Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Het effect van Big Business op City Infrastructure: de zaak van Amazon


De vraag of grote bedrijven moeten worden aangemoedigd om binnen een stad uit te breiden of om daar te verhuizen, is vaak een hot-button kwestie. Het roept vragen op over de positieve of negatieve effecten die het zal hebben op de lokale infrastructuur en economie. Laten we het probleem onderzoeken vanuit de context van Amazon's groei in Seattle, evenals met betrekking tot de recente aankondiging dat het zijn nieuwe hoofdkwartier 2 en naar schatting 50.000 nieuwe banen zal verdelen onder Long Island City, gelegen in Queens, NY en Crystal City, Virginia (Nationaal Landing), gelegen in de buurt van Washington DC.

De infrastructuur van een stad omvat de fundamentele faciliteiten en diensten die nodig zijn om zijn economie te laten functioneren. Typische infrastructuuronderdelen zijn watervoorziening, riolering, elektriciteitsnet en telecommunicatie. Ze omvatten ook vervoersverbeteringen zoals wegen, bruggen en tunnels. De beschikbaarheid van een goede infrastructuur kan een belangrijke onderhandelingsfiche zijn voor steden die een grote onderneming willen lokken om zich daar te vestigen.

Tegelijkertijd kan de vestiging van een nieuw bedrijf de bestaande infrastructuur benadrukken en tot bezorgdheid leiden, vooral als het al ontoereikend is, zelfs voordat het nieuwe bedrijf arriveert. Tegenstanders van bedrijfsverplaatsingen beweren vaak dat de introductie van het nieuwe bedrijf zal leiden tot meer congestie en een grotere belasting van infrastructuursystemen - waardoor het nog erger wordt. Aan de andere kant beweren aanhangers van grote bedrijven die naar hun stad verhuizen dat het creëren van nieuwe banen en een verhoogde belastingsbasis een win-winsituatie voor de stad zal zijn.

Nieuwe banen zullen worden gecreëerd en hogere belastinginkomsten zullen betalen voor noodzakelijke infrastructuurupgrades die zowel het publiek als andere bedrijven ten goede zullen komen.

De impact van Amazon op Seattle

Tegen 2018 stelde Amazon meer dan 45.000 mensen tewerk in Seattle, tegen 5.000 werknemers in 2010. Volgens onderzoek heeft die groei geresulteerd in de creatie van nog eens 50.000 banen buiten het bedrijf.

Hoewel het scheppen van banen en vooral hoogbetaalde banen in verband met de hightech-sector een zegen voor de stad was, heeft het de infrastructuur behoorlijk belast. Resultaten die verband houden met de groei van Amazon omvatten:

  • Langere pendelen en verkeerscongestie. Mega pendelt - een pendelen van 90 minuten of meer elke richting naar werk is een toenemende realiteit geworden. Het volume van mega-pendelverkeer is de laatste zeven jaar met bijna 80 procent toegenomen, volgens één bron. Een ander rapport vermeldt dat het aantal supercommutaties in Seattle tussen 2005 en 2016 met 65,9 procent is toegenomen.
  • Verhoogde huizenprijzen. Huizenprijzen in Seattle zijn in de afgelopen zes jaar verdubbeld. Een ding dat Seattle goed had, was om delen van de stad opnieuw in te delen om een ​​hogere bevolkingsdichtheid mogelijk te maken, waardoor een deel van de druk op de woningvoorraad werd verminderd.
  • Spinoff-detailhandel: De Downtown Seattle Association heeft geschat dat er ongeveer 2.000 nieuwe bedrijven zijn gecreëerd in het South Lake Union-gebied rond de Amazon campus, waaronder veel restaurants. De investeringen van het bedrijf in Seattle van 2010 tot 2016 hebben 38 miljard dollar toegevoegd aan de economie van de stad.
  • Verhoogd menselijk kapitaal: Spannende technologiebedrijven als Amazon trekken hooggeschoolde werknemers om in de stad te wonen. Een dergelijke instroom resulteert in een hightech talentenpool die andere bedrijven heeft geprofiteerd en resulteerde in nieuwe tech startups.

Overwegingen bij National Landing HQ2

De eerste reactie op de noordelijke campuslocaties van Virginia (gezamenlijk bekend als National Landing) was overwegend positief, met een aantal voorspelbare zorgen uitgedrukt over mogelijke druk op infrastructuur. Volgens CNBC: "Lokale bewoners anticiperen op een instroom van banen die de gemeenschap ten goede zullen komen, maar zijn bang voor zwaar verkeer en een onnodige belasting van de infrastructuur."

De bestaande infrastructuur was zelfs cruciaal voor het besluit van Amazon om een ​​deel van zijn hoofdkwartier in National Landing te vestigen. Het bevindt zich op slechts 3,2 km van de nationale luchthaven Ronald Reagan en op minder dan een uur van de internationale luchthaven Dulles, met gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer. Een voetgangersbrug van $ 30 miljoen was reeds aangekondigd tussen Crystal City en Reagan National Airport voorafgaand aan het bod van Amazon.

Ter ondersteuning van het Amazonebod kwam Virginia overeen om verbeteringen aan te brengen in nabijgelegen metrostations. Bovendien zal route 1, momenteel een hogesnelheidsweg, worden omgezet in een "stedelijke boulevard" voor een bedrag van $ 250 miljoen, waardoor het gebied veel meer voetgangersvriendelijk is. Het doorvoerbussysteem krijgt ook een boost.

Long Island City HQ2 Infrastructuur Hoogtepunten

Op het eerste gezicht lijkt de deal een goede deal voor de staat. De operatie van Amazon in LIC genereert 27,5 miljard dollar aan staatsinkomsten en stadsinkomsten over 25 jaar, een 9: 1 verhouding tussen inkomsten en subsidies ontvangen door de retailgigant. De staat voorspelde ook de creatie van 107.000 directe en indirecte banen, evenals 1.300 banen in de bouw. Amazon zal gebruik maken van het PILOT-programma (betaling in plaats van belasting) van de New York City om lokale infrastructuur te financieren, geschat op $ 600 tot $ 650 miljoen in 40 jaar.

De oppositie tegen HQ2 van Long Island City (LIC) leek meer vocaal dan in Crystal City, met angst voor vastgoedspeculatie en bezorgdheid over wijkgentrificatie en ontheemding. Ondertussen zijn het overbevolkte transportsysteem en de verouderende watervoorziening en het rioleringssysteem al belast, waardoor de druk op de toegevoegde infrastructuur toeneemt.

"... we kunnen geen giveaway van deze omvang ondersteunen, een proces dat community-review omzeilt door het gebruik van een GPP [General Project Plan] of de onvermijdelijke stress op de infrastructuur van een community die al tot het uiterste is uitgerold," Council Member Jimmy Van Bramer en State Senator Michael Gianaris zei in een release kort na de aankondiging van Amazon.

De stad heeft onlangs echter $ 180 miljoen toegezegd om de infrastructuur in LIC op te krikken, inclusief $ 95 miljoen voor riool- en waterverbeteringen.

Big Business naar uw stad vragen: dingen om te overwegen

Hier zijn enkele van de tips van de Amazon HQ2-casestudy:

  1. Begrijp de impact van de instroom van nieuwe werknemers op de bestaande infrastructuur, plan nauwkeurig de benodigde verbeteringen en plan hoog. Vergeet niet dat de banengroei in Seattle de prognoses voor de jaren ruimschoots overtrof. Een echt succesvolle deal biedt een algehele verbetering van de infrastructuur op de langere termijn.

  2. Waar infrastructuur al zo veel mogelijk wordt belast, zoals in LIC, is er meer publieke oppositie, tenzij duidelijk is hoe de infrastructuur voor iedereen zal verbeteren. Bezorgdheid kan ook worden gemitigeerd door effectieve community-outreach, hoewel de tijd die het kost om het uit te voeren, voor een snelgroeiend bedrijf een dealbreak kan blijken te zijn.

  3. Samenwerking tussen verschillende overheidsniveaus is cruciaal. In New York zetten Bill de Blasio en gouverneur Andrew Cuomo hun voortdurende vijandigheid uit om een ​​deel van de HQ2-deal te winnen.

  4. De keuze voor een stedelijke of voorstedelijke locatie zal een grote impact hebben op de infrastructuurconversatie. Amazon heeft, in tegenstelling tot andere bedrijven, geprobeerd te verhuizen in een stedelijke omgeving. In Seattle woont en werkt 20 procent van de Amazon-werknemers in dezelfde postcode, zodat lopen of fietsen aan het werk kan. Uiteindelijk leiden bewegingen zoals die van Amazon tot een hogere bevolkingsdichtheid, het weghalen van mensen uit auto's en, indien gepland, tot het maken van goedkopere steden in de toekomst.


Video Van De Auteur: How Big Oil Conquered the World

Gerelateerde Artikelen:

✔ - De do's en don'ts van het verkopen van defecte items op eBay

✔ - Essential Time Management Tips voor advocaten

✔ - Hoe Paragraaf 8 Voucherbedragen bepaalt


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!