Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Introductie tot strategisch supply chain management


Supply chain management werkt op drie niveaus: strategisch, tactisch en operationeel. Op strategisch niveau maakt het bedrijfsmanagement hoogwaardige strategische beslissingen in de toeleveringsketen die relevant zijn voor hele organisaties.

De beslissingen die worden genomen met betrekking tot de toeleveringsketen moeten de algehele bedrijfsstrategie weerspiegelen die de organisatie volgt.

De strategische supply chain-processen waarover het management moet beslissen, zullen de breedte van de supply chain beslaan. Deze omvatten productontwikkeling, klanten, productie, verkopers en logistiek.

Product ontwikkeling

Het hogere management moet een strategische richting bepalen bij het overwegen van de producten die het bedrijf moet produceren en aanbieden aan zijn klanten.

Naarmate productcycli rijpen of de verkoop van producten afneemt, moet het management strategische beslissingen nemen om nieuwe versies van bestaande producten op de markt te ontwikkelen en introduceren, het huidige productaanbod te rationaliseren of een nieuw gamma producten en diensten te ontwikkelen.

Deze strategische beslissingen kunnen de noodzaak omvatten om een ​​ander bedrijf te verwerven of bestaande bedrijven te verkopen. Bij het nemen van deze strategische beslissingen over productontwikkeling, zouden de algemene doelstellingen van het bedrijf de bepalende factor moeten zijn.

Klanten

Op strategisch niveau moet een bedrijf de klanten identificeren voor zijn producten en diensten. Wanneer het bedrijfsmanagement strategische beslissingen neemt over de te produceren producten, moeten ze vervolgens de belangrijkste klantensegmenten identificeren waar bedrijfsmarketing en -reclame op gericht zullen zijn.

Manufacturing

Op strategisch niveau bepalen productiebeslissingen de productie-infrastructuur en technologie die vereist is. Op basis van prognoses en verkoopramingen op hoog niveau moet bedrijfsmanagement strategische beslissingen nemen over hoe producten worden vervaardigd.

De beslissingen kunnen vereisen dat er nieuwe productiefaciliteiten worden gebouwd of dat de productie in bestaande faciliteiten wordt verhoogd. Als de algemene bedrijfsdoelstellingen echter ook betrekking hebben op de verplaatsing van industriële productie naar het buitenland, dan kunnen de beslissingen neigen naar onderaanneming en logistiek van derden.

Aangezien milieuaangelegenheden het bedrijfsbeleid in grotere mate beïnvloeden, kan dit van invloed zijn op strategische beslissingen in de toeleveringsketen met betrekking tot productie.

leveranciers

Het bedrijfsmanagement moet beslissen over het strategische supply chain-beleid met betrekking tot leveranciers. Het verminderen van de inkoopuitgaven voor een bedrijf kan direct betrekking hebben op een toename van de winst en strategisch zijn er een aantal beslissingen die kunnen worden genomen om dat resultaat te verkrijgen.

Door gebruik te maken van de totale aankopen van het bedrijf over veel bedrijven kan het bedrijfsmanagement strategische wereldwijde leveranciers selecteren die de grootste kortingen bieden. Maar deze beslissingen moeten overeenkomen met de algemene bedrijfsdoelstellingen.

Als een bedrijf kwaliteitsbeleid heeft vastgesteld, moeten strategische beslissingen over leveranciers binnen het algemene bedrijfsdoelstelling vallen.

Logistiek

Naast strategische beslissingen over productielocaties is de logistieke functie de sleutel tot het succes van de supply chain. Orderafhandeling is een belangrijk onderdeel van de supply chain en bedrijfsmanagement moet strategische beslissingen nemen over het logistieke netwerk.

Het ontwerp en de werking van het netwerk hebben een aanzienlijke invloed op de prestaties van de supply chain.

Strategische beslissingen zijn vereist in magazijnen, distributiecentra die transportmodi moeten gebruiken. Als de algemene bedrijfsdoelstellingen het gebruik van meer externe onderaanneming identificeren, kan het bedrijf strategisch beslissen om logistieke bedrijven van derden in de toeleveringsketen te gebruiken.

Strategische beslissingen bepalen de algemene richting van de supply chain van het bedrijf. Ze moeten worden gemaakt in samenhang met de algemene doelstellingen van het bedrijf en niet gericht zijn op een bepaald product of een regionale locatie.

Deze beslissingen op hoog niveau kunnen, indien nodig, worden verfijnd naar de specifieke behoeften van het bedrijf op de lagere niveaus, waardoor tactische en operationele supply chain-beslissingen kunnen worden genomen.

Samenvatting

Het primaire en belangrijkste doel van elke supply chain is om ervoor te zorgen dat een bedrijf de bestellingen levert die zijn klanten willen wanneer zijn klanten die orders willen hebben - en dit te bereiken door zo min mogelijk geld uit te geven. Alleen door de kosten te verlagen en de prestaties te verbeteren kan een supply chain echt worden geoptimaliseerd.

Wanneer een supply chain wordt beheerd op operationeel, tactisch en strategisch niveau, biedt deze de beste kans om zijn bedrijf te helpen zijn doelen te bereiken.

Wanneer de strategische supply chain is geoptimaliseerd, levert een bedrijf wat zijn klanten willen, wanneer zijn klanten dat willen - en geeft het zo min mogelijk geld uit om dat voor elkaar te krijgen. Starbucks 'methode van supply chain management is daar een goed voorbeeld van.


Video Van De Auteur: Onderzoek op het gebied van ondernemerschap - Windesheim

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Hoe en waarom u een afzonderlijke entiteit moet vestigen

✔ - Toegang verkrijgen tot detailhandelaren om groothandelproducten te verkopen

✔ - Vijf marketingtechnieken gebruiken om de gewenste klus te klaren


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!