Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Onafhankelijk restaurant succes met groepsinkoop

Meer koopkracht voor onafhankelijke restaurants


Een groepsaankooporganisatie of GPO is een organisatie die de koopkracht van haar individuele leden bundelt om zo de best mogelijke prijzen en kwaliteit voor producten en diensten te krijgen. De meeste mensen zouden bekend zijn met het idee van groepsaankopen van plaatsen zoals Costco en hun verzekeringsmaatschappijen. Beide industrieën gebruiken de praktijk om goederen en diensten van de hoogste kwaliteit te krijgen terwijl ze hun kosten zo laag mogelijk houden.

Het duurde niet lang voordat de grote nationale ketenrestaurants hun eigen GPO's gingen vormen om hen te helpen bij al hun aankopen van voedselartikelen tot het schoonmaken van chemicaliën tot toiletpapier. De gecombineerde macht van alle koopkracht van hun individuele franchisenemers stelde hen in staat om hard te onderhandelen met leveranciers - gunstige prijzen en first-in-line levering wanneer leveringen kort waren, naast andere voordelen.

Het verstrekken van winstgevende oplossingen voor kleine restaurants

Ondertussen hadden onafhankelijke restaurants tot voor kort niets zoals dit en waren (en veel nog steeds) betalen significant hoger voor exact dezelfde items. Het laag houden van kosten is van cruciaal belang voor het succes van restaurants.

Het was deze ongelijkheid die het leven schonk aan mijn bedrijf: in 1998 wisten mijn vader en ik dat we een groepsaankooporganisatie wilden starten voor onafhankelijke restaurants in Rochester, NY, en in voorbereiding gingen we zitten en voerden gesprekken met tientallen onafhankelijke restaurants eigenaren om met een oplossing te komen. Uiteindelijk kwamen de eigenaren die we ontmoetten overeen om hun middelen te bundelen en lanceerden we de Dining Alliance.

Na 12 jaar en meer dan 14.000 locaties in het hele land en hoge concentraties leden in Atlanta, Boston, Buffalo, Baltimore, Houston, Pittsburgh, Phoenix, Rochester, Saratoga Springs / Albany, Seattle, Syracuse en Washington DC, hoor ik altijd hetzelfde: "Ik kan niet geloven dat ik dit nog nooit eerder heb gehoord."

(Sidenote: Dit is een geweldig voorbeeld van Storytelling Marketing om de unique selling propositie van Dining Alliance te illustreren.)

De voordelen van deelname aan een organisatie voor groepsinkoop

  • Bespaart tijd: Het volgen en vergelijken van prijzen, leveranciers en services is overweldigend voor de meeste onafhankelijke restaurants (meestal gedaan door de eigenaar / chef-kok). Dit is ongelooflijk tijdrovend en neemt de belangrijkste focus weg: klanttevredenheid.
  • Vechten voor de kleine kerel: Onafhankelijke restaurants hebben vaak een nadeel ten opzichte van de grotere ketens, zowel met een goede prijs als met de beste kwaliteit. De grote ketens hebben meer koopkracht en betere onderhandelingsmacht voor de prijs, toegang en kwaliteit. De grote jongens hebben hele teams van accountants en specialisten die hun bestedingen doen, en die teams brengen enorme koopkracht naar de onderhandelingstafel. GPO's combineren de middelen en kopen de kracht van veel onafhankelijken om een ​​goed bemande en sterke onderhandelingseenheid voor hun voordeel te creëren op een lijn met de 'grote jongens'.

  • Concurrerende voorsprong: Bij Dining Alliance streven we ernaar op de hoogte te blijven van voedseltrends en lanceringen van nieuwe producten en we adviseren onze leden hierover ruim van tevoren; we laten ze bijvoorbeeld weten zodra we horen dat er nieuwe manieren zijn om bepaalde soorten rundvlees te gebruiken of andere interessante menu-toevoegingen waar onze leden misschien in geïnteresseerd zijn. En met grote gebeurtenissen zoals een grote droogte die van invloed is op grondstoffen zoals maïs en tarwe, we houden onze leden op de hoogte van wat er te kort komt, wat er gaat gebeuren met prijzen, en hoe je je voorbereidt en het hoofd biedt.

  • Vertrouwen en veiligheid: Met enorme schrik en terugroepingen, zoals de salmonella in slaramp van een paar jaar geleden, is het belangrijker dan ooit dat restauranteigenaars hun voorraden kunnen traceren. Dining Alliance-leden ondertekenen alleen overeenkomsten met leveranciers die traceerbaarheid hebben. Ook maken we er ons beleid van om de restaurants als 'named verzekerde' op te nemen in de verzekeringscontracten van de distributeurs, iets waarvan de meeste restaurants niet weten dat ze het kunnen doen.
  • Het is een tweerichtingsstraat: De voordelen zijn nauwelijks beperkt tot de restaurants. Leveranciers die samenwerken met een groepsaankoop krijgen honderden, zoniet duizenden nieuwe klanten en kunnen grote contracten afsluiten met minder verkooptijd.

4 Tips bij het selecteren van een restaurant-GPO

  1. Zorg ervoor dat u een lokale vertegenwoordiging hebt. Werkrelaties met lokale verkopers en vertegenwoordigers op de grond zijn van cruciaal belang om producten en prijzen van de beste kwaliteit te garanderen. Maar afgezien van kwaliteit en besparingen is het beste deel misschien het gevoel van gemeenschap dat komt door lokaal te werken.
  2. Zorg ervoor dat uw organisatie haar leden helpt aanwezig te zijn in lokale Restaurant Weeks, Taste of's en andere locale-specifieke evenementen. Deze hebben grote waarde bij het opbouwen van een aanwezigheid, merk en klantenloyaliteit.

  1. Ga na of uw groepsbeleidsobject werkt op basis van betalen voor uitvoering. Dit model helpt u ervoor te zorgen dat u de beste deals en kwaliteit krijgt met GEEN uit uw zak betaalde kosten.
  2. Biedt uw groepsbeleidsobject u een combinatie van besparingsmogelijkheden zoals kortingen, afwijkingen, cost plus-programma's en hoog-lage contracten?

Het komt neer op

Onafhankelijke restaurants die willen groeien, moeten niet alleen kijken naar inkoop via een groepsbeleidsobject, maar moeten ook alle tips en trucs kennen om de kosten laag te houden en klanten te laten genieten.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Leuke citaten en woordspelingen over supermarkten

✔ - Macy's Stores gaan failliet

✔ - Wacht Stations- All About Restaurant Wacht Stations


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!