Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Verhoog uw bedrijfsactiviteiten door strategische partnerschappen te ontwikkelen


In het bedrijfsleven is het belangrijk om jezelf op één lijn te brengen met strategische allianties. Deze week ontving ik bijvoorbeeld een telefoontje van iemand die op zoek was naar marketingadvies. "Laura, ik heb een bedrijf met een kleine mailinglijst van ongeveer 2000 mensen. Deze lijst is opgesplitst in twee groepen - een daarvan is degene die ons product hebben gekocht en de andere zijn degenen die nog geen interesse hebben aangeschaft maar interesse hebben in een wedstrijd die we liepen. Wat kan ik doen met deze lijst? "

Hoewel het bedrijf een interessant product heeft, is het maar één product. Dus hoe kunnen we deze lijst op de markt brengen? Meer dan waarschijnlijk de mensen die het artikel hebben gekocht en op dit moment geen extra exemplaar nodig hebben.

Veel kleine bedrijven bevinden zich in dezelfde situatie, ze bieden één product of één service en hebben niet de tijd om nieuwe aanbiedingen te maken. Wat doet u dan met de lijsten die u hebt verzameld?

Het antwoord is gemakkelijker dan je denkt, je vindt andere bedrijven die dezelfde doelgroep aanspreken als jij, maar geen directe concurrenten zijn.

Voorbeeldscenario's

Stel dat u zich bijvoorbeeld specialiseert in het huren van bruidsjurken - uw lijst is gegroeid en u krijgt fantastische verwijzingsactiviteiten, maar hoe kunt u inkomsten genereren van eerdere klanten. U vindt een andere leverancier of handelaar die zich richt op dezelfde doelmarkt. Neem bijvoorbeeld een fotograaf of cateringservice. Uw lijst zou interessant voor hen zijn en hun lijst zou interessant voor u kunnen zijn. Hoewel, de timing zou de sleutelfactor zijn in deze situatie.

Laten we een ander scenario bekijken. Je bent gespecialiseerd in het verkopen van kunst. Het kunstwerk dat u verkoopt, heeft een specifieke doelmarkt. Het zijn professionals met een inkomen van $ 150.000 tot $ 300.000 per jaar. De stukken die u verkoopt zijn zeer zeldzaam en hebben daarom een ​​hoog prijskaartje. Terwijl u uw klanten continu op de markt brengt en van terugkerende zaken geniet, wilt u een aantal nieuwe vooruitzichten. Hoe zit het met het vinden van een binnenhuisinrichting die geïnteresseerd is in joint venturing met jou. Het is een win-win. Jullie wisselen allebei lijsten uit en sturen een speciaal aanbod naar de cliënten van de binnenhuisarchitect, en zij doet hetzelfde.

U kunt ook gewoon een speciaal aanbod maken en de reclame- en marketingkosten delen.

Vragen om te stellen

De sleutel is te weten wie uw doelmarkt is. Ontdek wie ze zijn:

  • Hoe oud zijn zij?
  • Wat is hun inkomen?
  • Wat zijn hun beroepen?
  • Welke andere interesses hebben ze?

Als u niet het antwoord op deze vragen heeft, is het tijd om een ​​marktonderzoek uit te voeren en deze informatie te achterhalen. Door het niet te hebben, mist u kansen die uw inkomsten zouden kunnen vergroten en uw nieuwe bedrijf tegen minimale kosten kunnen stimuleren.

Als je de bovenstaande informatie hebt verzameld, is het tijd om wat te brainstormen. Wie verkoopt er nog meer aan deze mensen? Welke andere bedrijven om mij heen hebben dezelfde doelmarkt?

Neem vervolgens de telefoon op en neem contact op met deze bedrijven. Vraag hen of zij geïnteresseerd zijn in een joint venture met u en een win-win zakelijke situatie creëren. Als ze nee zeggen, tijd om verder te gaan met de volgende. Er zullen sommigen zijn die niet geïnteresseerd zijn - maar, om eerlijk te zijn, je vindt meer dat wel zijn.


Video Van De Auteur: Microsoft on Trust, Privacy and the GDPR

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Bedrijfswaardeverklaring als onderdeel van het bedrijfsplan

✔ - Hoe het kapitaalaccount van een bedrijfseigenaar werkt

✔ - Effectiever verschijnen voor de rechtbank


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!