Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Is uw bedrijf oplosbaar, vloeibaar of levensvatbaar?


Ondernemer Heather Saffer heeft het eindelijk gevonden - een levensvatbaar bedrijf. Op 32-jarige leeftijd, na jaren doorgebracht in meerdere banen en verschillende eerdere mislukte zakelijke pogingen, sloeg mevrouw Saffer het groot met haar bedrijf Dollop Gourmet Frosting en kreeg zelfs een Haaienkooi belegger om op te starten. Het lijkt erop dat ze eindelijk een levensvatbaar bedrijfsmodel heeft gevonden. Maar wat betekent dat precies?

Wat is de levensvatbaarheid van een bedrijf?

De levensvatbaarheid van een bedrijf wordt gemeten door zijn overleving op lange termijn en zijn vermogen om winst te behouden gedurende een bepaalde periode. Een bedrijf kan overleven als het levensvatbaar is, omdat het jaar na jaar winst blijft maken. Hoe langer een bedrijf winstgevend kan blijven, hoe beter de levensvatbaarheid.

Een bedrijf demonstreert zijn levensvatbaarheid door elk jaar van zijn bestaan ​​winst te maken. Sommigen zeggen dat een levensvatbare onderneming "met benen" is en de Cambridge Dictionary zegt dat iets met benen kan blijven bestaan ​​en lang succesvol kan zijn.

Levensvatbaarheid is als vertrouwen. Wanneer je vertrouwen in iemand wordt geschud, is het bijna onmogelijk om het terug te krijgen. En wanneer een bedrijf zijn winstgevendheid verliest, is dat moeilijk te herstellen. Levensvatbaarheid is dus gekoppeld aan winst, maar ook aan zowel solvabiliteit als liquiditeit.

Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw bedrijf levensvatbaar is

Levensvatbaarheid is lastig te definiëren en te creëren, maar er zijn enkele sleutelfactoren om een ​​bedrijf levensvatbaar te maken. Overweeg deze factoren in vergelijking met uw bedrijf en onderneem stappen om de levensvatbaarheid te vergroten.

Het creëren van levensvatbaarheid is een proces in twee delen. Ten eerste betekent dit het creëren van een marketingstrategie door te weten wie u bent, aan wie u verkoopt en wie anders aan hen verkoopt. Ten tweede betekent dit dat u uw zaken financieel goed op orde hebt.

Als u een marketingstrategie wilt maken die uw bedrijf levensvatbaar maakt, moet u deze informatie hebben:

1. Een unieke verkoop voorstel: Het hebben van een unique selling proposition (meestal een USP genoemd) is een eerste kritische factor in het hebben van een levensvatbaar bedrijf. Heather Saffer vond een unieke plek op het schap - gourmet, biologische glazuur. Wat maakt uw producten of services uniek? Uniek zijn houdt uw bedrijf buiten de wedstrijd.

2. Stabiele klantenbasis: Een uniek product of dienst hebben is slechts de eerste stap. Om levensvatbaar te zijn, moet u weten wie uw product of dienst gaat kopen. Dat betekent onderzoek doen om uit te vinden wie deze mensen zijn. Mensen die gewone glazuur kopen zijn niet dezelfde mensen die poppenglazuur kopen.

3. Concurrentie voordeel: Zelfs als uw product uniek is en u weet aan wie u verkoopt, moet u altijd rekening houden met de concurrentie. Ontdek wie mogelijk uw concurrenten zijn, die vergelijkbare of nieuwe concurrerende producten kunnen verkopen. Creëer een marketingstrategie die uw concurrentievoordeel behoudt.

naast uw marketingstrategie zal een voortdurende focus op de financiële status van uw bedrijf helpen bij het creëren van die levensvatbare onderneming.

4. Cash Stabiliteit: Waarschijnlijk de belangrijkste factor die een bedrijf levensvatbaar maakt, is dat het activa (contant geld en andere reservefondsen) heeft voor de dagelijkse bedrijfsvoering en ook om die pieken en dalen van alle bedrijven te doorstaan. Het verkrijgen van stabiliteit in contanten komt niet van de ene dag op de andere. Het betekent zuinig zijn, niet te veel uitgeven in afwachting van verkoop, en niet te veel uit het bedrijfsleven halen.

5. Blijvende aandacht voor uw financiële status: De meeste ondernemers worden gestoord door hun financiën. Ze zijn te druk bezig met alle andere dingen die gedaan moeten worden. Maar een levensvatbaar bedrijf hebben betekent altijd weten waar uw bedrijf financieel is. Zorg voor goede financiële software, voer regelmatig al uw bedrijfsinformatie in en analyseer deze aan de hand van doelen voor contante stabiliteit en andere factoren. Gebruik deze bedrijfscontroleverhoudingen om de gezondheid van uw bedrijf te meten.

Hoe verschilt levensvatbaarheid van solvabiliteit?

De levensvatbaarheid van bedrijven wordt vaak verward met twee andere termen die vaak worden gebruikt voor de solvabiliteit en liquiditeit van bedrijfsresultaten. Een bedrijf is solvabel wanneer het voldoende activa heeft om zijn verplichtingen te dekken. Solvabiliteit wordt vaak verward met liquiditeit, maar het is niet hetzelfde.

Solvabiliteit wordt vaak gemeten als een "current ratio", wat de totale vlottende activa van een bedrijf zijn, gedeeld door de totale kortlopende verplichtingen. Een bedrijf moet een huidige ratio van 2: 1 hebben om solvabel te zijn en verplichtingen te dekken, wat betekent dat het twee keer zoveel vlottende activa heeft als het huidige kortlopende schulden heeft. Deze ratio erkent dat het verkopen van activa om geld in te zamelen tot verliezen kan leiden, waardoor meer activa nodig zijn. Een bedrijf is solvabel en zal waarschijnlijk geen faillissement claimen als de huidige ratio meer dan 2: 1 is.

Levensvatbaarheid versus liquiditeit

Liquiditeit is meer een maatregel voor de korte termijn. Het verwijst naar het vermogen van een bedrijf om snel activa om te zetten in contanten zonder verlies. Als uw bedrijf geld nodig heeft, moet u mogelijk activa verkopen. Tenzij het actief contant geld is, het meest liquide actief van allemaal, kunt u geld verliezen door te verkopen. U krijgt bijvoorbeeld mogelijk geen volledige waarde als u debiteuren verkoopt. En als u apparatuur probeert te verkopen, neemt u waarschijnlijk verlies omdat de apparatuur waarschijnlijk is afgeschreven.

Als u liquide bent, beschikt u over voldoende contanten of andere gemakkelijk geliquideerde activa waarmee u uw directe rekeningen kunt betalen of uw werknemers kunt betalen. Dit wordt positieve cashflow genoemd en positieve cashflow betekent liquiditeit.

De langetermijnvisie op bedrijfssolvabiliteit, liquiditeit en levensvatbaarheid

Is uw bedrijf oplosmiddel, vloeibaar of levensvatbaar? Het creëren van een bedrijf dat oplosbaar, vloeibaar en levensvatbaar is, is een voortdurende inspanning. Maar het is de moeite waard, omdat je een enorme troef gaat creëren en een bedrijf op lange termijn opbouwt.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Wat betekent subrogatie?

✔ - Bescherm uw website door deze te auteursrechtelijk te beschermen

✔ - De 4 C's van Credit for Business Loans


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!