Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Is het bedrijfsmodel van de coupon geldig?

Het couponbedrijfsmodel is een aanvulling op e-commercebedrijven


Wanneer een website die u alleen coupons bezorgt waarmee u kortingen krijgt op e-commerce websites een waardering heeft van honderden miljoenen dollars, heeft u misschien het gevoel dat zij iets van plan zijn. Maar is het coupon-bedrijfsmodel geldig? Ligt het aan het einde van het e-commercespectrum waar ondernemers nog steeds binnen kunnen komen en kunnen kwijlen met groot rendement?

Hoe een coupon website werkt

Het idee is heel eenvoudig. Als u iets specifieks wilt kopen of wilt kopen van een specifieke e-commerce website, kunt u eerst een kortingswebsite bezoeken om te controleren of er een kortingsbon voor hetzelfde is. Nadat u op de kortingscode hebt geklikt, wordt u omgeleid naar de specifieke productpagina en wordt een korting toegepast op uw aankoop.

Wat is de reden achter het Couponing-websitemodel?

Of we het nu leuk vinden of niet, klanten zijn begonnen met het verwachten van kortingen wanneer ze online winkelen. Het hele jaar door kortingen, lidmaatschap-gebaseerde en registratie-gebaseerde kortingen, kortingscodes en couponcodes zijn prominente mechanismen van het doorgeven van kortingen aan klanten. In principe is een kortingswebsite dus goed synchroon met het paradigma waarin e-commerce opereert.

Wat trekt een klant naar een kortingswebsite?

De grootste aantrekkingskracht voor kortingsbonnen is dat e-commercebedrijven couponing sterk lijken te stimuleren. Op bijna elke e-commercewebsite krijgt u de mogelijkheid om een ​​couponcode in te voeren tijdens het afrekenen. Dus zelfs als het niet bij je opgekomen was dat je een kortingsboncode kon gebruiken, wordt je eraan herinnerd. Het enige dat u hoeft te doen, is een nieuw browservenster openen en naar een kortingsbon zoeken. Meestal is het vrij eenvoudig om een ​​geldige kortingsbon te vinden en gebruik te maken van een onmiddellijke korting.

Hoe verdient een couponwebsite geld?

Er kunnen verschillende inkomstenstromen zijn voor een kortingswebsite. Maar de primaire inkomsten komen uit de verkoop van partners en secundaire inkomsten zijn afkomstig van advertenties. Dit betekent dat niet alleen de e-commerce website geld doorgeeft aan de klant in de vorm van een kortingsbon, maar ook geld doorgeeft aan de kortingswebsite in de vorm van een aangesloten commissie. In de meeste gevallen is de advertentie-inkomsten voor kortingswebsites minimaal.

Het probleem met kortingsbonnen Websites

Sommige mensen twijfelen om meerdere redenen aan het bedrijfsmodel van de kortingssite. Hier zijn er een paar:

  • Zou het kunnen dat wanneer e-commercebedrijven volwassen worden en zich beginnen te focussen op de bottom line, in plaats van manisch gefocust te zijn op de bovenste regel, er een druk zal zijn om van onophoudelijke discontering af te komen? En couponing kan het eerste slachtoffer zijn.
  • Om gebruik te maken van de vele vreugden die kortingsbonnenwebsites bieden, moet een e-commercebedrijf twee brokken geld opgeven zoals eerder vermeld - een voor de klant en de andere voor de kortingswebsite. Dit kan binnenkort als onaantrekkelijk worden beschouwd, en couponwebsites kunnen uit beeld worden gesneden.

  • Sociale marketing, contentmarketing, affiliate marketing (zonder couponcodes), verwijzingsmarketing en dergelijke lijken voor e-commerce-verkopers veel aantrekkelijker dan couponing. Dit zou binnenkort couponing als een hulpmiddel in het arsenaal van de e-commerce-marketeer kunnen elimineren.

Het vonnis

De jury is opgehangen. Maar we zijn geneigd te geloven dat couponing een te krachtig middel is om uit het zicht van e-commerce te verdwijnen. Vooral wanneer het couponeren van bedrijven verstandig genoeg is om diep geïntegreerd te worden in de sociale netwerken van hun gebruikers en deals te bieden die echt werken, denken we dat klanten liever kopen van sites waar ze couponcodes kunnen toepassen. En dat zal e-commercebedrijven aanmoedigen om couponcodes te blijven aanbieden om een ​​aantrekkelijke bestemming te blijven.

Als er niets anders is, moeten we een aantal sterke spelers zien die coupons kunnen maken en de vorm van het couponinglandschap kunnen veranderen. Als u denkt aan het opzetten van een website voor coupons, moet u ervoor zorgen dat u een onderscheidende factor hebt.


Video Van De Auteur: Aardevrouwen spreken

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Is er een "beste" moment om aanbiedingen op eBay te beëindigen?

✔ - Voorbereiden op piekverkoopperiodes en vakantie winkelen

✔ - Hoe Google Adwords voor onroerend goed in te stellen


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!