Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Inkomende en uitgaande leveringen in SAP


Voor de meeste bedrijven is het inkomende en uitgaande leveringsproces van vitaal belang voor de logistieke operatie. De aanschaf van materialen moet gebeuren op de faciliteit op de vervaldatum van de levering, zodat ze beschikbaar zijn voor de productie van eindproducten. De levering van afgewerkte goederen aan klanten is net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat de klant de hoogst mogelijke klantenservice heeft. In SAP omvat de inkomende logistieke functionaliteit binnenkomende zendingen, inkomende zendingen en goederenontvangsten.

De functionaliteit voor uitgaande logistiek omvat het verzamelen en verpakken van materialen, evenals de levering van uitgiften en goederen.

Inbound logistiek

Het is belangrijk voor bedrijven om volledig zicht te hebben op hun inkomende logistieke functie. Als het logistiek management kan zien welke inkomende zendingen aankomen, kunnen ze plannen dat de juiste middelen op de juiste momenten beschikbaar zijn, zodat materialen tijdig worden gelost zonder een knelpunt te veroorzaken bij het ontvangstdok. Het inkomende logistieke proces in SAP begint wanneer inkooporders bij de leverancier worden verwerkt en een geavanceerde verzendkennisgeving (ASN) wordt teruggestuurd.

Wanneer een ASN wordt ontvangen, kan dit ertoe leiden dat een inkomende levering in SAP wordt aangemaakt. De levering bevat informatie over de leverancier, de artikelen, te verwachten hoeveelheden en de leveringsgegevens.

De bezorgingsmonitor wordt gebruikt om open en voltooide zendingen weer te geven en te verwerken. Het is een enkele lijst die gemakkelijk kan worden herzien. Het toont leveringen die moeten worden gepickt of weggehaald en creatie van overboekingsopdrachten, leveringen waarvoor gepickte hoeveelheden of opslagvoorraden moeten worden bevestigd, en procesleveringen die verschuldigd zijn voor goederenontvangst.

Goederenontvangsten worden gebruikt om de artikelen vast te leggen die van een leverancier zijn ontvangen en die zijn verzonden met behulp van de informatie van een bestelling. De goederenontvangst is belangrijk omdat de artikelen in voorraad worden geplaatst, de voorraadniveaus worden bijgewerkt en de artikelen in het productieproces kunnen worden gebruikt. Als een artikel in de voorraad is ontvangen, wordt de waarde van het artikel geboekt op de bedrijfsaccounts. Het goederenontvangstproces kan worden geactiveerd vanaf het document voor inkomende aflevering dat zich al in het systeem bevindt of een handmatig gecreëerd goederenontvangstdocument als er geen inkomende levering bestaat.

Uitgaande logistiek

De uitgaande logistiek geeft zichtbaarheid aan de uitgaande leveringen, waardoor gedetailleerde planning voor verpakking en verzending mogelijk is. Wanneer klanten artikelen van een bedrijf bestellen, worden verkooporders gecreëerd en wordt het uitleveringsdocument gegenereerd om het picken, verpakken en uiteindelijke goederenafgifte van de artikelen te vergemakkelijken wanneer ze bij de klant worden afgeleverd. Wanneer het uitleveringsdocument wordt aangemaakt, kan het worden bekeken met behulp van de bezorgingsmonitor.

Het picking-proces omvat het verplaatsen van artikelen uit een opslaglocatie in een magazijn en het rangschikken van de hoeveelheid in een pickgebied waar de artikelen worden verpakt en vervolgens naar een klant worden verzonden. Het selecteren van artikelen kan een geautomatiseerd onderdeel zijn van het uitleveringsproces of het kan handmatig worden uitgevoerd als dat nodig is. Wanneer het magazijnpersoneel het orderpicken voltooit en het naar het verzamelgebied heeft gebracht, kunnen ze het uitleveringsdocument bijwerken om aan te tonen dat het picken is voltooid. De zending kan naar de klant worden verzonden met behulp van een logistiek bedrijf, zoals FedEx of UPS, of door voertuigen van het bedrijf te gebruiken.

Zodra de artikelen de faciliteit hebben verlaten, is het verzendproces voltooid en kan de goederenafgifte vervolgens worden geboekt.

Het goederenafgifteproces triggert een aantal gebeurtenissen die plaatsvinden in het SAP-systeem. Aanvankelijk wordt de inventarisvoorraad verminderd door de verzonden hoeveelheid en worden de financiële details geboekt naar de balansrekeningen.


Video Van De Auteur: The Great Gildersleeve: House Hunting / Leroy's Job / Gildy Makes a Will

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe S-bedrijven belastingen betalen

✔ - Hoe dien ik mijn inkomstenbelastingen in en betaal ik ze?

✔ - Hoe wordt u betaald door klanten?


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!