Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Is het moeilijk om te slagen op eBay?


Volgens sommige boeken en websites is het slagen op eBay gemakkelijk (hoewel vaak met een "geheim" dat je alleen krijgt door het kopen van het boek, het websiteabonnement of een ander product). Sommigen zeggen dat de bloeitijd van eBay voorbij is en dat daar niemand meer verdient.

Dus wat geeft het? Is het gemakkelijk om snel rijk te worden op eBay, of is het onmogelijk om onder alle omstandigheden geld te verdienen? Voor sommigen is het veel moeilijker dan het vroeger was. Voor anderen is het eenvoudiger dan ooit.

Veranderende tijden

Zoals altijd het geval is geweest, doen sommige verkopers het heel goed op eBay, terwijl anderen het moeilijk hebben. Wat de afgelopen jaren is veranderd, is de aard van de markt. eBay is populairder geworden (met meer leden, kopers en verkopers), meer kostenintensief en de klantenservice meer op kopers gericht.

Het bedrijf is ook globaler geworden en maakt nu deel uit van een veel groter ecosysteem van e-commerce retailers, zoals Alibaba en Amazon.

Het is gemakkelijk om de eBay van een tiental jaar geleden in beeld te brengen: nog steeds enigszins exotisch voor het grote publiek, maar tegelijkertijd de enige grote e-commerce retailer, meer bevolkt door enthousiastelingen, early adopters, specialisten en recyclers dan door professionele retailers.

Fast-forward naar vandaag en wat je zult zien op eBay is het wereldwijde publiek. Zowat elke ondernemer, bedrijf en handelaar van elke soort verkoopt op eBay of heeft overwogen om op eBay te verkopen, en de meeste mensen zijn goed gewend aan online kopen, inclusief slimme prijsvergelijking en productvergelijkingspraktijken.

Vandaag zijn er op eBay meer verkopers dan ooit tevoren en de concurrentie is veel intenser dan toen het bedrijf begon. Professionele retailers en importeurs / exporteurs zijn talrijker, en veel producten worden wereldwijd ingekocht of direct en in groot volume verkocht.

De huidige koper is veel geavanceerder om een ​​goede prijs te krijgen en is getraind in het vergelijken van winkels. En in tegenstelling tot de slechte oude tijd is klantenservice nu van het grootste belang voor het behoud van klanten.

Combineer al deze factoren met toenemende kosten en wat je hebt is een recept voor vlijmscherpe marges en moordende concurrentie in de meeste categorieën van winkelgoederen.

Kommer en kwel?

Dus is eBay voorbij? Zijn alle eBay-verkopers gedoemd te mislukken? Natuurlijk niet. Een blik op de nummers voor eBay en de huidige aanbiedingen in welke categorie dan ook, leveren het bewijs van de voortdurende centraliteit van eBay in online winkels.

Wat wel waar is, is dat je een vrij grote speler moet zijn om te concurreren op gebieden als consumentenelektronica, media of mode, gezien de marges op het werk en de massa's van Oost-Aziatische directe verkopers die in deze categorieën concurreren.

Wat op eBay niet is veranderd, is de manier waarop het een populatie van shoppers bedient die anders door traditionele winkels worden verwaarloosd. Deze omvatten liefhebbers van kunstnijverheid en kunstnijverheid, en mensen op zoek naar antiek of vintage goederen, en verzamelaars buffs. Doe-het-zelvers van alle soorten en hobbyisten van verschillende strepen zijn nog steeds grote segmenten van het eBay-gebruikersbestand, net als kopers van gebruikte en consignatieproducten en kopers van one-of-a-kind en scratch-and-dent-goederen.

Als je wilt beginnen met verkopen op eBay, kun je het beste de claims over 'gemakkelijke' eBay-rijkdommen of 'onmogelijk' eBay-beleid negeren en je richten op het vinden van een bedrijfsmodel dat vandaag levensvatbaar is op eBay. Dat betekent het winnen van de strijd om het bod en het vermijden van verlammende fouten. Verkopen op eBay lijkt veel meer op kopen op eBay dan vroeger: je kunt het zien als een bandiet, maar je moet slim, geduldig en een beetje kuis zijn om dat te laten gebeuren.


Video Van De Auteur: #AskGaryVee Episode 90: Facebook Video Views, Leaving the Family Business, & eBay

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Een Food Truck-bedrijf starten

✔ - Hoe een aantrekkelijk Visual Store-display te creëren

✔ - Euphemisms for Old en Other Ways to Senior Senior Donors


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!