Auteur'S Blog Over Financiële En Zakelijke

Just in Time (JIT) inventarisatiepraktijk


De Just in Time- of JIT-methode creëert de verplaatsing van materiaal naar een specifieke locatie op het vereiste tijdstip, d.w.z. net voordat het materiaal nodig is in het fabricageproces. De techniek werkt wanneer elke bewerking nauw is gesynchroniseerd met de volgende om deze bewerking mogelijk te maken.

JIT is een methode voor voorraadbeheer waarmee materiaal op het juiste moment in het productieproces, het magazijn of de klant kan worden gebruikt, waardoor er minder materiaal in het magazijn hoeft te worden opgeslagen.

Ook bekend als JIT

De Just In Time-methode voor productie- en voorraadbeheer helpt de hoeveelheid voorraad in de hele supply chain te verminderen, daarom wordt het sterk gezien als een kostenbesparende methode. Om Just In Time correct uit te voeren, moet niet alleen elke bewerking in een productie- of supply chain-proces worden gesynchroniseerd, maar moet de vraag van de klant in elke bewerking nauwkeurig worden voorspeld.

Bij niet-Just In Time-methoden worden onvoorziene pieken in de vraag van klanten gecompenseerd door de veiligheidsvoorraad. Veiligheidsvoorraden bieden ook een verzekering tegen productiefouten of kwaliteitsproblemen. Maar met Just In Time worden veiligheidsvoorraden vaak niet gebruikt, omdat de synchronisatie van bewerkingen is bedoeld om de behoefte aan toegevoegde inventaris uit te sluiten.

Hoewel de theorie van Just In Time aantrekkelijk is voor velen in de toeleveringsketen en financiën, is de praktijk moeilijk te implementeren. Om een ​​geoptimaliseerde supply chain te hebben, moet een organisatie haar klanten leveren wat ze willen, wanneer ze dat willen - en zo min mogelijk geld uitgeven om dat voor elkaar te krijgen. Die klanten kunnen interne klanten of externe klanten zijn.

In beide gevallen is een van de grootste uitdagingen van het aanbod, zowel interne klanten als externe klanten, inzicht in de vraag van die klanten. De sleutel tot het begrijpen van die vraag is communicatie - hetzij met directe middelen of via systemen zoals Enterprise Resource Planning (ERP) en Materials Resource Planning (MRP).

Als u besluit om door te gaan met de Just In Time-methode of om veiligheidsvoorraden te bouwen, kunt u in de verleiding komen om de tijd en kosten van een supply chain of productieproces zonder veiligheidsvoorraden te meten. En het comprimeren van doorlooptijden door het aannemen van Just In Time levering van componenten en grondstoffen.

Hoe JIT werkt

Door die gecomprimeerde doorlooptijd te berekenen en de kosten voor het dragen van een veiligheidsvoorraadinventaris te verminderen, komt u waarschijnlijk met een aantrekkelijke projectie. Just In Time-methoden lijken de belofte te bieden van kortere doorlooptijden en lagere voorraadkosten, maar overwegen de indirecte kosten van het onderhoud van de systemen en communicatie om te weten welke materialen en componenten net op tijd moeten worden geleverd.

Wanneer er een probleem met de productie of kwaliteit is dat van invloed is op het aanbod of een vraagstijging die plots een kort bevoorradingsscenario creëert, kunnen de Just In Time-methoden onverwachte en niet-gebudgetteerde kosten veroorzaken om die oorspronkelijke projecties te overschrijden.

Wanneer Just In Time faalt, kunnen de versnelde vergoedingen en de impact op andere producten, productielijnen en klantenvraag een ernstige negatieve impact hebben op de bedrijfsvoering.

In veel gevallen moeten leveranciers, vanwege de noodzaak om te reageren op een storing in Just In Time-praktijken, de levering van klanten voor andere producten of andere klanten volledig opofferen. In die gevallen zijn de verborgen kosten van Just In Time moeilijk te meten, maar na verloop van tijd hebben veel bedrijven en toeleveringsbedrijven Just In Time geschuwd als een uitvoerbaar operationeel proces.

Het doel van elke geoptimaliseerde supply chain is om uw klanten te bieden wat ze willen wanneer ze dat willen - en dat te bereiken door zo min mogelijk geld uit te geven. Just In Time is slechts één hulpmiddel dat sommige supply chain-professionals gebruiken om dat voor elkaar te krijgen.

De beslissing is echter aan u. Just In Time - wanneer het correct werkt - kan de tijd verkorten en de kosten verlagen. Het is aan u, uw klant en uw leveranciers om het goed te laten werken.


Video Van De Auteur:

Gerelateerde Artikelen:

✔ - Zes bronnen van startup bedrijfsfinanciering

✔ - Leer hoe het arbitrageproces werkt

✔ - Het historische kostenbeginsel en zakelijke boekhouding


Nuttig? Deel Dit Met Je Vrienden!