Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Inventarisatiekosten - componenten en overwegingen

Voorraadkosten moeten worden begrepen om de winstgevendheid te bepalen


De kosten van inventarisatie worden gebruikt om bedrijven te helpen bepalen hoeveel winst kan worden gemaakt met de huidige voorraad.

De kosten zijn wat een bedrijf gedurende een bepaalde periode moet maken om zijn voorraad vast te houden en op te slaan. De boekwaarde van voorraad wordt vaak beschreven als een percentage van de voorraadwaarde.

Dit percentage kan zijn:

 • Belastingen
 • Personeelskosten
 • waardevermindering
 • Verzekering
 • De kosten van het verzekeren en vervangen van artikelen

Er zijn vier hoofdcomponenten voor de boekwaarde van de voorraad:

 1. Kapitaalkosten
 2. Kosten van opslagruimte
 3. Voorraadkosten
 4. Voorraadrisicokosten

Kapitaalkosten

De kapitaalkosten zijn de kosten die een bedrijf doorvoert bij het uitvoeren van inventaris. Het is het grootste deel van de totale kosten van inventarisatie.

Een bedrijf zal de kapitaalkosten uitdrukken als een percentage van de dollarwaarde van de totale voorraad die het bedrijf aanhoudt.

Als een bedrijf bijvoorbeeld zegt dat de kapitaalkosten 35 procent van de totale voorraadkosten bedragen en de totale voorraad $ 6000 is, zijn de kapitaalkosten $ 2100.

Hoewel bedrijven een percentage van hun kapitaalkosten geven, kan dit cijfer een objectief cijfer zijn, afgeleid van een berekening, of een subjectief cijfer, afgeleid van ervaring of industriestandaarden.

Opslagruimtekosten

De opslagruimtekosten zijn een combinatie van de magazijnhuur of hypotheek, verlichting, verwarming, airconditioning, plus de behandelingskosten om het materiaal in en uit het magazijn te verplaatsen.

Sommige kosten zijn vast, zoals huur of hypotheek, maar er zijn variabele kosten, zoals de behandeling van de materialen die zullen variëren met het voorraadniveau.

Wanneer een 3PL wordt gebruikt of een privé-magazijn, kunnen alle kosten in een maandelijkse kost worden opgenomen, zodat de opslagruimtekosten niet relevant zijn voor het bepalen van de kosten voor het in voorraad houden van de voorraad.

Voorraadkosten

De kosten voor het boeken van voorraad omvatten de kosten van de inventarisdienst. Deze kosten omvatten verzekering betaald op de inventaris en belastingen aan de lokale overheid.

De verzekering die een bedrijf betaalt, is afhankelijk van het soort goederen in het magazijn en het voorraadniveau. Hoe hoger het voorraadniveau in het magazijn, hoe hoger de verzekeringspremie.

Veel lokale autoriteiten belasten het voorraadniveau in het magazijn, dus hogere voorraadniveaus zullen leiden tot hogere belastingen en een hogere voorraadservicekost.

Voorraad risicokosten

Het bijhouden van inventaris brengt een bepaald risico met zich mee. Dit risico is een onderdeel van de kosten van het boeken van voorraden.

Wanneer een bedrijf artikelen in het magazijn voorradig heeft, bestaat altijd het risico dat de artikelen tijdens de periode waarin ze zijn opgeslagen, in reële waarde kunnen dalen.

Een artikel kan bijvoorbeeld verouderd zijn of worden vervangen door een nieuw model of nieuwe versie.

Als een bedrijf onderdelen voor hun werkcentra of apparatuur heeft opgeslagen, maar die onderdelen zijn vervangen door een nieuwe versie, kunnen de onderdelen in het magazijn veel minder waard zijn dan de oorspronkelijk betaalde prijs. In de detailhandel is het risico veel groter omdat afgewerkte producten seizoensspecifiek kunnen zijn.

Als de artikelen te lang in het magazijn blijven, kan de waarde een fractie van de oorspronkelijke waarde zijn.

Andere aspecten van voorraadrisico omvatten de mogelijkheid dat de opgeslagen artikelen kunnen vervallen, vooral met artikelen met een houdbaarheidsdatum of houdbaarheidsdatum. Als de items vervallen, kunnen ze waardeloos worden en moeten ze worden geschrapt.

Items in het magazijn kunnen ook degraderen, door waterschade, hitteschade of door onjuiste opslag.

Pilferage en diefstal moeten ook worden opgenomen in de risico-inventarisatiekosten.

Samenvatting

Wanneer bedrijven kosten willen besparen, negeren ze vaak de inventaris in hun magazijnen en de kosten om die inventaris te vervoeren. Het is belangrijk voor bedrijven om zorgvuldig alle kosten van het inventariseren te controleren en te bepalen waar ze wijzigingen kunnen aanbrengen om die kosten te verlagen en te helpen bij de bedrijfsresultaten.

Om de supply chain van een bedrijf te optimaliseren, moet een bedrijf de totale kosten van zijn supply chain begrijpen. Voorraadkosten zijn een groot deel van die totale kosten.

Dit artikel over inventarisatiekosten - componenten en overwegingen is bijgewerkt door Gary W. Marion, logistiek- en supply chain-expert voor The Balance.

Artikel Inhoudsopgave Ga naar sectie

Uitbreiden

 • Kapitaalkosten

 • Opslagruimtekosten

 • Voorraadkosten

 • Voorraad risicokosten

 • Samenvatting


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Partnerschapsbelastingen op formulier 1065

✔ - Verschillen tussen durfkapitaal en Angel Investing

✔ - Uw bestelling beheren en kosten instellen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!