Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Het belang van de C.L.U.E. Rapport in onroerend goed

Het hebben van dit document kan cruciaal zijn in een vastgoedtransactie


Het leven lijkt elk jaar ingewikkelder te worden en dit is vooral evident bij transacties met onroerend goed. U had zelfs 20 jaar geleden geen echtheidsongeval in een koopcontract nodig. Natuurlijk zorgde de geldschieter ervoor dat er vóór de financiering een beleid bestond, maar kopers en verkopers hebben er niet veel over nagedacht.

Tijden veranderen

Verzekeraars zijn sindsdien schichtig geworden door zaken als schimmel en asbest. Kopers kunnen er niet langer op rekenen dat de dekking van de huiseigenaar vanzelfsprekend is. Misschien vindt u dat het huis dat u wilt, niet te verzekeren is of dat u dure kosten moet dekken als het huis een klachtengeschiedenis heeft, vooral met risicovolle problemen zoals schimmel.

Nu we hebben verzekeringsongevallen in contracten nodig. Kopers willen hun serieuze geld terug kunnen krijgen als er een verzekeringsverrassing is. om maar te zwijgen van het feit dat ze niet argeloos willen verhuizen naar een huis met een groot probleem dat gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Het moeilijke deel van de vergelijking is dat de wortel van verzekeringsproblemen net zo eenvoudig kan zijn als een eigenaar die het leuk vindt om verzekeringsclaims in te dienen. Ze heeft in de loop van de jaren misschien meer claims ingediend dan verzekeraars graag willen zien... en de koper wordt er uiteindelijk voor gestraft.

Dit is waar een C.L.U.E. rapport kan erg handig zijn. Het geeft u de verzekeringsgeschiedenis van een woning voordat u beslissende stappen om te kopen.

Informatie verstrekt door een C.L.U.E. Verslag doen van

Een rapport van Integrale verliezen Underwriting Exchange (C.L.U.E.) bevat de data van eventuele claims en de betrokken verzekeringsmaatschappijen.

Het geeft ook aan welk type beleid of beleid van kracht was en of het verlies te maken had met een catastrofe zoals een orkaan. Het citeert de locatie van het verlies - was het onroerend goed of niet? - evenals het betaalde bedrag en de oorzaak van het verlies.

Tijdsperioden bedekt door een C.L.U.E. Verslag doen van

C.L.U.E. rapporten gaan vijf jaar terug in de geschiedenis van een woning. Het is standaard in de industrie om verliezen van meer dan vijf jaar oud te zuiveren.

Wie kan het rapport bestellen?

Alleen de eigenaar van een woning of een verzekeraar kan een C.L.U.E. verslag doen van. Het verzoek moet afkomstig zijn van de verkoper / eigenaar van de accommodatie als u de koper vertegenwoordigt.

Meldingen voor een hoofdverblijf kunnen op het internet worden besteld. De aanwijzing. rapport is nu onderdeel van LexisNexis. Meldingen voor vakantie- of huurwoningen moeten per post worden aangevraagd.

Het belang van het rapport bij een onroerendgoedtransactie

EEN IDEE. rapport kan verliesinformatie verstrekken waardoor een koper de aankoop van een huis kan heroverwegen. Als er een verlies was geleden als gevolg van waterschade en schimmel, zou de koper de deal kunnen doorgeven omdat het duur of zeer moeilijk zou kunnen zijn om een ​​verzekering op het terrein verderop te krijgen.

C.L.U.E. Kosten rapporteren

Consumenten hebben recht op één gratis C.L.U.E. rapport elk jaar. Aanvullende rapporten kunnen worden besteld voor elk $ 19,95. De meeste vastgoedprofessionals zouden deze uitgave aanbevelen aan hun kopers of zelfs aan verkopers, rekening houdend met het belang van de informatie die deze biedt.

Het voordeel voor verkopers

Het is nog maar één manier om potentiële kopers het vertrouwen te geven om door te gaan met een aankoop als uw verkopersklant dit document heeft met een overzichtelijke gezondheidsverklaring voor zijn huis. Het rapport kan zelfs problemen onthullen waarvan de verkoper niet op de hoogte was als hij de woning in de afgelopen vijf jaar had gekocht en geen C.L.U.E. bestelde. rapport op het moment.

Het voordeel voor kopers en hun agenten

De extra bescherming die uw koper krijgt voor de kleine kosten van het rapport is van onschatbare waarde. Je verzekeringsmaatschappij voor fouten en omissies zal ook van je houden.

Werk eerder, niet later

Verkrijg de C.L.U.E. melden en zo vroeg mogelijk in het proces een aanvraag voor een verzekering indienen. Elke koper moet voorzichtig zijn om snel dekking aan te vragen nadat een contract is ondertekend door beide partijen.

Het doel is om een ​​goedkeuring te krijgen of het slechte nieuws te ontvangen voordat je te ver in de transactie komt en kosten maakt.


Video Van De Auteur: Century of Enslavement: The History of The Federal Reserve

Gerelateerde Artikelen:

✔ - 6 Manieren om Ebay's beste aanbod te optimaliseren en de omzet te verhogen

✔ - Grootste wereldwijde retailbedrijven in Afrika

✔ - Kennismaking met advertentietariefkaarten


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!