Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Is Barnes and Noble Still 's werelds grootste boekwinkel?


Veranderingen in de aanduiding 'World's Largest Bookstore' laten een dramatische verschuiving zien in de trends in de boekverkoop. Onafhankelijke retail-boekverkoop verslaat de grootste retail-boekhandelsketens, en het internet verslaat brick-and-mortar boekwinkels op een aantal zeer belangrijke verstorende manieren.

En dan is 's werelds grootste boekwinkel?

Afhankelijk van hoe je het meet, kunnen verschillende boekwinkels wat recht op de titel van 'World's Largest Book Store' claimen. Groot kan worden gemeten aan de hand van de winkelomvang, winkelvloeroppervlakte, aantal titels, schapruimte en zelfs nog meer metingen. Een veelgestelde vraag van analisten, experts, investeerders, professionals en enthousiastelingen in de detailhandel is "Welke boekenwinkel is degrootste in de wereld en waar bevindt het zich? Het antwoord is... het hangt ervan af.

Is It Barnes & Noble?

Qua vierkante meters heeft de Barnes and Noble flagship-boekhandel op 105 5th Avenue in New York onbetwistbaar de titel 'World's Largest Bookstore' opgeëist - in ieder geval tot de winkel in januari 2014 werd gesloten. Volgens het Guinness Book of World Records beslaat deze Barnes & Noble-winkel 154.250 vierkante voet, 12.87 mijl van planken en bood de volgende functies:

  • De flagship store van het Barnes & Noble College.
  • Een grote selectie van gebruikte wetenschappelijke, medische en juridische studieboeken.
  • Wenskaarten.
  • Speelgoed en spelletjes.
  • Een koffiebar in de winkel die Starbucks-koffie op de tweede verdieping serveert.
  • Gratis wifi.

Maar zelfs toen de flagshipstore van Barnes & Noble de titel 'World's Largest' claimde, adverteerde een andere boekhandel zichzelf ook als 's werelds grootste boekenwinkel. Gezien de niet-boek-soort koopwaar en aanbiedingen gemaakt door de Fifth Avenue Barnes & Noble, was deze tweede claim op zijn minst enigszins plausibel.

'S Werelds grootste boekwinkel

Gemeten naar het aantal te koop aangeboden titels, was 's Werelds grootste boekwinkel op 20 Edwards Street in Toronto terecht' s werelds grootste. Maar toen sloot deze winkel ook in 2014 kort nadat de flagship store Barnes & Noble werd gesloten.

Volgens de grootste boekwinkel van de wereld had de winkel in Toronto het grootste aantal titels onder één kleinschalig kleinhandelsdak. Het adverteerde nooit precies hoeveel titels het bood, behalve om te zeggen dat het "meer dan een miljoen" was.

Powell's Books

Powell's Books in Portland, Oregon, opgericht in 1971, betwist niet de aanspraken van Barnes & Noble of 's werelds grootste boekwinkel. Powell zet zijn claim op de 'werelds grootste' aanduiding op door te stellen dat het 'de grootste onafhankelijke gebruikte en nieuwe boekwinkel ter wereld' is.

Dit is een niet-ondersteunde claim, maar het is ook een onbetwiste claim, dus er zijn blijkbaar geen andere onafhankelijke boekwinkels die denken dat ze groot genoeg zijn om het probleem te forceren. Met 68.000 vierkante voet en 1,6 hectare winkelvloer, heeft Powell's City of Books, gelegen aan 1005 West Burnside Street in Portland, naar verluidt meer dan 1 miljoen boeken in de schappen en koopt het dagelijks 3.000 gebruikte boeken.

Hoewel het Guinness Book of World Records niet langer een officiële vermelding heeft voor de 's werelds grootste boekhandel', kan Powell's geldig aanspraak maken op de titel op elke manier die 'grootste' in het verleden is gemeten. De grootste winkel in de Barnes & Noble-keten is nu naar verluidt de Union Square-winkel in New York, die kleiner is dan die van Powell en slechts 62.000 vierkante voet meet.

Hoe zit het met Amazon?

Er is een meer legitieme 'wereld's grootste' titelclaim als het gaat om boeken en detailhandel - de 'World's Largest Books Retailer', die eigenlijk helemaal geen 'boekwinkel' is. Naar schatting heeft Amazon op elk willekeurig moment 3,4 miljoen boeken in zijn virtuele schappen, wat meer is dan drie keer het aantal titels dat door Powell wordt geclaimd. Er wordt ook geschat dat elke vijf minuten een nieuwe boektitel wordt toegevoegd aan Amazon's cyberboekenplanken.

Nog verder weg van de traditionele fysieke verkoop, kan Amazon in een ander opzicht claimen 'de grootste boekverkoper ter wereld' te zijn. Het is 's werelds grootste winkelverkoper van digitale e-boeken. Naar schatting 74 procent van alle in de VS gekochte e-boeken werd in 2015 gekocht bij Amazon.com en 71 procent van alle Amerikaanse dollars uitgegeven aan e-boeken werd besteed aan Amazon.com.

De Kindle van Amazon krijgt het grootste deel van de eer voor zijn dominantie in de verkoop van ebooks in de detailhandel. Vijfenzestig procent van alle e-boekverkopen van traditionele uitgevers is in 2015 gekocht via de Amazon Kindle-winkel. De enige echte concurrenten van Amazon zijn de Apple iBooks-winkel, de Barnes & Noble Nook-winkel, de Kobo Book Store en Google Play.

Ondanks de volledige dominantie van internetverkoop van e-commerceboeken en digitale e-boeken, was Amazon's klantgerichte oprichter Jeff Bezos niet tevreden met zijn niet-fysieke succes in de boekverkoop.

De grote opening van de eerste fysieke boekhandel van Amazon vond plaats in 2015 op het hoofdkantoor van het bedrijf in Seattle, Washington. Als het streven op lange termijn succesvol blijkt te zijn, is het denkbaar dat Amazon ook de titel "World's Largest US Retail Bookstore Chain. "

By the Numbers

De grootste Amerikaanse winkelboekhandelsketens hadden dit totale winkelaantal vanaf eind 2017:

  • Barnes & Noble: 633 handelsboekhandels in 50 staten.
  • Books-A-Million: 260 handelsboekhandels in 32 staten.
  • Halve prijsboeken:127 winkels in 18 staten.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - De Mission Statements van luxe retailmerken

✔ - Hoe omzet in omzet te berekenen

✔ - Tips voor het maken van een goede restaurantreactiekaart


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!