Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Een voertuig verzekeren voor een aangegeven bedrag


Wanneer de waarde van een voertuig moeilijk te beoordelen is, kan het voertuig verzekerd zijn op een aangegeven hoeveelheid basis. In dit artikel wordt uitgelegd wat de vermelde hoeveelheid betekent en hoe deze verschilt van de overeengekomen waarde en de werkelijke contante waarde. Het volgende voorbeeld laat een typische situatie zien waarin de vermelde dekking van bedragen kan worden gebruikt.

Voorbeeld

U bezit Paramount Produce, een groothandelsleverancier van groenten en fruit. U hebt zojuist een grote vrachtwagen gekocht die u wilt gebruiken voor het transporteren van producten. De truck is 25 jaar oud maar heeft een gloednieuwe motor. Het heeft ook nieuwe remmen, nieuwe banden en een nieuw hefinrichting.

Je hebt een aanzienlijke som geld in de truck gestoken en je wilt je investering beschermen. U neemt contact op met uw verzekeringsagent en vraagt ​​haar de truck aan uw commercieel autobeleid toe te voegen. U vertelt uw agent dat u de truck wilt verzekeren voor autoverzekering, uitgebreide dekking en aanvaringsdekking.

Uw agent belt u de volgende dag op met slecht nieuws. Uw autodrager is terughoudend om het voertuig te verzekeren voor fysieke schade. De verzekeraar beweert dat de waarde van de truck te moeilijk is om te beoordelen gezien de leeftijd van het voertuig en de upgrades die u hebt gemaakt. Uw verzekeraar biedt u echter een concessie aan. Het verzekert de truck van fysieke schade op een aangegeven hoeveelheid basis.

Aangegeven goedkeuring van de bedragen

Het aangegeven bedrag wordt doorgaans verstrekt wanneer de waarde van het verzekerde voertuig moeilijk vast te stellen is. Vrachtwagens (met name oudere modellen) worden vaak op deze manier afgedekt. Antieke auto's worden ook gedekt op een aangegeven bedragbasis onder een commercieel autobeleid.

Een voertuig is gedekt op een aangegeven basisbedrag door middel van een goedkeuring die aan uw polis is gehecht. U (verzekeringnemer) bepaalt de waarde van het voertuig. Deze waarde wordt vervolgens in de endorsement vermeld als de limiet van de verzekering. De aangegeven dekking is onderhevig aan een eigen risico, dat wordt vermeld in de goedkeuring onder de limiet.

De vermelding van de aangegeven bedragen wijzigt de limiet van verzekeringsbepalingen in het commerciële autobeleid. Bij afwezigheid van de goedkeuring is de dekking van fysieke schade niet onderworpen aan een limiet. Als een gedekte auto wordt beschadigd door een gedekt risico, betaalt uw verzekeraar de kosten voor het repareren of vervangen van de beschadigde woning of de werkelijke contante waarde van de eigenschap, waarbij de kleinste waarde is.

Geen gegarandeerde limiet

Zoals hierboven vermeld, wordt de waarde die u toekent aan uw voertuig de limiet van de verzekering in de verklaring van de aangegeven hoeveelheid. Toch is het bedrag dat u ontvangt voor een verlies mogelijk minder dan het aangegeven bedrag.

Onder de aangegeven goedkeuring van de bedragen, is het meest dat uw verzekeraar betaalt voor een verlies bij een ongeval de minst van de volgende:

  1. Actuele contante waarde van het beschadigde eigendom;
  2. Kosten om het beschadigde eigendom te repareren of te vervangen; of
  3. Limiet van verzekering (vermeld bedrag) in de goedkeuring

Stel dat u de waarde van uw productvrachtwagen hebt berekend op $ 50.000. U hebt de vrachtwagen verzekerd via een uitgebreide dekking met een aftrekbaar bedrag van $ 1.000. Een tornado brult door de stad en vernietigt je truck. Uw verzekeraar verklaart de vrachtwagen total loss. Uw verzekeraar kan beslissen dat uw berekeningen van de waarde van de truck kloppen. Het betaalt je $ 49.000 (limiet van $ 50.000 minus het aftrekbare bedrag van $ 1.000).

Als alternatief kan uw verzekeraar beslissen dat de waarde die u aan uw truck hebt toegekend te hoog is. Uw verzekeraar bepaalt dat de werkelijke contante waarde van uw truck $ 35.000 is. Aangezien de werkelijke contante waarde ($ 35.000) minder is dan de verzekeringslimiet ($ 50.000), betaalt uw verzekeraar u slechts $ 34.000 ($ 35.000 minder dan $ 1.000).

Verschilt van goedgekeurde waarde

Als een methode voor het taxeren van onroerend goed, verschilt het vermelde bedrag aanzienlijk van de overeengekomen waarde. Wanneer onroerend goed wordt gewaardeerd op basis van overeengekomen waarde, komen u en uw verzekeraar het eens over de waarde van onroerend goed wanneer de dekking begint. Als het eigendom wordt beschadigd of vernietigd, wordt het verlies aangepast op basis van de overeengekomen waarde. Wanneer onroerend goed gewaardeerd op een aangegeven bedrag basis is beschadigd, wordt het verlies aangepast op basis van de aangegeven hoeveelheid alleen als dat bedrag is minder dan de werkelijke contante waarde van de eigenschap of de kosten of repareer het.

Gebruikt voor beoordelingsdoeleinden

De limiet van verzekeringen die wordt vermeld in de verklaring betreffende de gedeclareerde bedragen wordt voornamelijk gebruikt voor beoordelingsdoeleinden. Gewoonlijk worden de premies die in rekening worden gebracht voor dekking van fysieke schade op een vrachtwagen gebaseerd op de kosten van het voertuig toen het nieuw was. Onder de aangegeven goedkeuring van de bedragen is de premie in plaats daarvan gebaseerd op het vermelde bedrag (verzekeringslimiet). Het vermelde bedrag kan aanzienlijk lager zijn dan de nieuwprijs. De goedkeuring kan u dus geld besparen op premies voor fysieke schade.

Voordelen van de verzekeraar

Verzekeraars noemen twee voordelen van genoemde dekking voor de verzekeringnemer. Een daarvan is de mogelijke besparing op fysieke schadepremies. Een tweede voordeel is dat de goedkeuring u toestaat om voertuigen te verzekeren die u hebt aangepast op basis van hun werkelijke waarde. Dit is natuurlijk alleen een voordeel als u de waarde van uw voertuig nauwkeurig hebt berekend.

Een aangegeven dekking van het bedrag biedt een groot voordeel voor de verzekeraar. Als het voertuig een totaal verlies maakt, is de verzekeraar niet verplicht om de verzekeringslimiet te betalen (uw schatting van de werkelijke waarde van het voertuig). Integendeel, de verzekeraar kan zijn schatting van de werkelijke contante waarde van het voertuig betalen.


Video Van De Auteur: Kassa: Let goed op met oplaadkabels die niet van Apple zelf zijn

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat is een belastinghuis en waarom heb ik er een nodig?

✔ - QuickBooks voor kleine en middelgrote bedrijven

✔ - Voorbeelden van interne voicemail-begroeting


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!