken met je team zodat je niemand mist, en er zal een tijd komen dat je elke doelmarkt hebt aangeboord die je hebt geïdentificeerd.

Uw potentiële markt bereiken

Zodra u een potentiële markt hebt geïdentificeerd, is de sleutel om op het juiste moment de juiste boodschap aan de juiste persoon te sturen.

Zodra u ze heeft geïdentificeerd, moet u ook bepalen hoe u een verbinding met hen kunt maken. Wat zijn bijvoorbeeld gemeenschappelijke demografische gegevens waarmee u kunt achterhalen waar u ze kunt vinden?

Nu u deze twee dingen in gedachten heeft, berichten wilt verzenden en een verbinding tot stand wilt brengen, moet u uw marketing afstemmen op die potentiële markt. Het vereist niet alleen de juiste berichten, maar ook de juiste marketingkanalen en media. U wilt ook uw marketingbudget identificeren om ervoor te zorgen dat dit het meeste effect heeft. Het aanboren van nieuwe potentiële markten vereist veel gedegen en planning.


Video Van De Auteur: Zeitgeist Moving Forward [Full Movie][2011]

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Waarom consumenten kopen wat ze kopen

✔ - Verkoop- en operationele planning: een overzicht

✔ - Voordelen van deelname aan een handelsvereniging


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!